Εθνικά θέματα

Βίντεο: Αμερικανικό αντιτορπιλικό έδεσε στον Πειραιά

«Διάλειμμα» από την ταραγμένη Μέση Ανατολή στο ελληνικό λιμάνι - Λειτουργεί σαν «δείγμα επίδειξης», καθώς η Ελλάδα ενδιαφέρεται για τον συγκεκριμένο τύπο πολεμικού πλοίου

Στον Πειραιά ελλιμενίστηκε το αμερικανικό αντιτορπιλικό USS Mason (DDG87) προερχόμενο από την ανατολική Μεσόγειο, όπου μάλιστα είχε γίνει στόχος από βλήμα εδάφους στην περιοχή της Υεμένης. Πρόκειται για ένα πλοίο που θεωρείται κορυφαίο στην κατηγορία του, με μεγάλη ευελιξία και ιδιαίτερη αποτελεσματικότητα στην αντιαεροπορική δράση. Το μήκος του είναι 155,3 μέτρα, το πλάτος 20 και βύθισμα 9,4 μ. Κινείται από τέσσερις στροβιλοκινητήρες (τουρμπίνες) General Electric LM 2500-30, συνολικής ισχύος 100.000 ίππων. Η μέγιστη ταχύτητα πλεύσης του USS Mason είναι πολύ υψηλή, καθώς υπερβαίνει τους 30 κόμβους. Επανδρώνεται με 380 αξιωματικούς και υπαξιωματικους. Το συγκεκριμένο πλοίο ναυπηγήθηκε το 2001 στα Bath Iron Works και το 2003 ενσωματώθηκε στον αμερικανικό στόλο. H δε ονοματοδοσία του παραπέμπει σε δύο συνεπώνυμους Αμερικανούς έναν πολιτικό και έναν σημαιοφόρο του πολεμικού ναυτικού, τους John και Newton Harry Mason αντίστοιχα.

Ανήκει στα σκάφη για τα οποία ενδιαφέρονται πολύ σοβαρά οι ελληνικές ένοπλες δυνάμεις και κατά το παρελθόν έχει υπάρξει αίτημα προς τις ΗΠΑ για παραχώρηση δύο πλοίων του τύπου USS Mason.

Δείτε το βίντεο:

https://www.youtube.com/watch?v=EgFM9BmWf_w

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ