Αρχείο

ΕΚΤΑΚΤΟ! Συρία: "Δύναμη κατοχής οι τουρκικές δυνάμεις - Θα αντιμετωπιστούν με κάθε μέσο" - Πρώτες συγκρούσεις συριακού Στρατού- τουρκικών δυνάμεων στο Χαλέπι - Ηρθε η ώρα να "μιλήσει" η Ρωσία; (βίντεο)


"Επιβεβαιώνουμε ότι οποιαδήποτε παρουσία τουρκικών στρατιωτικών μονάδων κατά μήκος των συνόρων και μέσα στη Συρία κάτω από οποιαδήποτε δικαιολογία, απορρίπτεται και καταδικάζεται. Θα θεωρηθεί δύναμη κατοχής και θα αντιμετωπιστεί με όλα τα διαθέσιμα μέσα".

"Τουρκικά άρματα μάχης και ΤΟΜΑ διείσδυσαν σήμερα στο Β.Χαλέπι δύο ημέρες αφού τουρκικά μαχητικά διέπραξαν εγκλήματα σκοτώνοντας πάνω από 150 πολίτες σε επιθέσεις στα χωριά και πόλεις Hasadjek, al-Wardiyeh, Hassieh, Ghoul Sorouj, Sad al-Shahba, Ihres, Um Hawsh στην ίδια περιοχή στο Χαλέπι".

Πριν λίγο ο συριακός Στρατός εξέδωσε την δεύτερη κατά σειρά ανακοίνωση - τρίτη μαζί με αυτή της Ρωσίας - με την οποία προειδοποιεί την Τουρκία για μαζικές παραβιάσεις της κυριαρχίας και χαρακτηρίζει τις πρόσφατες επιθέσεις στο Χαλέπι ως "σοβαρή κλιμάκωση".

Η Τουρκία ανακοίνωσε πριν λίγο ότι επεκτείνει τις επιχειρήσεις της στη Συρία. Υπενθυμίζουμε ότι η Ρωσία παρέδωσε 50 αντιαεροπορικά συστήματα Pantsir S.1 στη Συρία ενώ υπάρχουν οι πρώτες πληροφορίες για συγκρούσεις μεταξύ συριακού στρατού και τουρκικών δυνάμεων -FSA.

Η κατάσταση κλιμακώνεται άσχημα και φαίνεται ότι ο Ερντογάν περνάει τελικά την "κόκκινη γραμμή".

Μεγάλες ενισχύσεις μεταφέρονται στην συγκεκριμένη περιοχή και η έναρξη των επιχειρήσεων θα ξεκινήσει με την άφιξη του αεροπλανοφόρου "Ναύαρχος Κουζνέτσοφ".

Το Υπουργείο Άμυνας της Συρίας αναφέρει:

"Οι πρόσφατες νίκες του συριακού Στρατού και των συμμάχων του στον πόλεμο κατά της τρομοκρατίας ειδικά στο Χαλέπι έχουν διαλύσει τις ψευδαισθήσεις του Τούρκου Προέδρου Ρ.Τ.Ερντογάν, έχουν καταστρέψει τα σχέδια του στη Συρία και την περιοχή και τον έχουν υποκινήσει σε κλιμάκωση της επιθετικότητας στη Συρία.

Η ανακοίνωση αναφέρεται στην στοχοποίηση χωριών και πόλεων στο Β.Χαλέπι από την τουρκική Αεροπορία (το αναφέραμε στο προηγούμενο άρθρο μας) και τις στρατιωτικές δυνάμεις της Άγκυρας η οποία στέλνει συνεχώς ενισχύσεις μέσα στο συριακό έδαφος μαζί με άμεση στρατιωτική υποστήριξη, χρησιμοποιεί πυροβολικό και άρματα μάχης υποστηρίζοντας τρομοκρατικές οργανώσεις οι οποίες συνεχίζουν να διαπράττουν εγκλήματα εναντίον πολιτών στο Β.Χαλέπι.

"Ο Ρ.Τ.Ερντογάν παίζει ένα βρώμικο παιχνίδι παρέχοντας καταφύγιο, εκπαίδευση, όπλα και χρηματοδότηση στις τρομοκρατικές οργανώσεις ενώ άνοιξε τα σύνορα για να διευκολυνθεί η ροή χιλιάδων μισθοφόρων τρομοκρατών μέσα στη Συρία από την αρχή του πολέμου".

"Η Τουρκική ηγεσία είναι 100% υπεύθυνη για τις επικίνδυνες συνέπειες που μπορεί να έχουν οι πράξεις της στην ασφάλεια και την σταθερότητα της περιοχής".

"Στις 28 Σεπτεμβρίου οι τουρκικές δυνάμεις "μεταμόρφωσαν" ένα σχολικό κτίριο στην Jarabulus σε νοσοκομείο και ύψωσαν την τουρκική σημαία σε άλλη μια παραβίαση της συριακής κυριαρχίας".

"Ψεύδονται ότι πολεμούν το ISIS με αυτές τις πράξεις ενώ βοηθούν άλλες τρομοκρατικές οργανώσεις που συνδέονται με το τουρκικό καθεστώς για να αντικαταστήσουν το ISIS σε αυτές τις περιοχές".

Ενισχύσεις του συριακού Στρατού προς το Χαλέπι.

Τουρκικές δυνάμεις

https://www.youtube.com/embed/M0ejM2f3JQs

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ