Κόσμος

Ενταση και δακρυγόνα σε διαδήλωση υπέρ των μεταναστών στο Καλαί (βίντεο)


Η διαμαρτυρία πραγματοποιήθηκε παρά την ισχύουσα γενική απαγόρευση διοργάνωσης κάθε είδους ενεργειών που σχετίζονται με τους μετανάστες.

Στη γαλλική πόλη Καλαί, η γαλλική αστυνομία διέλυσε μια διαδήλωση υπέρ των μεταναστών κάνοντας χρήση κανονιών νερού και δακρυγόνων.

Δεκάδες άνθρωποι βγήκαν στους δρόμους για να εκφράσουν την αλληλεγγύη τους στους αιτούντες άσυλο στο στρατόπεδο προσφύγων που ονομάστηκε «Die Hard», το οποίο βρίσκεται κοντά στο Καλαί. Η κινητοποίηση διοργανώθηκε από τον Συνασπισμό των Χωρίς Χαρτιά και Μεταναστών (CISPM).
Η διαδήλωση πραγματοποιήθηκε, παρά την απαγόρευση των τοπικών αρχών για την οργάνωση κάθε είδους ενεργειών που σχετίζονται με τους μετανάστες.

Στις 26 Σεπτεμβρίου, ο Γάλλος Πρόεδρος, Φρανσουά Ολάντ, επισκέφτηκε την πόλη του Καλαί, όπου βρίσκεται το στρατόπεδο προσφύγων και επέμεινε στην πλήρη διάλυση των εγκαταστάσεών του. Αξίζει να σημειωθεί ότι στο εν λόγω στρατόπεδο έχουν εγκατασταθεί περίπου 10.000 μετανάστες. Ο Ολάντ πρόσθεσε ότι όλοι οι πρόσφυγες θα μεταφερθούν σε κέντρα υποδοχής διάσπαρτα σε όλη τη χώρα και ζήτησε επίσης από το Ηνωμένο Βασίλειο να εκπληρώσει τις υποχρεώσεις του για τη διαχείριση της κρίσης.

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

C-130 Hercules
Ένοπλες Συρράξεις 0

«Μάτωσε» η Λεγεώνα των Ξένων-Δεκάδες νεκροί και τραυματισμένοι μισθοφόροι εκκενώνονται στη Πολωνία μετά από ρωσικό πλήγμα στον Δνείπερο

Οι Ρώσοι χτύπησαν ξενοδοχείο στον Δνείπερο που φιλοξενούσε δυτικούς μισθοφόρους και στρατιωτικούς εκπαιδευτές