Πολιτική

Απεσταλμένος των ΗΠΑ στις Φιλιππίνες -Μετά τις δηλώσεις Ντουτέρτε

Ο Αμερικανός βοηθός υπουργός των Εξωτερικών για την Ανατολική Ασία και τον Ειρηνικό, Ντάνιελ Ράσελ, επισκέπτεται τις Φιλιππίνες, όπου και θα έχει συνάντηση με τον υπουργό Εξωτερικών της χώρας, σχετικά με τη σύγχυση που έχει δημιουργηθεί για το καθεστώς των διμερών σχέσεων, σύμφωνα με την πρεσβεία των ΗΠΑ, στη Μανίλα.

Ο Αμερικανός αξιωματούχος θα επισκεφτεί επίσης, την Ταϊλάνδη και την Καμπότζη, σύμφωνα με την ηλεκτρονική σελίδα του αμερικανικού υπουργείου των Εξωτερικών.

Ο Ράσελ έφτασε στις Φιλιππίνες, μετά τη σύγχυση που προκλήθηκε στο διμερές πλαίσιο των σχέσεων με τις ΗΠΑ, από τις δηλώσεις του Προέδρου Ροντρίγκο Ντουτέρτε που χαρακτήρισε τις ΗΠΑ ως «τον στενότερο φίλο» των Φιλιππίνων, το Σάββατο. Νωρίτερα την προηγούμενη εβδομάδα, ο Πρόεδρος των Φιλιππίνων είχε αναγγείλει τον «χωρισμό» της χώρας του από τις ΗΠΑ και την προσπάθεια ενίσχυσης των διμερών σχέσεων μεταξύ των Φιλιππίνων και της Κίνας.

Από τη Μανίλα ο Ντάνιελ Ράσελ δήλωσε: «Είναι λάθος να σκεφτόμαστε ότι η βελτίωση των σχέσεων μεταξύ της Μανίλα και του Πεκίνου, δρομολογείται εις βάρος των ΗΠΑ». «Οι ΗΠΑ παραμένουν ένας ουσιαστικός σύμμαχος για τις Φιλιππίνες, ενώ βρίσκονται σε ετοιμότητα, προκειμένου να τηρήσουν τις δεσμεύσεις τους» είπε ακόμη.

Σημείωσε επίσης πως «οι αμφιλεγόμενες δηλώσεις Ντουτέρτε προκάλεσαν κλίμα αστάθειας και πανικού σχετικά με τις προθέσεις των Φιλιππίνων» ενώ τόνισε πως «οι ΗΠΑ υποστηρίζουν την εκστρατεία των Φιλιππίνων κατά των ναρκωτικών».

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Πολεμικό Ναυτικό 0

Το Ιράν ετοιμάζει εμπλουτισμό ουρανίου; Oμάδα μάχης του αεροπλανοφόρου Ντε Γκώλ αποπλέει για την Α. Μεσόγειο και με ελληνική συμμετοχή

Αυτό αναφέρουν γαλλικά ΜΜΕ-Το ΝΑΤΟ ενεργοποιεί στόλο Πολεμικών πλοίων με επίκεντρο έναν άγριο πόλεμο Ιράν και Ισραήλ