Αρχείο

Εκτόξευση έξι ICBM Minuteman III από τις ΗΠΑ - Β.Πούτιν προς Μ.Άσαντ: "Ο πόλεμος με τη Δύση είναι πολύ κοντά " - Πολεμικός "οργασμός" στη Ρωσία με πτήσεις Su-34 στη στρατόσφαιρα και παραλαβή Buk-M3 (βίντεο)


Στην εκτόξευση έξι ICBM Minuteman III προχώρησαν οι ΗΠΑ από την 741 Πυραυλική Μοίρα κατόπιν εντολής της Αεροπορικής Διοίκησης Παγκόσμιου Πλήγματος. Η άσκηση αφορούσε προσομοίωση ηλεκτρονικής εκτόξευσης εναντίον ρωσικών στόχων. Ο Β.Πούτιν είχε έκτακτη σύσκεψη του Συμβουλίου Ασφαλείας της Ρωσίας ενώ σύμφωνα με συριακές πηγές υπήρξε επικοινωνία του με τον πρόεδρο της Συρίας, Μ.Άσαντ, όπου και του μεταφέρθηκε το μήνυμα "η σύγκρουση με τη Δύση είναι πολύ κοντά".

Ο Β.Πούτιν διέταξε να επιταχυνθεί ο εξοπλισμός των ρωσικών δυνάμεων και να πολλαπλασιαστούν οι στρατιωτικές ασκήσεις ετοιμότητας.

Στο Συμβούλιο Ασφαλείας εξετάστηκε η κατάσταση στη Μοσούλη, στο Χαλέπι και στην Ουκρανία.

Ο Ν.Πεσκόφ είπε σχετικά:

"Ο Πρόεδρος ενημέρωσε τα μόνιμα μέλη του Συμβουλίου Ασφαλείας για τις συζητήσεις στο Βερολίνο και τις συναντήσεις με Α.Μέρκελ και Φ.Ολάντ".
Στη συνάντηση συμμετείχαν ο πρωθυπουργός  D.Medvedev, ο επικεφαλής του Κρεμλίνου Anton Vaino, ο ΥΠΕΞ Sergei Lavrov, ο Υπουργός Εσωτερικών Vladimir Kolokoltsev, ο Υπουργός Άμυνας Sergei Shoigu, ο διοικητής της FSB  Alexander Bortnikov, ο διοικητής της SVR Sergei Naryshkin και ο Sergei Ivanov.

Ταυτόχρονα στον τομέα των εξοπλισμών, το ρωσικό ναυτικό ανακοίνωσε ότι το τρίτο τρίμηνο του 2016 παρέλαβε πάνω από 100 πυραύλους κρουζ των τύπων "Caliber" και "Onyx" τόσο στις εκδόσεις εκτόξευσης από πλοία όσο και επάκτιας άμυνας.
Επιπλέον αυτών το ρωσικό ναυτικό παρέλαβε ένα πλοίο διάσωσης project 22870, 4 πλωτούς γερανούς 02 690 ενώ η δυτική στρατιωτική διοίκηση παρέλαβε πυροβολαρχίες επάκτιας άμυνας "Ball" και "Bastion".
Το σύστημα "Κaliber-NK" μπορεί να κάνει χρήση διαφόρων τύπων πυραύλων από τον εκτοξευτή ενώ μπορεί να εκτοξευτεί και από τορπιλοσωλήνες υποβρυχίων 533mm.
Το σύστημα "Κaliber" περιλαμβάνει την έκδοση εναντίον πλοίων 3M54 εμβέλειας 375 χλμ με υπερηχητική ταχύτητα 2,5 μαχ μέχρι την έκδοση κρούσης 3M14 εμβέλειας 2,600χλμ με την κεφαλή όπως λέγεται να είναι έκδοση του αντιαρματικού πυραύλου 91RT.
Επιπλέον έχουν παραληφθεί πύραυλοι επάκτιας άμυνας νέας γενιάς P-800 "Onyx" που βασίζεται σε σχεδίαση του ’70 αλλά σε παραγωγή τέθηκε στα τέλη του ’90 μετά την ενσωμάτωση νέων τεχνολογιών ενώ σε αυτό βασίζεται και το ρωσο-ινδικό σύστημα PJ-10 Brahmos.

Η εμβέλεια του πυραύλου είναι μεταξύ 300-500χλμ με μέγιστη ταχύτητα τα 2μαχ ενώ φέρεται τόσο επί υποβρυχίων Project 885 όσο και από το σύστημα "Bastion".

Μεταξύ άλλου στρατιωτικού υλικού που παρέλαβε ο ρωσικός στρατός από το Νοέμβριο προβλέπεται να παραδοθούν και δύο πυροβολαρχίες του νέου συστήματος αεράμυνας "Buk-M3."
Επιπλέον αυτών των συστημάτων οι ρωσικές ένοπλες δυνάμεις παρέλαβαν ακόμα ένα συμβατικό υποβρύχιο τύπου project 636.3 "Veliky Novgorod" εκσυγχρονισμένες εκδόσεις του αντιαεροπορικού συστήματος "Buk-M2" και έξι πυροβολαρχίες του συστήματος Pantsir-S.

Το "Veliky Novgorod" κλάσης Varshavyanka. Η κλάση "Varshavyanka" (Project 636.3) είναι βελτιωμένη έκδοση της κλάσης Kilo με τεχνολογία "stealth", μεγαλύτερη εμβέλεια μάχης και ικανότητα να πλήττει χερσαίους, υποθαλάσσιους και στόχους επιφανείας.

Είναι εξοπλισμένο με 18 τορπίλες και 8 πυραύλους εδάφους-αέρος. Έχει ικανότητα να περιπολεί για 45 ημέρες.
Το σύστημα αεράμυνας "Buk-M3" έγινε αποδεκτό από το ρωσικό ΥΠΑΜ αυτό τον μήνα μετά την ολοκλήρωση των δοκιμών το καλοκαίρι.
Ο εξαπλός εκτοξευτής θα φέρει το νέο πύραυλο 9K317M αποτελεί σημαντική βελτίωση σε σχέση με παλαιότερα βλήματα και πλέον θα μπορεί να καταρρίπτει στόχους στα 70χλμ. Σε εμβέλεια και 35χλμ σε ύψος ενώ φέρει και νέο ραντάρ πρόσκτησης στόχων με αυξημένη αντοχή στα αντίμετρα ενώ τέλος κάθε πυροβολαρχία θα μπορεί να αντιμετωπίζει μέχρι και 24 στόχους ταυτόχρονα.

Το τρίτο τρίμηνο του 2016 ο ρωσικός στρατός παρέλαβε συνολικά 4 νέα μαχητικά 13 ελικόπτερα, 21 ραντάρ καθώς και πυροβολαρχίες επάκτιας άμυνας Bal και Bastion.
Επιπλέον 13 μαχητικά ολοκλήρωσαν το πρόγραμμα εκσυγχρονισμού ενώ εκατοντάδες φορτηγά, τεθωρακισμένα και υλικό χιλιάδων τόνων επανεξόπλισε όλους του κλάδους των ενόπλων δυνάμεων.

Δείτε βίντεο με τις ρωσικές στρατιωτικές ασκήσεις που βρίσκονται σε εξέλιξη.

Εντυπωσιάζει το βίντεο με το Su-34 στη στρατόσφαιρα...

 

https://www.youtube.com/embed/lS3NzoqiUlg

https://www.youtube.com/embed/F8be_Xdlbzg

https://www.youtube.com/embed/bNN4m64kRMk

https://www.youtube.com/embed/pDndy3FwLpQ

https://www.youtube.com/embed/hAsDZq1EwgE

https://www.youtube.com/embed/y2_9-ZQiV3s

https://www.youtube.com/embed/-9-tRZCFLyQ

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Ένοπλες Συρράξεις 0

Έτοιμο να σπάσει το ουκρανικό μέτωπο-Forbes : Οι πανικόβλητοι Ουκρανοί διοικητές αναπτύσσουν ανεκπαίδευτες ταξιαρχίες στην μάχη

Η κατάσταση μέσα και γύρω από το Οχερέτινο και την Νοβομπαχμούτοβα είναι τραγική ενώ ρωσική 90η Τεθωρακισμένη μεραρχία...