Αρχείο

ΕΚΤΑΚΤΟ: Σοβαρό πολεμικό επεισόδιο Ρωσίας-Τουρκίας: Οι ρωσικοί S-400 εγκλώβισαν έξι τουρκικά F-16 και προχώρησαν σε εικονικές καταρρίψεις- Γύρισαν με την «ουρά στα σκέλια» οι Τούρκοι


Σοβαρό πολεμικό επεισόδιο Ρωσίας-Τουρκίας είχαμε πριν λίγο καθώς ρωσικά αντιαεροπορικά συστήματα S-400 και S-300V4 λόκαραν τουρκικά μαχητικά που προσπάθησαν να εισέλθουν στον συριακό εναέριο χώρο. Tα τουρκικά μαχητικά ήταν συνολικά έξι και προσπάθησαν να εισέλθουν παράνομα στον εναέριο χώρο της Συρίας στη βόρεια επαρχία του Χαλεπίου.

Τα τουρκικά μαχητικά είχαν «κλειδωθεί» στα ραντάρ με τη Ρωσία να είναι έτοιμη να τα καταρρίψει καθώς προσπάθησαν να προσεγγίσουν ώστε να βομβαρδίσουν βόρεια της πόλης Raju στο Afreen.

Στην αρχή οι Τούρκοι αγνόησαν τις προειδοποιήσεις της συριακής αεράμυνας αλλά μόλις τα λαμπάκια του RWR άναψε στα κόκπιτ των τουρκικών μαχητικών επέστρεψαν άρον άρον στις βάσεις τους.

Στο επιτελείο των ρωσικών δυνάμεων σε Συρία αλλά και Ρωσία έχει σημάνει συναγερμός καθώς φαίνεται ότι υπάρχουν σοβαρές διαφορές με την Τουρκία στο θέμα της Al-Bab και γενικότερα του Β.Χαλεπίου.

Πριν λίγες ημέρες ρωσικά μαχητικά είχαν ξανά βομβαρδίσει τις δυνάμεις της επιχείρησης "Ασπίδας του Ευφράτη" σε μια ισχυρή προειδοποίηση προς τον Ερντογάν όπως σας είχαμε ενημερώσει στο άρθρο μας ΕΚΤΑΚΤΟ: «Κλαίγονται» οι Τούρκοι: Tα Ρωσικά μαχητικά βομβάρδισαν ανηλεώς τις δυνάμεις της επιχείρησης «Ασπίδας του Ευφράτη» στο Χαλέπι» (εικόνες) .

Φαίνεται ότι οι ρωσικές προειδοποιήσεις τελειώνουν...

Χτες στο άρθρο μας EKTAKTO: Η Ρωσία «έστησε τον τάφο» της Τουρκίας: Κουρδικές και συριακές δυνάμεις ένωσαν τις δυνάμεις τους και σφυροκοπούν τον τουρκικό Στρατό και τον FSA – Γενίκευση των συγκρούσεων (εικόνες, βίντεο) και ΕΚΤΑΚΤΟ: 5 χλμ χωρίζουν συριακό Στρατό και τουρκικές δυνάμεις – Νέα προειδοποίηση Ρωσίας για κατάρριψη τουρκικών μαχητικών – Γενικευμένος πόλεμος με τους Κούρδους στη Β.Συρία (εικόνες-βίντεο) σας είχαμε ενημερώσει για την επερχόμενη εξέλιξη. 

Πριν λίγο ο Ρώσος Υπουργός Εξωτερικών, Σεργκέι Λαβρόφ, είπε ότι

"Η Ρωσία θα εξαφανίσει από προσώπου γης τους τρομοκράτες στην Συρία. Σχεδιάζουμε να τελειώσουμε τη δουλειά".

Οι δηλώσεις αυτές έγιναν μετά από συνάντηση με τον Ιρανό και Σύρο ομόλογο του στη Μόσχα τη στιγμή που οι ισλαμιστές έχουν εξαπολύσει μεγάλης κλίμακας επίθεση στο Χαλέπι ξανά.

Στο Νότιο Χαλέπι οι ρωσικές αεροδιαστημικές δυνάμεις βομβαρδίζουν από κοινού με την Συριακή Αεροπορία ισλαμιστές της Jaish al-Fatah, Ahrar al-Sham, Jabhat al-Nusra και άλλους.

Ρωσικά μαχητικά βομβαρδίζουν και στο ΒΔ Χαλέπι κοντά στην πόλη Khan Tuman.

Οι επιδρομές είναι σαρωτικές με πάνω από 30 σε δύο ώρες.

Οι ισλαμιστές προσπαθούν να σπάσουν τον αντιτρομοκρατικό κλοιό γύρω από το Χαλέπι και έχουν ξεκινήσει νέα επιχείρηση με χρήση βομβιστών αυτοκτονίας και παγιδευμένων αυτοκινήτων.

Την ίδια στιγμή οι Κούρδοι SDF επελαύνουν στο Β. Χαλέπι και χτυπούν ανελέητα τις δυνάμεις υποστηριζόμενες από την Άγκυρα κοντά στο χωριό Tal Madiq. Όμως εξίσου σημαντική είναι η επέλαση τους στη Fafin κοντά στο συνοριακό πέρασμα της Τουρκίας με το Χαλέπι.

Στη Δαμασκό, η παρουσία του τουρκικού στρατού και αεροσκαφών εντός του συριακού εδάφους  θεωρείται παραβίαση της κυριαρχίας της χώρας, η οποία  συνεπάγεται κλιμάκωση των συγκρούσεων. Η εντολή συριακού στρατού νωρίτερα αναφέρει ότι θα καταρρίπτεται όλοι οι  «εισβολείς».

Η Τουρκία σύμφωνα με τον πρόεδρο της Ταγίπ Ερντογάν, έχει στόχο να δημιουργήσει μια περιοχή στην βόρεια Συρία υπό τον απόλυτο έλεγχο της.

Πρόκειται  για  έκταση πέντε χιλιάδων τετραγωνικών χιλιομέτρων με  την δημιουργία ζώνης ασφαλείας της.

Σκοπός η αποκοπή των Κούρδων με το Ιράκ.

Η Άγκυρα παίζει στην κυριολεξία με την «φωτιά» εισβάλλοντας σε μια χώρα σαν την Συρία , αλλά το ίδιο έκανε και στο Ιράκ σε μια προσπάθεια να ικανοποιήσει τις αυτοκρατορικές επιδιώξεις της.

Αναμένουμε αντίδραση από το Σαράι του Σουλτάνου Ερντογάν.

Για ότι νεώτερο σε λίγο.

https://www.youtube.com/embed/Gj3qBV1ZTLo

 

 

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ