Κόσμος

Βίντεο-σοκ: Ιρακινοί στρατιώτες κακοποιούν παιδιά στη Μοσούλη


Πρόκειται για πολύ σκληρές εικόνες - Τα παιδιά ανακρίνονται και δέχονται χτυπήματα με σφυρί στο κεφάλι και στα πόδια

Ο πόλεμος βγάζει τον χειρότερο εαυτό του ανθρώπου. Τύραννοι και απελευθερωτές γίνονται ένα για τους απλούς ανθρώπους, οι οποίοι βιώνουν την απόλυτη μορφή της βίας. Βίντεο από την επέλαση του ιρακινού στρατού, δείχνει στρατιώτες του -κατά τα άλλα- απελευθερωτικού στρατού, να κακοποιεί βάναυσα παιδιά σε χωριά που βρίσκονται λίγα χιλιόμετρα πριν τη Μοσούλη, την οποία εξακολουθούν να έχουν στην κατοχή τους οι τζιχαντιστές.

Πρόκειται για μέλη της παραστρατιωτικής οργάνωσης People's Mobilization Units (PMU), η οποία συνδράμει στις επιχειρήσεις του ιρακινού στρατού για την απελευθέρωση της Μοσούλης. Οι εικόνες είναι συγκλονιστικές, καθώς οι στρατιώτες διακρίνονται να χτυπούν με σφυρί τα παιδιά στο κεφάλι και στα πόδια, ενώ τα σέρνουν σαν τσουβάλια στο πάτωμα.

Οι Ιρακινοί στρατιώτες φαίνεται να ανακρίνουν τους μικρούς συμπατριώτες τους, ρωτώντας πού είναι ο πατέρας τους, τον οποίο θεωρούν τζιχαντιστή.

Η Διεθνής Αμνηστία έχει καταγγείλει τα βασανιστήρια που επιστρατεύουν για να συλλέξουν πληροφορίες οι ιρακινοί στρατιώτες, ωστόσο δεν υπάρχει αντίδραση, ούτε σχολιασμός από τους υπεύθυνους.

Δείτε το βίντεο (προσοχή πολύ σκληρές εικόνες)..
https://twitter.com/Dr_Magid1987/status/788383255682772992

https://twitter.com/Wesal_TV/status/788377482395324416

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ