Κόσμος

Εμπόλεμη ζώνη το Αιγαίο: Μόνιμος Στολίσκος του ΝΑΤΟ λόγω της ρωσικής αρμάδας στην Α.Μεσόγειο -Yπερσυγκέντρωση φονικότατων μονάδων επιφανείας...

Ένα ακόμη σχέδιο που θα εμπλέξει ενδεχομένως και  την Ελλάδα, εξυφαίνεται από τις ΗΠΑ στο τεραστίων διαστάσεων «παιχνίδι» που διαδραματίζεται στην Α.Μεσόγειο με τον κατάπλου σε μερικές μέρες της ρωσικής ομάδας μάχης  του αεροπλανοφόρου «Ναύαρχος Κουζνέτσωφ».

Έμπειροι διεθνείς αναλυτές εκτιμούν ότι δεν μπορεί να έπιασε την Ατλαντική συμμαχία ειδικά τώρα ο «πόνος» για τους χιλιάδες μετανάστες  που διακινούνται εδώ και ένα χρόνο δια μέσω των τουρκικών ακτών.

Με πρόφαση αυτόν ακριβώς τον λόγο «τοποθετείται» νόμιμα μια ναυτική δύναμη της συμμαχίας στο Αιγαίο , με σκοπό να ενεργοποιηθεί εφόσον αυτό κριθεί κατάλληλο από τις περιστάσεις και την παρουσία των Ρώσων στην περιοχή.

Δεν πρέπει να λησμονούμε ότι η ρωσική αρμάδα «παρακολουθείται» πάρα πολύ στενά από την στιγμή που κινήθηκε βόρεια της Βρετανίας σύμφωνα με πλήθος άρθρων  στο pentapostagma.gr.

Επίσης σε ανακοίνωση του ΝΑΤΟ από τις Βρυξέλλες ανακοινώθηκε η υλοποίηση αντίστοιχης νατοϊκής αρμάδας στην Μεσόγειο με την συμμετοχή βρετανικών, γαλλικών και ιταλικών μονάδων επιφανείας και υποβρυχίων για τον σκοπό αυτόν.

Ο στολίσκος του Αιγαίου θα έχει αποστολή  σύμφωνα με ειδικούς , στον έλεγχο της ροής των ρωσικών αποβατικών πλοίων από την Μαύρη Θάλασσα δια μέσου των Στενών, τα οποία «πηγαινοέρχονται» συνεχώς το τελευταίο διάστημα μεταφέροντας εφόδια και κυρίως  πυραυλικά συστήματα.     

Σε αυτήν την δύναμη «φύλαξης» θα συμμετέχουν και οι Αλβανοί για πρώτη φορά με σκοπό, επίσημα «να βοηθήσουν  να σταματήσει η παράνομη διακίνηση μεταναστών από την Τουρκία στην Ελλάδα», ανεπίσημα  όμως θα είναι εναντίον της Μόσχας .

Το αλβανικό υπουργείο ανακοίνωσε την Παρασκευή ότι μια φρεγάτα με πλήρωμα της  θα είναι μέρος του στολίσκου του ΝΑΤΟ στο Αιγαίο, αρχής γενομένης από το Νοέμβριο.

Πριν λίγο το ρωσικό υπουργείο άμυνας ανακοίνωσε την αποστολή δύο ακόμη Κορβετών νέου τύπου στην ρωσική αρμάδα ενώ ο στόλος της Μαύρης θάλασσας σύμφωνα με ανεπιβεβαίωτες πληροφορίες  ετοιμάζεται για κάθοδο στην Μεσόγειο δια μέσω του Αιγαίου.

Όλα αυτά διαμορφώνουν ένα καθεστώς άκρως  επικίνδυνο και κυρίως πολεμικό ενώ και οι Κινέζοι έχουν σκοπό να μεταφέρουν και αυτοί τα δικά τους πολεμικά πλοία δια μέσω του Σουέζ στην θάλασσα αυτή διότι έχουν συνάψει αμυντική συμφωνία με την Συρία .

Σε λίγες μέρες θα έχουμε δηλαδή μια υπερσυγκέντρωση φονικότατων μονάδων επιφανείας , κάτι που σύμφωνα με  έμπειρους  ειδικούς  αναλυτές  έχει να συμβεί εδώ και πάρα πολλά –πολλά χρόνια.

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

C-130 Hercules
Ένοπλες Συρράξεις 0

«Μάτωσε» η Λεγεώνα των Ξένων-Δεκάδες νεκροί και τραυματισμένοι μισθοφόροι εκκενώνονται στη Πολωνία μετά από ρωσικό πλήγμα στον Δνείπερο

Οι Ρώσοι χτύπησαν ξενοδοχείο στον Δνείπερο που φιλοξενούσε δυτικούς μισθοφόρους και στρατιωτικούς εκπαιδευτές