Κόσμος

Αυτό είναι το νέο ιπτάμενο-τάνκερ της USAF - Αναλυτική παρουσίαση του

Η αμερικανική εταιρεία Lockheed Martin αποκάλυψε περισσότερες λεπτομέρειες από το νέο ιπτάμενο-τάνκερ που αναπτύσσει στα πλαίσια του προγράμματος KC-Z της USAF.
Αυτό που είναι το πιο σημαντικό είναι ότι το αεροσκάφος εναέριου ανεφοδιασμού θα μπορεί να βρίσκεται εγγύτερα σε εχθρικές περιοχές αλλά και να είναι πιο ευέλικτο στον τρόπο ανάπτυξης καθώς και τις υπηρεσίες συντήρησης που θα απαιτεί.
Σύμφωνα με αμερικανική μελέτη του 2014 που προβλέπει  λιγότερα αεροδρόμια ή βάσεις για την ανάπτυξη των υπαρχόντων αεροσκαφών λόγω της μεγέθυνσης των περιοχών άρνηση εισόδου (A2 / AD) τα ιπτάμενα τάνκερ θα πρέπει να έχουν αυξημένες δυνατότητες πτήσης για την εκτέλεση των αποστολών τους.
Έτσι το νέο αεροσκάφος πρέπει να έχει μειωμένο ίχνος τόσο στα ραντάρ όσο και στο υπέρυθρο φάσμα καθώς θα πετά σε αποστάσεις 400-800 χιλιομέτρων μόνο μακρυά από την περιοχή που θα βρίσκεται ο εχθρός.
Το KC-Z θα έχει σχήμα ιπτάμενης πτέρυγας και θα έχει την καλύτερη διαμόρφωση στο συνδυασμό φορτίο/μειωμένο ίχνος.
Θα έχει ουραίο πτέρωμα σχήματος-T και οπίσθια ράμπα ώστε να μπορεί να χρησιμοποιηθεί και σαν μεταφορικό αεροσκάφος ενώ οι κινητήρες θα είναι κατηγορίας turbojet με υψηλό λόγο παράκαμψης για μέγιστη οικονομία καυσίμων.
Επίσης το αεροσκάφος θα έχει μικρή διαδρομή από-προσγείωσης και μάλιστα θα χρειάζεται τον μισό διάδρομο από τα σε υπηρεσία KC-10 και KC-135 Stratotanker.

Αυτή την στιγμή το νέο αεροσκάφος εναέριου ανεφοδιασμού είναι το KC-46A Pegasus από το οποίο η αμερικανική αεροπορία θα προμηθευτεί 179 ενώ από το 2024 θα ξεκινήσει να παραλαμβάνει αναβαθμισμένες εκδόσεις του αεροσκάφους κάτω από το πρόγραμμα KC-Y.
Τα αεροσκάφη της Boeing που βασίζονται στο B-767 μπορούν να μεταφέρουν 94 τόνους καύσιμου ενώ έχουν μέγιστη εμβέλεια τα 12.000 χιλιόμετρα.

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ