Αρχείο

ΕΚΤΑΚΤΟ: Προς πυρηνικό πόλεμο Πακιστάν-Ινδία: Σφοδρές ανταλλαγές πυρών - Μαζική στρατιωτική κινητοποίηση - Βίντεο


Του Βασίλη Καπούλα

Σφοδρές ανταλλαγές πυρών σημειώθηκαν πριν λίγο μεταξύ Πακιστάν και Ινδίας στη γραμμή ελέγχου στο Κασμίρ με το βίντεο που θα δείτε να είναι αποκαλυπτικό ενώ ο πακιστανικός στρατός επιβεβαίωσε τις απώλειες του ινδικού στρατού.

Υπάρχει μαζική στρατιωτική κινητοποίηση και των δύο χωρών ενώ αποστέλλονται διαρκώς μονάδες στην περιοχή. Τα χωριά στην περιοχή εκκενώνονται και το Πακιστάν μπλόκαρε την μετάδοση όλων των ινδικών προγραμμάτων.

Οι δύο χώρες που κατέχουν στα χέρια τους ένα τεράστιο συμβατικό οπλοστάσιο είναι επίσης κάτοχοι και πυρηνικών όπλων.

Ο Raheel Sharif, στρατηγός του Πακιστάν έφτασε στην συνοριακή ζώνη πολέμου για να επιθεωρήσει τα στρατεύματα.

Το περιστατικό αυτό έρχεται δύο ημέρες μετά τα πλήγματα του Ινδικού Στρατού κατά μήκος της πακιστανικής πλευράς στη γραμμή διαχωρισμού στο Κασμίρ.

Ο  Ban Ki-moon προσφέρθηκε να μεσολαβήσει.

Σύμφωνα με μαρτυρίες "έπεσαν ρουκέτες και όλμοι στον τομέα Akhnoor. Το σφυροκόπημα διήρκεσε για δύο ώρες" ανέφερε ο Pawan Kotwal, αξιωματούχος στο ινδικό κράτος Jammu και Kashmir.

Πακιστανός αξιωματούχος ανέφερε ότι τα στρατεύματα της χώρας του απάντησαν στην πρόκληση της Κίνας στον τομέα Bhimber της πακιστανικής πλευράς

Οι ανταλλαγές προήλθαν μόλις ο αρχηγός του Ινδικού Στρατού, Dalbir Singh, ταξίδεψε στην Αρχηγείο Βόρειας Διοίκησης το οποίο είναι στο Jammu και Kashmir, για να επιθεωρήσει τα  στρατεύματα που είχαν εμπλακεί στα χειρουργικά πλήγματα.

Οι δύο χώρες έχουν εμπλακεί σε τρεις αιματηρούς πολέμους τις τελευταίες επτά δεκαετίες, οι δύο έγιναν για το  Kashmir

https://www.youtube.com/embed/nvqJHXy2Ahc

https://www.youtube.com/embed/SQIz7KG1e8c
https://twitter.com/ANI_news/status/782200649622560768

https://www.youtube.com/embed/3Lri_cEQC2I

 

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Ένοπλες Συρράξεις 0

Έτοιμο να σπάσει το ουκρανικό μέτωπο-Forbes : Οι πανικόβλητοι Ουκρανοί διοικητές αναπτύσσουν ανεκπαίδευτες ταξιαρχίες στην μάχη

Η κατάσταση μέσα και γύρω από το Οχερέτινο και την Νοβομπαχμούτοβα είναι τραγική ενώ ρωσική 90η Τεθωρακισμένη μεραρχία...