Κόσμος

ΕΚΤΑΚΤΟ! Η Ρωσία απειλήθηκε από τις ΗΠΑ για «πιθανές» τρομοκρατικές επιθέσεις σε ρωσικές πόλεις λόγω εμπλοκής στην Συρία

Η επίσημη εκπρόσωπος του ρωσικού Υπουργείου Εξωτερικών Μαρία Ζαχάροβα, σχολίασε με δεικτικό τρόπο  τη δήλωση του υπουργείου Εξωτερικών των ΗΠΑ για πιθανές επιθέσεις εξτρεμιστών σε  ρωσικές πόλεις σε περίπτωση συνέχισης των μαχών στη Συρία, αναφέρει ο ρωσικός τύπος.

Υπενθυμίζουμε νωρίτερα ότι ο  εκπρόσωπος του Στέιτ Ντιπάρτμεντ John Kirby προσπάθησε να εκφοβίσει την Μόσχα με  επιθέσεις εξτρεμιστών στις ρωσικές πόλεις και στρατιωτικές απώλειες στη Συρία.

Ο Αμερικανός διπλωμάτης είπε ότι αν ο  εμφύλιος πόλεμος στη Συρία συνεχιστεί , οι εξτρεμιστές θα εκμεταλλευτούν το κενό εξουσίας και θα επεκτείνουν τις δραστηριότητές τους σε ρωσικές πόλεις  . Σύμφωνα με τον ίδιο, η Ρωσία θα συνεχίσει να "χάνει προσωπικό."

Ο αναπληρωτής επικεφαλής της ρωσικής διπλωματίας  Sergei Ryabkov, με τη σειρά του, εξήγησε τα λόγια του εκπροσώπου του Στέιτ Ντιπάρτμεντ ως δηλώσεις υπό «συναισθηματική φόρτιση » από τον  Λευκό  Οίκο στο φόντο της αποτυχίας της Ουάσιγκτον να συμμορφωθεί με τη συμφωνία για τη Συρία.

6a8bbd490e7e2e2808edf9030b161bff

« Οι Αμερικανοί προκαλούν «χρησιμοποιώντας » την τρομοκρατία ως όπλο κατά της Ρωσίας,  αυτό όμως είναι ένας δείκτης σε ποια πολιτική  ευτέλεια σε σχέση με την προσέγγισή με τις υποθέσεις τους  Μέσης Ανατολής, έχουν περιέλθει οι ΗΠΑ , αλλά και ποια είναι η κατάσταση της σημερινής κυβέρνησης των ΗΠΑ για το θέμα της Συρίας »,  είπε ο διπλωμάτης.

Η Μαρία Ζαχάροβα απεύθυνε  ερωτήματα σχετικά με το γεγονός ότι η συριακή αντιπολίτευση  συνδέεται άμεσα με τους τζιχαντιστές, κάτι που έχει τονίσει επανειλημμένα η Μόσχα.

Αυτό που διαφαίνεται προς το παρόν με πολύ καθαρό τρόπο   είναι ότι η Ουάσιγκτον έχει χάσει « τα αυγά και τα πασχάλια» με το θέμα αυτό ,  και σε συνδυασμό με την ενδεχόμενη μη εκλογή της Χίλαρυ Κλίντον,   διαλύονται τα σχέδια των «γερακιών» για πόλεμο στην Μέση Ανατολή .

Οι εξελίξεις φαίνεται όμως ότι παίρνουν καταιγιστικό χαραχτήρα  και αυτό είναι το πιο επικίνδυνο της όλης υπόθεσης.

 

 

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

C-130 Hercules
Ένοπλες Συρράξεις 0

«Μάτωσε» η Λεγεώνα των Ξένων-Δεκάδες νεκροί και τραυματισμένοι μισθοφόροι εκκενώνονται στη Πολωνία μετά από ρωσικό πλήγμα στον Δνείπερο

Οι Ρώσοι χτύπησαν ξενοδοχείο στον Δνείπερο που φιλοξενούσε δυτικούς μισθοφόρους και στρατιωτικούς εκπαιδευτές