Κόσμος

Β.Πούτιν: «Η Ρωσία δεν σχεδιάζει να επιτεθεί σε κανέναν- Είναι γελοίο, παράλογο κι αδιανόητο» (Ζωντανή μετάδοση)


Ο Ρώσος πρόεδρος Βλαντιμίρ Πούτιν δήλωσε ότι «στη Δύση συνεχώς πολλαπλασιάζονται οι μυθικές απειλές», μιλώντας στο Διεθνές Φόρουμ Συζήτησης της Λέσχης Valdai, στο οποίο συμμετέχουν εμπειρογνώμονες απ’ όλο τον κόσμο.

«Η Ρωσία δεν σχεδιάζει να επιτεθεί εναντίον κανενός: αυτό είναι γελοίο, παράλογο κι αδιανόητο», δήλωσε ο ρώσος πρόεδρος, Βλαντίμιρ Πούτιν ο οποίος έλαβε μέρος στην τελευταία ημέρα των εργασιών του Φόρουμ που πραγματοποιούνται στο Σότσι.

Στη συνέχεια προσέθεσε ότι «στη Δύση συνεχώς πολλαπλασιάζονται οι μυθικές απειλές».

Φέτος, περισσότεροι από 130 εμπειρογνώμονες και πολιτικοί από 35 χώρες παρακολούθησαν την εκδήλωση, η οποία πραγματοποιήθηκε στο Σότσι μεταξύ 24 και 27 Οκτωβρίου. Το Valdai 2016 είχε ως θέμα: «Το μέλλον αρχίζει σήμερα: τα περιγράμματα του αυριανού κόσμου». Μεταξύ των θεμάτων που εξετάστηκαν ήταν η διευθέτηση της κατάστασης στη Συρία, η κρίση της μετανάστευσης, οι νέες τεχνολογίες στην πολιτική και το μέλλον των σχέσεων με την Ευρωπαϊκή Ένωση.

Το Διεθνές Φόρουμ Συζήτησης της Λέσχης Valdai είναι μια πλατφόρμα ανταλλαγής απόψεων οι εργασίες της οποίας πραγματοποιούνται κάθε χρόνο και σε διαφορετική πόλη της Ρωσίας. Για πρώτη φορά εμφανίστηκε το 2004 στο Νόβγκοροντ. Από τότε, περισσότεροι από 1.000 εκπρόσωποι της διεθνούς ακαδημαϊκής κοινότητας από 63 χώρες έλαβαν μέρος στις συζητήσεις, σύμφωνα με την επίσημη ιστοσελίδα του συλλόγου. Σε αυτές τις συναντήσεις οι συμμετέχοντες ανταλλάσσουν ιδέες και συζητούν διάφορα θέματα με τον Ρώσο πρόεδρο και άλλους ανώτερους αξιωματούχους της χώρας. Οι συνομιλίες του περασμένου έτους της Λέσχης επικεντρώθηκαν στο Συριακό ζήτημα.

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Πολεμική αεροπορία 0

Πριν πεινάσει μαγειρεύει η Ελλάδα! Τα γνωστά μηχανικά προβλήματα του F-35 αναγκάζουν την ΠΑ να ζητά επιτακτικά την απόκτηση του Block 4

Ως χώρα θα περιμένουμε όσο απαιτηθεί για να παραλάβουμε την εκδοχή Block 4 του Αμερικανού αεροσκάφους 5η γενιάς στην...
ρωσική τράπεζα και Πούτιν
Ρωσία 0

Έξω Φρενών οι Ρώσοι! Τούρκοι, Κινέζοι και Άραβες καθυστερούν ή ακυρώνουν τελείως τις πληρωμές ρωσικού πετρελαίου φοβούμενοι τις κυρώσεις των ΗΠΑ

«Η αμερικανική και ευρωπαϊκή πίεση δημιούργησε προβλήματα στις πληρωμένες μας» είπε ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνο,...