Απόψεις

Βαδίζοντας ολοταχώς προς την Πολιτειακή ανωμαλία...

Ήταν τόσο περίτεχνη η παγίδα που έσκαψαν και με τέχνη κάλυψαν οι αιώνιοι εχθροί μας, που κατάφεραν να πιάσουν όλους εμάς τα ταλαίπωρα ανύποπτα θύματα στη φάκα. Πόσο δύσκολο είναι να βρει κανείς σήμερα ενάρετους, πνευματοφόρους ανθρώπους που θα οδηγήσουν το γένος μας στην προαιώνια αποστολή του;

Γίναμε ολιγόπιστοι και υποκριτές. Χάσαμε την εθνική μας αυτοσυνειδησία, φραγκέψαμε, γίναμε Λεβαντίνοι, ξεπουλήσαμε τιμημένα πρωτοτόκια, αντί φράγκικων ξυλοκέρατων που τρώνε τα γουρούνια.

Διαχρονικά σε περιόδους κρίσεως όπως είναι η σημερινή, όπου τα παλιά πάθη βρίσκονται σε έξαρση, οι αριστεροί τραβούν το γνωστό δρόμο της αθεΐας αφήνοντας με κάθε ευκαιρία εξουσίας, πίσω τους εκατομμύρια νεκρούς - μάρτυρες, όπως συνέβη στη Σοβιετική Ένωση και οι δεξιοί και ιδιαίτερα αυτοί που αυτοαποκαλούνται εθνικιστές, οικειοποιούνται την ορθοδοξία χωρίς βέβαια να έχουν καμιά σχέση με αυτήν, (περίπτωση δικτατορίας στην Ελλάδα), για να παραπλανήσουν τον κόσμο και να πετύχουν τα δικά τους σκοτεινά σχέδια, με τα επίσης γνωστά αποτελέσματα.

Ο Ουίνστον Τσώρτσιλ είπε πολλά για τους Έλληνες, είπε όμως και το εξής: "Αν οι Έλληνες αποκτήσουν μόρφωση και ενότητα, αλίμονο μας".14680546_1462844943732010_7606384405533657316_n

Αυτό το γνωρίζουν πολύ καλά αυτοί που μας έχουν στήσει την παγίδα και το επόμενο βήμα του σχεδίου τους είναι να μας φέρουν αντιμέτωπους, σε έναν νέο εμφύλιο, όπου αυτή τη φορά εκτός των αριστερών και των δεξιών, θα συμμετέχουν και οπλισμένοι λαθρομετανάστες.

Ο Άγιος Πατροκοσμάς ο Αιτωλός, ο Απόστολος της Εθνικής μας Παλιγγενεσίας, προφήτεψε για την εποχή μας: «Θα έρθει καιρός που οι Ρωμιοί θα τρώγονται αναμεταξύ τους. Εγώ συστήνω ομόνοιαν και αγάπην» ήταν η προειδοποίηση του, πριν 260 ολόκληρα χρόνια! Τα λόγια του αντηχούν σήμερα σαν απανωτές βροντές που προσπαθούν να μας βγάλουν από τη λήθη, και εμείς οφείλουμε να τα ακούσουμε και να προετοιμαστούμε για αυτά που έρχονται…γιατί έλαχε σε αυτή τη γενιά Ελλήνων να έχει ραντεβού με το σχέδιο του Θεού!

Ας αγωνιστούμε να βγούμε από τη λήθη και από τη σκοτεινή δίνη που σήμερα βρισκόμαστε που έχει στόχο να μας οδηγήσει στην απόγνωση για να χάσουμε την ελπίδα μας, γιατί έχουμε ιερή αποστολή να επιτελέσουμε, όπως μας άφησε παρακαταθήκη ένα άλλος μεγάλος Άγιος της Ορθοδοξίας και του Ελληνισμού, ο Άγιος Νεκτάριος ο Θαυματουργος:

«Ναί, ὁ Ἕλληνας ἐγεννήθηκε ἀπό θέληση τῆς Θείας Πρόνοιας διδάσκαλος τῆς ἀνθρωπότητος. Αὐτό τό ἔργο εἶναι ἡ πνευματική κληρονομιά του, αὐτή εἶναι ἡ ἀποστολή του, ανάμεσα στά ἔθνη».

Καί ἐπεξηγεῖ ὁ Ἅγιος Νεκτάριος: «Οἱ Θεῖοι λόγοι τοῦ Σωτῆρος, ὅταν τοῦ ἀνήγγειλαν ὅτι ἐζήτησαν νά τόν ἰδοῦν Ἕλληνες, «τώρα ἐδοξάσθηκε ὁ Υἱός τοῦ Ἀνθρώπου» εἶχαν ἕνα βαθύ νόημα. Ἦταν λόγοι προφητικοί, πρόβλεψη τῶν μελλόντων. Οἱ ἐκεῖ ἐμφανισθέντες Ἕλληνες ἦταν ἀντιπρόσωποι ὄλου τοῦ Ἑλληνικοῦ ἔθνους.

Στήν παρουσία τούς διέβλεψε ὁ Ἰησοῦς τό ἔθνος ἐκεῖνο στό ὁποῖο ἐπρόκειτο νά δοθεῖ ἡ ἱερή παρακαταθήκη, γιά νά τήν διαφυλάξει χάριν τῆς ἀνθρωπότητος. Ἀπό τόν πόθο τῶν Ἑλλήνων νά τόν ἀναζητήσουν, διέκρινε ὅτι ἦσαν πρόθυμοι νά δεχθοῦν τήν διδασκαλία Του, προέβλεψε ὅτι θά δοξασθεῖ ἀπό τήν πίστη τῶν ἐθνῶν, καί ἀνεγνώρισε τό ἀπό καταβολῆς τοῦ κόσμου προετοιμασμένο ἔθνος γιά νά φέρει εἰς πέρας τήν ἀποστολήν. Γιατί πραγματικά, ἀπό καταβολῆς κόσμου, εἶχε κληθεῖ τό Ἑλληνικό ἔθνος νά πραγματοποιήσει αὐτόν τόν σκοπό καί ἦταν γιά αὐτόν πλασμένο.

Ὁ Θεός μέσα στά πλαίσια τῆς θείας Τοῦ Πρόνοιας, διέπλασε τό Ἑλληνικό Ἔθνος σάν ὀφθαλμό στό σῶμα τῆς ἀνθρωπότητος, καί ἀπό αὐτή τή θέση τό ἐκάλεσε νά ἐργασθεῖ γιά τήν ἀναγέννησή της».

Αν και βρισκόμαστε στην εποχή της αποστασίας, της αθεΐας και της πνευματικής κατάπτωσης του Γένους μας, αυτά τα λόγια αποκτούν ιδιαίτερη σημασία, διότι σε τούτους τους έσχατους χρόνους, ο Θεός θα καλέσει αυτή τη γενιά Ελλήνων να εκπληρώσει την αποστολή που από καταβολής κόσμου της έχει ανατεθεί.

Μας φαίνεται ίσως αδύνατο, απίθανο αυτό να συμβεί; Όμως, ας μη ξεχνάμε πως «Τα αδύνατα παρά τοις άνθρώποις δυνατά παρά τω Θεώ εστίν» και ο Πανάγαθος Θεός, δύναται δια πρεσβειών της Υπεραγίας Θεοτόκου, του Αγίου Κοσμά του Αιτωλού, του Αγίου Νεκταρίου, του Αγίου Παϊσίου και πάντων των Αγίων, μέσα από το καμίνι των θλίψεων και των δοκιμασιών να μας εξαγνίσει, να μας δοκιμάσει σαν το χρυσάφι και το ασήμι στη φωτιά, για να μας φτιάξει όπως Εκείνος επιθυμεί, να μας ετοιμάσει, ώστε να φέρουμε εις πέρας την αποστολή στην οποία στο προαιώνιο σχέδιο Του, έχουμε κληθεί εμείς και τα παιδιά μας να ολοκληρώσουμε".

Α.Δ.

ΔΗΜΟΣΙΕΥΜΑ ΑΠΟ ΑΡΧΕΙΟ ~ ΟΚΤΩΒΡΙΟΣ 2012

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ρωσική τράπεζα και Πούτιν
Ρωσία 0

Έξω Φρενών οι Ρώσοι! Τούρκοι, Κινέζοι και Άραβες καθυστερούν ή ακυρώνουν τελείως τις πληρωμές ρωσικού πετρελαίου φοβούμενοι τις κυρώσεις των ΗΠΑ

«Η αμερικανική και ευρωπαϊκή πίεση δημιούργησε προβλήματα στις πληρωμένες μας» είπε ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνο,...