Πολιτική

Ζαχαριάδης: «Ο νόμος Παππά πρέπει να συνεχιστεί, με αλλαγές»

Ο νόμος Παππά για τις τηλεοπτικές άδειες πρέπει να συνεχίσει, με αλλαγές στα σημεία όπου έχει φανεί ότι πρέπει να υπάρξει διαφορετική ρύθμιση, δήλωσε ο διευθυντής της Κοινοβουλευτικής Ομάδα του ΣΥΡΙΖΑ Κώστας Ζαχαριάδης έπειτα από την απόφαση του Συμβουλίου της Επικρατείας που κρίνει αντισυνταγματικό το νόμο Παππά.

Μιλώντας στον ΣΚΑΪ, τόνισε ότι ο ΣΥΡΙΖΑ θα σεβαστεί την απόφαση του ανώτατου δικαστηρίου, επισήμανε όμως ότι θα πρέπει πρώτα να εξεταστεί το σκεπτικό της απόφασης, μόλις καθαρογραφεί, κάνοντας μάλιστα λόγο για ζήτημα στο άρθρο 2α.

Παράλληλα ο κ. Ζαχαριάδης επισήμανε ότι ο ΣΥΡΙΖΑ προχωρά στον διακηρυγμένο στόχο του, που είναι να υπάρξει ρύθμιση του τηλεοπτικού τοπίου. «Μπορεί η δικαστική απόφαση να έχει ετυμηγορία αρνητική για το νόμο, δεν λέει να γυρίσουμε πίσω σε αυτό που ίσχυε τα 27 χρόνια», δήλωσε χαρακτηριστικά.

Υπενθυμίζουμε ότι την Δευτέρα θα πραγματοποιηθεί η Διάσκεψη των Προέδρων της Βουλής όπου θα συζητηθεί εκ νέου η σύσταση του Εθνικού Συμβουλίου Ραδιοτηλεόρασης. Ωστόσο μεταξύ της κυβέρνησης και της αξιωματικής αντιπολίτευσης υπάρχει ήδη αντιπαράθεση σχετικά με το χρονοδιάγραμμα της μεταφοράς των αρμοδιοτήτων στο ΕΣΡ, με δεδομένο ότι στο μεσοδιάστημα η κυβέρνηση σχεδιάζει να καταθέσει νέο νόμο για την προσωρινή βεβαίωση δυνατότητας λειτουργίας των σταθμών.

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

C-130 Hercules
Ένοπλες Συρράξεις 0

«Μάτωσε» η Λεγεώνα των Ξένων-Δεκάδες νεκροί και τραυματισμένοι μισθοφόροι εκκενώνονται στη Πολωνία μετά από ρωσικό πλήγμα στον Δνείπερο

Οι Ρώσοι χτύπησαν ξενοδοχείο στον Δνείπερο που φιλοξενούσε δυτικούς μισθοφόρους και στρατιωτικούς εκπαιδευτές