Εκκλησία

Αρχιεπίσκοπος: «Δεν μπορώ να χωρίσω τον λαό σε πιστούς και πολίτες»

Αιμίλιος Πολυγένης

Με λαμπρότητα και ιδιαίτερη μεγαλοπρέπεια τελέστηκε ο Πανηγυρικός Εσπερινός του Αγίου Δημητρίου στον Ομώνυμο πανηγυρίζοντα Ιερό Ναό του Δήμου Αγίου Δημητρίου Αττικής.

Στον πανηγυρικό Εσπερινό χοροστάτησε ο Αρχιεπίσκοπος Αθηνών και πάσης Ελλάδος κ. Ιερώνυμος, πλαισιούμενος από πλειάδα κληρικών της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Αθηνών.

Να αναφερθεί ότι ότι ο Μακαριώτατος έφτασε στον Ιερό Ναό συνοδευόμενος από τον Πρωτοσύγκελλο της Ιεράς Αρχιεπισκόπης Αρχιμ. Συμεών Βολιώτη.

Ο περικαλλής Ναός του Αγίου Ενδόξου Δημητρίου, είναι κατάμεστος από εκατοντάδες πιστούς οι οποίοι καθημερινά σπεύδουν να τιμήσουν τον προστάτή τους.

Τον Θείο Λόγο κήρυξε ο Αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος, ο οποίος αναφέρθηκε στην ζωή και το μαρτύριο του Αγίου Δημητρίου και του Αγίου Νέστορα.

Επίσης ο Μακαριώτατος αναφέρθηκε για ακόμη μια φορά στο μεγάλο φιλανθρωπικό έργο της Εκκλησίας, καθώς και στο έργο που επιτελούν καθημερινά οι Ενορίες των Αθηνών και όλων των Μητροπόλεων για τον λαό του Θεού.

Επίσης ο Προκαθήμενος της Ελλαδικής Εκκλησίας απάντησε σε όλους εκείνους που μιλούν για χωρισμό Εκκλησίας και Πολιτείας, τονίζοντας ότι "δεν μπορώ να χωρίσω τα παιδιά μου, τον λαό μας, σε πιστούς και πολίτες."

"Για την πολιτεία ο λαός είναι πολίτες και για την Εκκλησία είναι οι πιστοί, τα παιδιά της, πως θα χωριστούμε και τι θα είμαστε; Θα λέμε πέρνα εσύ είσαι χριστιανός και μην περνάς εσύ γιατί είσαι πολίτης; Η σχέση της Εκκλησίας με τον λαό δεν είναι όπως με την πολιτεία, διότι τους πολίτες τους γεννάει η Εκκλησία" πρόσθεσε χαρακτηριστικά ο Αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος.

Από την πλευρά του ο Προϊστάμενος του Ιερού Ναού Πρωτοπρ. Ματθαίος Χάλαρης, ευχαρίστησε τον Μακαριώτατο για τον σημερινό Εσπερινό, τονίζοντας ότι η ζωή του είναι παράδειγμα για όλους.

Στον εσπερινό παρέστη ο Πρόεδρος της Ένωσης Κεντρώων κ. Βασίλης Λεβέντης, η Πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ και επικεφαλής της Δημοκρατικής Συμπαράταξης κ. Φώφη Γεννηματά, ο Kοινοβουλευτικός Εκπρόσωπος Δημοκρατικής Συμπαράταξης κ. Ανδρέας Λοβέρδος και ο πρώην υπουργός και βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας κ. Νίκος Δένδιας.

https://www.mixcloud.com/praktoreio-ekklisiastikon-eidi/%CE%BA%CE%AE%CF%81%CF%85%CE%B3%CE%BC%CE%B1-%CE%B1%CF%81%CF%87%CE%B9%CE%B5%CF%80%CE%B9%CF%83%CE%BA%CF%8C%CF%80%CE%BF%CF%85-%CE%B9%CE%B5%CF%81%CF%89%CE%BD%CF%8D%CE%BC%CE%BF%CF%85-%CF%83%CF%84%CE%BF%CE%BD-%CE%AC%CE%B3%CE%B9%CE%BF-%CE%B4%CE%B7%CE%BC%CE%AE%CF%84%CF%81%CE%B9%CE%BF-%CE%B1%CF%84%CF%84%CE%B9%CE%BA%CE%AE%CF%82/

romfea.gr

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Ένοπλες Συρράξεις 0

Έτοιμο να σπάσει το ουκρανικό μέτωπο-Forbes : Οι πανικόβλητοι Ουκρανοί διοικητές αναπτύσσουν ανεκπαίδευτες ταξιαρχίες στην μάχη

Η κατάσταση μέσα και γύρω από το Οχερέτινο και την Νοβομπαχμούτοβα είναι τραγική ενώ ρωσική 90η Τεθωρακισμένη μεραρχία...