Αρχείο

ΗΠΑ: "Η ρωσική αεράμυνα στη Συρία τελειοποιήθηκε - Τα F-35 δεν μπορούν να εξουδετερώσουν τους S-300V4 - S-400"

Η ανάπτυξη αντιπυραυλικών συστημάτων S-400 και S-300, μαζί με άλλα συστήματα μικρής εμβέλειας, δίνει τώρα στην  Ρωσία τη δυνατότητα να καταρρίπτει  αεροσκάφη  και πυραύλους cruise σε ακτίνα πάνω από τουλάχιστον 250 μίλια προς  όλες τις κατευθύνσεις καλύπτοντας το σύνολο σχεδόν της χώρας, καθώς και σημαντικά τμήματα της Τουρκίας, του Ισραήλ, της Ιορδανίας και της Ανατολικής Μεσογείου.

«Με την τοποθέτηση των πυραύλων που αποτελούν πλέον απειλή "ενάντια σε οποιαδήποτε  στρατιωτική δράση" από άλλες χώρες στη Συρία, η Ρωσία έθεσε «το διακύβευμα της σύγκρουσης», δήλωσε ο υπουργός John F. Kerry.

Ενώ υπάρχει κάποια διαφωνία μεταξύ των στρατιωτικών εμπειρογνωμόνων ως προς την ικανότητα των ρωσικών συστημάτων, ιδιαίτερα των πυραύλων  S-300 , η πραγματικότητα είναι ότι « είμαστε πολύ ανήσυχοι από τότε που εκείνοι  τοποθετήθηκαν», δήλωσε αξιωματούχος των ΗΠΑ .

 «Δεν είμαστε σίγουροι ότι οι S-300 μπορούν να εξουδετερωθούν από αεροσκάφη F-35», τόνισε Αμερικανός  αξιωματούχος για το νέας  γενιάς  αμερικανικό  μαχητικό.

Για περισσότερο από δύο χρόνια, η συριακή κυβέρνηση έχει αποδεχτεί σιωπηρά την δράση του  συνασπισμού υπό τις ΗΠΑ , και τις αεροπορικές επιδρομές κατά περιοχών  πολύ μακριά από όπου γίνεται  ο εμφύλιος πόλεμος.

Η συμφωνία που υπεγράφη από τη Μόσχα και την Ουάσιγκτον το περασμένο φθινόπωρο, ανέφερε ότι η συριακή αεροπορία θα  δρα  μαζί με την αντίστοιχη  ρωσική, ενώ ρωσικά και αμερικανικά αεροσκάφη  θα  μένουν  μακριά «το ένα από το άλλο».

Όμως, η συνεχιζόμενη πολιορκία του Χαλεπίου, και η αποτυχία των διπλωματικών διαπραγματεύσεων να την σταματήσουν , ανάγκασε τη αμερικανική κυβέρνηση να επανεξετάσει τις επιλογές της, συμπεριλαμβανομένης της χρήσης της αμερικανικής  εναέριας ισχύος κατά του Άσαντ.

Τώρα, με την εγκατάσταση ενός ολοκληρωμένου και πανίσχυρου ρωσικού συστήματος αεράμυνας, πολλοί στρατιωτικοί αξιωματούχοι στις ΗΠΑ βλέπουν ως διακινδυνεύεται  το μεγάλο παιχνίδι εξουσίας  στην Συρία, ενώ στο βάθος έρχεται ο εξοβελισμός από την Μέση Ανατολή.

Η ουσία είναι ότι οι ΗΠΑ χάνουν το «παιχνίδι» στην Συρία , σιγά-σιγά και στο Ιράκ, στον περσικό κόλπο, και γενικώς στην Μ.Ανατολή.   

russian-ads101710

 

 

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Ένοπλες Συρράξεις 0

Έτοιμο να σπάσει το ουκρανικό μέτωπο-Forbes : Οι πανικόβλητοι Ουκρανοί διοικητές αναπτύσσουν ανεκπαίδευτες ταξιαρχίες στην μάχη

Η κατάσταση μέσα και γύρω από το Οχερέτινο και την Νοβομπαχμούτοβα είναι τραγική ενώ ρωσική 90η Τεθωρακισμένη μεραρχία...