Επιστήμη

Αφορολόγητο: Μειώνεται κι άλλο το ποσό – Στα πόσα θέλει να το φτάσει το ΔΝΤ

Το ΔΝΤ επιμένει και θέλει να πέσει κι άλλο το ποσό του αφορολόγητου, έτσι ώστε να πληρώνουν όλοι χωρίς εξαιρέσεις.

Σύμφωνα με σημερινό άρθρο της εφημερίδα «Τα Νέα», στέλεχος του ΔΝΤ μιλά ξεκάθαρα για μείωση του αφορολόγητου ορίου που σήμερα είναι στα 8.636 ευρώ.

Το κλειδί θα είναι το πλεόνασμα. Όπως λέει πηγή του ΔΝΤ στην εφημερίδα «Αν οι Ευρωπαίοι συμφωνήσουν σε μείωση του στόχους για το πρωτογενές πλεόνασμα στο 1,5% το 2018 αντί για 3,5% του ΑΕΠ, τότε δεν θα χρειαστούν πρόσθετα μέτρα για το αφορολόγητο. Αν όμως επιμείνουν στο 3,5% θα χρειαστούν πρόσθετα μέτρα και το α αφορολόγητο θα είναι στη λίστα».

Όμως πού θα πάει το αφορολόγητο; Η μια απάντηση έρχεται από την Παγκόσμια Τράπεζα που έχει προτείνει τις 5.000 ευρώ. Αυτό θα σημάνει φόρους για όλους όσοι έχουν ένα ελάχιστο εισόδημα, έστω και με μισθό πείνας στα 600 ευρώ.

Άγνωστό παραμένει το πως θα αντιδράσει η κυβέρνηση σε αυτό το ζήτημα. Προς το παρόν στελέχη διαψεύδουν ότι έχει πέσει στο τραπέζι της διαπραγμάτευσης θέμα αφορολόγητου.

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Ένοπλες Συρράξεις 0

Τρόμος-Έτσι ξαφνικά εμφανίστηκαν χιλιάδες Ρώσοι των δυνάμεων “Βορράς” στο μέτωπο-Ενισχύουν με στρατό την Μολδαβία Ρουμανία και ΗΠΑ

Οι Αμερικανοί τρέχουν στην Μολδαβία για να σώσουν την Οδησσό;-Η Μόσχα είναι έτοιμη για μια μεγάλων διαστάσεων χερσαία...