Κόσμος

ΗΠΑ: Ακόμα και τα συστήματα τεχνητής νοημοσύνης ανακηρύσσουν νικητή τον Ντ. Τραμπ

Τα άνω κάτω έχουν έρθει στις mainstream δημοσκοπήσεις για τις προεδρικές εκλογές της 8ης Νοεμβρίου στις ΗΠΑ καθώς ακόμα και αυτές παραδέχονται το προβάδισμα του Ρεπουμπλικάνου υποψηφίου και δισεκατομμυριούχου Ντόναλντ Τραμπ έναντι της αντιπάλου του Χίλαρι Κλίντον.

Ένα σύστημα Τεχνητής Νοημοσύνης (Artificial Intelligence - AI), το οποίο και είχε έγκυρα προβλέψει τα αποτελέσματα από τις 3 προεδρικές εκλογικές αναμετρήσεις δείχνει νικητή τον Ντόναλντ Τραμπ.

Πρόκειται για ένα σύστημα τεχνητής νοημοσύνης (AI) που αναπτύχθηκε στη Βομβάη και το οποίο είχε προβλέψει σωστά τα αποτελέσματα στις τρεις τελευταίες προεδρικές αναμετρήσεις. Τώρα βγάζει τον Ρεπουμπλικανό υποψήφιο μπροστά από την αντίπαλό του Χίλαρι Κλίντον στη μάχη για να εξασφαλίσει τα "κλειδιά" του Λευκού Οίκου.

Το MogIA αναπτύχθηκε από τον Sanjiv Rai, ο οποίος είναι ο ιδρυτής του Ινδικού start up Genic.ai. Λαμβάνει 20 εκατομμύρια δεδομένα από δημόσιες πλατφόρμες όπως το Google, το Facebook και το Twitter και αναλύει τις πληροφορίες για να δημιουργήσει προβλέψεις, αναφέρει σε σχετικό του ρεπορτάζ το CNBC.

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ