Αρχείο

ΕΚΤΑΚΤΟ: Προετοιμασίες πολέμου στα επισιτιστικά αποθέματα από την Ρωσία - Ελάχιστο απόθεμα 31.000 τόνων και 300 γραμ. ψωμί ανά άτομο για τον επερχόμενο πόλεμο!

O κυβερνήτης της πόλης της Αγίας Πετρούπολης, έδρας του ρωσικού ναυτικού, και μία εκ των μεγαλυτέρων ρωσικών πόλεων, έδωσε εντολή για την διενέργεια «πολεμικών προετοιμασιών» στον ευαίσθητο τομέα των "επισιτιστικών αποθεμάτων", επιβεβαιώνοντας ότι  Ρωσία και ΗΠΑ βρίσκονται λίγο πριν τον πόλεμο.

«Η απόφαση αφορά τα «στρατηγικά ή πολεμικά» αποθέματα τροφίμων ( όπως ονομάζονται) στην Αγία Πετρούπολη,  για την χορήγηση 300 γραμμαρίων  ψωμιού την ημέρα για 20 ημέρες σε ενδεχόμενη πολεμική σύγκρουση.

Την απόφαση αυτή υπέγραψε στις 6 Οκτωβρίου, ο Κυβερνήτης της Αγίας Πετρούπολης κ. Georgy Poltavchenko.

Επίσης η γραπτή εντολή του Κυβερνήτη  αφορά και τα αποθέματα  γεωργικών προϊόντων, έχοντας γνώμονα την διασφάλιση της  επισιτιστικής ασφάλειας της πόλης.

Αυτά αποτελούνται από την  ελάχιστη ποσότητα  («απαράβατο όριο») και τις λειτουργικές διατάξεις που αφορούν την ποσότητα των σπόρων σίκαλης και σιταριού .

Τα «επιχειρησιακά  αποθέματα» μπορούν να πωληθούν, συμπεριλαμβανομένης της ρύθμισης των τιμών της αγοράς των αλεύρων και προϊόντων αρτοποιίας,  μέσω όμως της  αποκαλούμενης διάταξης «παρεμβάσεων των σιτηρών».

Η συσσώρευση και αποθήκευση πραγματοποιείται σε ειδικούς "κάδους"  από τοπική ρωσική εταιρεία υπό την εποπτεία των κρατικών αρχών, και η οποία ως είθισται,  λογοδοτεί  στην κρατική επιτροπή για την ανάπτυξη των επιχειρήσεων και της αγοράς των καταναλωτών.

Σύμφωνα με τη νέα απόφαση το γενικό σύνολο  των αποθεμάτων σε τρόφιμα αφορά  τα επόμενα τρία χρόνια και θα ανέλθουν σε όχι λιγότερο από 69.700 τόνους. Θα πρέπει να διαρκέσουν  για έξι εβδομάδες για να μπορέσουν να σιτίσουν 5.200.000 κατοίκους της ευρύτερης περιοχής.

Κάθε Ρώσος πολίτης θα λαμβάνει  σε ποσοστό 300 γραμμάρια προϊόντα δημητριακών ανά ημέρα. Το ελάχιστο απόθεμα των 31.000 τόνων προορίζεται για 20 ημέρες καθώς και  300 γραμμαρίων σιτηρέσιο.

Επίσης ρυθμίζεται με ειδική διάταξη η παρακολούθηση της επισιτιστικής ασφάλειας στην Αγία Πετρούπολη. Για το σκοπό αυτό, η κρατική επιτροπή για την ανάπτυξη των επιχειρήσεων και της αγοράς των καταναλωτών έχει συλλέξει όλες τις απαιτούμενες πληροφορίες  σχετικά με τους πωλητές, τις  τιμές πώλησης για τα βασικά είδη διατροφής, τον όγκο των δεικτών παραγωγής,  την ποιότητά τους, τα αποθέματα πρώτων υλών και  τροφίμων, καθώς  και άλλες πληροφορίες.

Έχει  προγραμματιστεί επίσης  η  διαρκής ενημέρωση των στατιστικών στοιχείων σχετικά με τον πληθυσμό της πόλης, καθώς και το ποσό της χρηματοοικονομικής σταθερότητας των παραγωγών γεωργικών προϊόντων, η μέση  κατανάλωση και πολλά άλλα .

Υπενθυμίζεται ότι μέχρι το 2015 το κρατικό περιφερειακό ταμείο τροφίμων της Αγίας Πετρούπολης διέθετε 92.200 τόνους, πέρυσι η ποσότητα μειώθηκε σχεδόν κατά ένα τρίτο.

Ωστόσο, η εγγυημένη χορηγούμενη ποσότητα για 20 ημέρες αποτελεί απαράβατο  κανόνα παροχής τροφίμων στους πολίτες με ψωμί να εισάγεται για πρώτη φορά.

Δεν μπορούμε να φανταστούμε ποια ακριβώς ανάλογα μέτρα ενδεχομένως θα έχουν λάβει οι ελληνικές αρχές,  για έναν απευκταίο μεν υπαρκτό δε,  γεγονός ενός πολέμου στην χώρα μας , για τον επισιτιστικό εφοδιασμό των Ελλήνων.

f9806e

 

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Πολεμική αεροπορία 0

Πριν πεινάσει μαγειρεύει η Ελλάδα! Τα γνωστά μηχανικά προβλήματα του F-35 αναγκάζουν την ΠΑ να ζητά επιτακτικά την απόκτηση του Block 4

Ως χώρα θα περιμένουμε όσο απαιτηθεί για να παραλάβουμε την εκδοχή Block 4 του Αμερικανού αεροσκάφους 5η γενιάς στην...
ρωσική τράπεζα και Πούτιν
Ρωσία 0

Έξω Φρενών οι Ρώσοι! Τούρκοι, Κινέζοι και Άραβες καθυστερούν ή ακυρώνουν τελείως τις πληρωμές ρωσικού πετρελαίου φοβούμενοι τις κυρώσεις των ΗΠΑ

«Η αμερικανική και ευρωπαϊκή πίεση δημιούργησε προβλήματα στις πληρωμένες μας» είπε ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνο,...