Αρχείο

Εξέγερση προσφύγων στο Ωραιόκαστρο μετά από ατύχημα- Επιτέθηκαν με μαχαίρια σε διασώστες του ΕΚΑΒ (εικόνες,βίντεο)


Εξέγερση προσφύγων μετά από ατύχημα στο Ωραιόκαστρο.Επιτέθηκαν με μαχαίρια σε διασώστες του ΕΚΑΒ.

Δύο πρόσφυγες, μια μητέρα με το ανήλικο παιδί της έχασαν τη ζωή τους και ένας ακόμη τραυματίστηκε σε τροχαίο δυστύχημα έξω από τη δομή Φιλοξενίας Φέσσα στο Ωραιόκαστρο Θεσσαλονίκης. Ενας ακόμη ανήλικος νοσηλεύεται τραυματισμένος.

Σύμφωνα με πληροφορίες ο οδηγός είναι Έλληνας 76 ετών. Ο οδηγός συνελήφθη από το Α’ Τμήμα Τροχαίας Θεσσαλονίκης για πρόκληση θανάσιμου τραυματισμού, ενώ για τις συνθήκες του δυστυχήματος διενεργείται προανάκριση.

Τους τρεις πρόσφυγες παρέσυρε με το Ι.Χ. του ο 76χρονος και όταν οι άλλοι πρόσφυγες αντελήφθησαν τι συνέβη, επιτέθηκαν εξαγριωμένοι στον ΙΧ και στον οδηγό τον οποίο είχε συλλάβει η Αστυνομία.

Νεκροί είναι μια γυναίκα πρόσφυγας και ο ανήλικος γιος της, στο Κέντρο Φιλοξενίας προσφύγων, στο πρώην βιομηχανικό κτίριο Φέσσα, στο Ωραιόκαστρο. Ο θάνατος της γυναίκας ήταν ακαριαίος, ενώ το παιδί κατέληξε στη συνέχεια στο νοσοκομείο.

Ανήλικος είναι και ο τραυματίας, ο οποίος μεταφέρθηκε στο Ιπποκράτειο Νοσοκομείο Θεσσαλονίκης. Σύμφωνα με την πρώτη εκτίμηση από το ΕΚΑΒ δεν φαίνεται να διατρέχει κίνδυνο η ζωή του, ενώ φέρεται να έχει ορθοπεδικά τραύματα.

Αμέσως μετά ξέσπασαν άγρια επεισόδια στο κέντρο φιλοξενίας στις αποθήκες Φέσσα.

Ακολουθεί το ρεπορτάζ τοπικού μέσου (oraiokastro24.gr)

«Ληστεία… και ένταση στο χώρο του Φέσσα: Πρόσφυγες υποχρέωσαν διερχόμενο όχημα να σταματήσει… ανάγκασαν τον οδηγό του πολυτελούς αυτοκινήτου να κατέβει δια της βίας και τον λήστεψαν, τον προπηλάκισαν και εν συνεχεία έκαψαν το αυτοκίνητο του.

Ο 76χρονος οδηγός σώθηκε την τελευταία στιγμή από τους φρουρούς του hotspot και μεταφέρεται στο νοσοκομείο. Στο ΕΚΑΒ Θεσσαλονίκης δόθηκε σήμα για παράσυρση και όταν το πλήρωμα του ασθενοφόρου έφτασε στο σημείο δέχθηκε επίσης επίθεση και τράπηκε σε φυγή. Δεκάδες μηχανές της ΔΙΑΣ έφτασαν άμεσα στο χώρο του Φέσσα καθώς μεταβαίνουν και κλούβες των ΜΑΤ για να κατευνάσουν τα πνεύματα!»

Από την "εξέγερση" των μεταναστών δεν γλύτωσαν ούτε οι διασώστες του ΕΚΑΒ που έσπευσαν στο σημείο, καθώς σύμφωνα με πληροφορίες τους επιτέθηκαν μεταξύ άλλων και με μαχαίρια.

Δύο διασώστες τραυματίστηκαν και μεταφέρονται στο Ιπποκράτειο, ενώ έχει υποστεί υλικές ζημιές και το ασθενοφόρο.

Ο οδηγός που παρέσυρε τα τρία άτομα φυγαδεύτηκε, ενώ οι αλλοδαποί έβαλαν φωτιά στο μοιραίο αυτοκίνητο. Στο σημείο βρίσκονται κλούβες των ΜΑΤ και ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις, προκειμένου να αποκαταστήσουν την τάξη.

Αναρτήθηκαν εικόνες στο twitter από τα θύματα.
https://www.youtube.com/embed/NthgTGVRiAg
https://www.youtube.com/embed/Ui8ecM23mOs
https://www.youtube.com/embed/ScEJmezpJQI
https://www.youtube.com/embed/DdMYKOL-uVE
https://www.youtube.com/embed/ZcbTqjeivEQ


https://www.youtube.com/embed/acQoupGJ374

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ρωσική τράπεζα και Πούτιν
Ρωσία 0

Έξω Φρενών οι Ρώσοι! Τούρκοι, Κινέζοι και Άραβες καθυστερούν ή ακυρώνουν τελείως τις πληρωμές ρωσικού πετρελαίου φοβούμενοι τις κυρώσεις των ΗΠΑ

«Η αμερικανική και ευρωπαϊκή πίεση δημιούργησε προβλήματα στις πληρωμένες μας» είπε ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνο,...