Αρχείο

ΕΚΤΑΚΤΟ: Μόσχα: "Ελλάδα και Ρωσία...συμμαχία"! - Κρίσιμες συζητήσεις λίγο πριν την μεγάλη έκρηξη....

"Eλλάδα και Ρωσία συμμαχία σε όλα τα διεθνή προβλήματα. Οι ελληνικές θέσεις σε όλα τα διεθνή ζητήματα «συμπίπτουν» απόλυτα  με τις ρωσικές" ανακοίνωσε πριν από λίγο το Κρεμλίνο στο φως των δραματικών εξελίξεων στις σχέσεις Ρωσίας-ΗΠΑ. Στις προπαρασκευαστικές συνομιλίες λίγο πριν την έλευση του Υπουργού Εξωτερικών, Σ.Λαβρόφ, στη χώρα μας συζητήθηκαν όλα τα θέματα με την Ελλάδα και συγκεκριμένα, συριακό, ουκρανικό, σχέσεις Ρωσίας-ΝΑΤΟ.

Η Μόσχα ήθελε να μετρήσει τις πρώτες αντιδράσεις της Αθήνας τη στιγμή που όπως αποκαλύψαμε ο πρέσβης των ΗΠΑ με τον αρχηγό των δυνάμεων του ΝΑΤΟ στην Ευρώπη επιθεωρούσαν την νατοϊκή βάση της Σούδας.

Οι εξελίξεις στο συριακό και σε Βαλτική- Α.Ευρώπη τρέχουν με καταιγιστικό ρυθμό και η Ρωσία μετράει φίλους και εχθρούς.

Ρώσοι κυβερνητικοί αξιωματούχοι από την  Μόσχα σημείωσαν ότι «η εγγύτητα της σχέσης Ρωσίας και  Ελλάδας δίνει την δυνατότητα θετικής προσέγγισης  σε βασικά ζητήματα της διεθνούς ατζέντας».

Η ανακοίνωση του ρωσικού Υπουργείου Εξωτερικών σχετίζεται με τα αποτελέσματα της προπαρασκευαστικής  επίσκεψης του Υφυπουργού Εξωτερικών Alexei Meshkov στην Αθήνα .

Σημειώνεται δε από το Κρεμλίνο  ότι «η συζήτηση των δύο χωρών σε σχέση με την διεθνή ατζέντα απέδειξε για άλλη μια φορά την εγγύτητα των προσεγγίσεων Ελλάδος και Ρωσίας σε βασικά περιφερειακά θέματα».

«Κατά την εξέταση των τρεχόντων θεμάτων εξωτερικής πολιτικής με τον ΥΠΕΞ κ. Ν. Κοτζιά  δόθηκε ιδιαίτερη προσοχή στην τρέχουσα κατάσταση στις σχέσεις Ρωσίας-ΕΕ, στα προβλήματα του Συμβουλίου της Ευρώπης και του ΝΑΤΟ. Δηλώθηκε και από τους δύο αξιωματούχους η  κοινή αντίληψη , καθώς και το ότι δεν υπάρχει  εναλλακτική λύση με  ειρηνικούς τρόπους για την επίλυση της συριακής κρίσης (δηλαδή τέθηκε επί τάπητος το θέμα Συρία). Οι πλευρές μίλησαν υπέρ της συνεπούς εφαρμογής των ρυθμίσεων  του  Μινσκ για την ταχεία επίλυση της κρίσης στην Ουκρανία»,  ανέφερε το ρωσικό υπουργείο Εξωτερικών.

"Κατά τη διάρκεια των πολιτικών διαβουλεύσεων με τον Γενικό Γραμματέα του Υπουργείου Εξωτερικών της Ελλάδας κ. Παρασκευόπουλος στις 7η Οκτωβρίου, συζητήθηκε  λεπτομερώς η τρέχουσα κατάσταση των ρωσο-ελληνικών σχέσεων στον πολιτικό, εμπορικό, οικονομικό, πολιτιστικό, ανθρωπιστικό και άλλους τομείς, καθώς και η εφαρμογή του προγράμματος δραστηριοτήτων του εορτασμού του έτους   Ρωσίας στην Ελλάδα 2016»,  καταλήγει  η ανακοίνωση  .

Ρωσία και Κίνα, δύο ανερχόμενες υπερδυνάμεις  κατανοώντας βαθιά την τεράστια γεωπολιτική σημασία της χώρας μας , στην Α.Μεσόγειο και Αφρική, εδώ και μερικά χρόνια αθόρυβα έρχονται για να καταλάβουν την θέση τους επενδύοντας πολλά εκατομμύρια δολάρια .

Άλλωστε "χαΐρι και προκοπή" από την εφαρμογή των μεταρρυθμίσεων της Τρόικας  δεν πρόκειται να δούμε , ενώ και ο υπουργός οικονομίας   κ. Τσακαλώτος μίλησε προχθές απέξω –απ έξω, για επιστροφή στο εθνικό μας  νόμισμα.

Η χώρα μας θα είναι η μόνη στην ιστορία η οποία θα αποχωρήσει ταυτόχρονα από την Ευρωζώνη, την ΕΕ και το ΝΑΤΟ , οι οποίοι  την «στραγγάλιζαν» τόσα πολλά χρόνια.

 

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ιρανική επίθεση στο Ισραήλ στις 14 Απριλίου 2024
Ένοπλες Συρράξεις 0

Οι Ιρανοί «τρύπησαν» το ισραηλινό σύστημα αεράμυνας Iron Dome σοκάροντας τον κόσμο (Βίντεο)-Γκουτέρες: «Ο πλανήτης δεν αντέχει άλλο πόλεμο»

Πώς κατάφεραν οι ιρανικοί πύραυλοι να διαπεράσουν το υπερσύγχρονο αντιαεροπορικό σύστημα Iron Dome που προστατεύει την...
Ένοπλες Συρράξεις 0

Σοκάρει τον Μακρόν Γάλλος Στρατηγός ενώ αποχαιρετούν Οχέτινο-Νοβομπαχμούτοβκα οι Ουκρανοί-Το ρωσικό πυροβολικό εξόντωσε πιθανόν και Γάλλους Λεγεωνάριους

Το σίγουρο είναι ότι οι Ρώσοι θα φουλάρουν κατά των Ουκρανών εφόσον οι ΗΠΑ είναι απασχολημένες σοβαρά με το Ισραήλ και...