Εθνικά θέματα

Ασυλο στη Γερμανία έχουν ζητήσει 35 Τούρκοι διπλωμάτες μετά από το αποτυχημένο πραξικόπημα

Εως τώρα, 35 Τούρκοι πολίτες, κάτοχοι διπλωματικών διαβατηρίων, έχουν κάνει αίτηση για άσυλο στη Γερμανία, μετά από το αποτυχημένο πραξικόπημα και τις χιλιάδες συλλήψεις και απολύσεις που ακολούθησαν ως απάντηση της Αγκυρας σε αυτό.

Ο εκπρόσωπος του γερμανικού υπουργείου Εσωτερικών, Γιοχάνες Ντίμροθ, δήλωσε ότι ο αριθμός αυτός περιλαμβάνει Τούρκους διπλωμάτες όπως και μέλη των οικογενειών τους. Ομως, δεν ξεκαθάρισε αν επρόκειτο μόνο για άτομα που ζούσαν ήδη στη Γερμανία.

Επιπλέον, αρνήθηκε να δώσει περισσότερες λεπτομέρειες για το ποιοι είναι αυτοί ή διπλωμάτες, ή για ποιο λόγο ζήτησαν άσυλο στη Γερμανία, αναφέρει το Reuters. Επίσης, δεν είναι ξεκάθαρο ακόμη αν η τουρκική κυβέρνηση έχει ζητήσει από το Βερολίνο την έκδοση αυτών των διπλωματών.

Μέχρι τώρα, περισσότεροι από 32.000 άνθρωποι έχουν φυλακιστεί και 100.000 απολύθηκαν από τα σώματα ασφαλείας και τις δημόσιες υπηρεσίες στην Τουρκία, κατηγορούμενοι για σχέσεις με το δίκτυο του Φετουλάχ Γκιουλέν, τον οποίο κατηγορεί η Αγκυρα για το αποτυχημένο πραξικόπημα της 15ης Ιουλίου.

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ