Αρχείο

ΕΚΤΑΚΤΟ! Ρωσία: " Θα εκπαιδεύσουμε το Ναυτικό μας πάνω στο κουφάρι του Aμερικανικού αντιτορπιλικού "USS Carney" στη Μαύρη Θάλασσα" (βίντεο, εικόνες)


Η Ρωσία πριν λίγο απείλησε να χρησιμοποιήσει το αμερικανικό αντιτορπιλικό USS "Carney" που εισέρχεται στη Μαύρη Θάλασσα ως "στόχο" για εξάσκηση του ρωσικού Ναυτικού και γι αυτό το λόγο το στοχοποίησε με αντιπλοικούς πυραύλους Βastion και Βal-Ε

Το  USS "Carney" είναι εξοπλισμένο με το υπερσύγχρονο αντιαεροπορικό σύστημα  ελέγχου μάχης Aegis και βρίσκεται στη Μαύρη Θάλασσα κοντά στην Κωστάντζα (Ρουμανία).

Παρακολουθείται από ρωσικά πλοία υποκλοπών και άλλες δυνάμεις του Στόλου της Μαύρης Θάλασσας.

Το σύστημα επάκτιας άμυνας Bal αποτελεί την χερσαία έκδοση του πυραύλου Kh-35 που φέρεται σε βαρέα τροχοφόρα οχήματα MAZ 7930 με το καθένα να μεταφέρει 8 πυραύλους έτοιμους για εκτόξευση και δρα σε πυροβολαρχίες.

Κάθε πυροβολαρχία φέρει 2 οχήματα ελέγχου και επικοινωνιών 4 εκτοξευτές καθώς και 4 οχήματα ανεφοδιασμού.

Επιπλέον ανά πυροβολαρχία υπάρχει και ραντάρ ελέγχου και προειδοποίησης στόχων επιφανείας ενώ μέσω συστήματος ζεύξης δεδομένων λαμβάνει στοιχεία είτε από αεροσκάφη είτε από άλλα πλέοντα σκάφη.
Ο πύραυλος έχει εμβέλεια 120 χιλιόμετρα, έχει κεφαλή βάρους 145 κιλών, ταχύτητα πτήσης 0,8μαχ ενώ μπορεί να βάλλεται ένας πύραυλος ανά 3 δευτερόλεπτα.
Η τερματική καθοδήγηση γίνεται από ραντάρ X-band.

«Στην πραγματικότητα, το  αντιτορπιλικό USS Carney βρίσκεται στην Κωστάντζα (Ρουμανία) εκτελώντας «αναγνώριση ρωσικών μονάδων επιφανείας», καταγράφοντας θέσεις παράκτιων ραντάρ και την  δύναμη των ιπτάμενων μέσων  της ναυτικής αεροπορίας του  στόλου της Μαύρης Θάλασσας» ανέφερε η ρωσική  πηγή.

Πρόκειται για  μια «συμπεριφορά» των Αμερικανών σύμφωνα με τους Ρώσους επιτελείς που παραπέμπει στην πρακτική του "ψυχρού πολέμου".

Το αμερικανικό αντιτορπιλικό ανήκει στον 6ο επιχειρησιακό στόλο του Ναυτικού των ΗΠΑ έχοντας ως κύρια  βάση την Rota της Ισπανίας.

Αντιτορπιλικά  με κατευθυνόμενα βλήματα (URO) όπως τα USS Carney, USS Ross, USS Porter και USS Donald Cook σε συνδυασμό με  επίγεια αντικείμενα αντιπυραυλικής άμυνας (BMD) στην Πολωνία και τη Ρουμανία που είναι επίσης εξοπλισμένα με το σύστημα Aegis, αποτελούν  «κομμάτια» του συστήματος αντιπυραυλικής άμυνας των ΗΠΑ.

Στη τελευταία σύνοδο του ΝΑΤΟ στη  Βαρσοβία συζητήθηκε η ισχυρή «εναλλασσόμενη» ναυτική παρουσία νατοϊκών πλοίων Μαύρη Θάλασσα.

Έτσι η Συμμαχία προσπερνά  τους περιορισμούς της συνθήκης του Μοντρέ αναπτύσσοντας στη Μαύρη Θάλασσα πολεμικά πλοία διαφορετικών χωρών σε κυκλική βάση με απίστευτες πυραυλικές δυνατότητες , απειλώντας ευθέως την ρωσική ομοσπονδία .

Υπενθυμίζουμε όμως ότι ο Ρώσος αρχηγός του γενικού επιτελείου στρατού στρατηγός Βαλέρυ Γερασίμωφ δήλωσε απερίφραστα πριν μερικές ημέρες  ότι ο  ρωσικός στόλος της Μαύρης Θάλασσας  είναι τώρα ισχυρότερος  και τόνισε ότι η Ρωσία είναι πλέον σε θέση να χτυπά εύκολα μέχρι τα στενά του Βοσπόρου».

«Εντοπίζουμε και εξουδετερώνουμε  στόχους σε απόσταση 500 χιλιομέτρων, ειδικά με τα συστήματα πυραύλων Bastion , συμπεριλαμβανομένου και του Βοσπόρου », είπε ο Γερασίμωφ και το εννοεί αυτό που λέει .

https://www.youtube.com/embed/Ww-y8jy9hhc

 

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Πολεμική αεροπορία 0

Πριν πεινάσει μαγειρεύει η Ελλάδα! Τα γνωστά μηχανικά προβλήματα του F-35 αναγκάζουν την ΠΑ να ζητά επιτακτικά την απόκτηση του Block 4

Ως χώρα θα περιμένουμε όσο απαιτηθεί για να παραλάβουμε την εκδοχή Block 4 του Αμερικανού αεροσκάφους 5η γενιάς στην...
ρωσική τράπεζα και Πούτιν
Ρωσία 0

Έξω Φρενών οι Ρώσοι! Τούρκοι, Κινέζοι και Άραβες καθυστερούν ή ακυρώνουν τελείως τις πληρωμές ρωσικού πετρελαίου φοβούμενοι τις κυρώσεις των ΗΠΑ

«Η αμερικανική και ευρωπαϊκή πίεση δημιούργησε προβλήματα στις πληρωμένες μας» είπε ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνο,...