Κοινωνία

Ανακάλυψαν μυστική βάση του Χίτλερ! [βίντεο]


Αποκαλύφθηκε μυστική ναζιστική βάση στην Αρκτική που εγκαταλείφθηκε όταν επιστήμονες δηλητηριάστηκαν από μολυσμένο κρέας πολικής αρκούδας.
Η μυστηριώδης περιοχή, που ονομάστηκε "Schatzgraber" ή "Treasure Hunter" από τους υφιστάμενους του Χίτλερ, κατασκευάστηκε το 1942, έναν χρόνο μετά την εισβολή του Τρίτου Ράιχ στη Ρωσία. Ρώσοι ερευνητές ανακάλυψαν εκ νέου τη στρατιωτική βάση όπου παλιότερα είχε εκκενωθεί όταν επιστήμονες δηλητηριάστηκαν από μολυσμένο κρέας πολικής αρκούδας. Η βάση μπορεί να ήταν μέρος αποστολής να βρεθούν αρχαία αντικείμενα. Ρώσοι ερευνητές ανέκτησαν πάνω από 500 αντικείμενα από την τοποθεσία καθώς εξερευνούσαν την πρώην ναζιστική βάση που βρίσκεται στο Alexandra Land, ένα νησί περίπου 1.000 χιλιόμετρα από τον Βόρειο Πόλο.

Από το απομονωμένο νησί μπορεί κανείς να δει απομεινάρια του Δευτέρου Παγκοσμίου Πολέμου. Ερείπια των αποθηκών, δοχεία βενζίνης, καθώς και έγγραφα έχουν διατηρηθεί από το έντονο κρύο. Το Alexandra Land, που ονομάστηκε έτσι για μια γυναίκα της ρωσικής αριστοκρατίας, βρίσκεται στο βορειότερο άκρο του Αρκτικού Κύκλου. Μεταξύ 1930 και 1990 ο ναζιστικός μετεωρολογικός σταθμός ήταν η μοναδική σταθερή παρουσία στο άγονο νησί.

Το σημείο ήταν στρατηγικής σημασίας στον Β' Παγκόσμιο Πόλεμο λόγω των καιρικών συνθηκών, καθώς βοηθούσαν τις στρατιωτικές επιχειρήσεις και τη μεταφορά στον μακρινό Βορρά. Οι συμμαχικές δυνάμεις κατέλαβαν πιο κατάλληλα μέρη για πολικά δελτία καιρού, οπότε οι ναζί εγκατέστησαν μια ομάδα παρατηρητών στο Alexandra Land, στέλνοντάς τους προμήθειες από αέρος.

Το 1944 οι επιστήμονες έφαγαν μολυσμένο κρέας πολικής αρκούδας με αποτέλεσμα να δηλητηριαστούν και χρειάστηκε να διασωθούν. Το νησί έγινε ακόμα πιο στρατηγικής σημασίας κατά τη διάρκεια του Ψυχρού Πολέμου όταν Αμερικανοί και Ρώσοι συναγωνίζονταν για τον έλεγχο της Αρκτικής και έγινε εμφανής ο ορυκτός πλούτος της περιοχής. Το νησί βρίσκεται στο έδαφος της Ρωσικής Ομοσπονδίας και η χώρα έφτιαξε τη δική της μόνιμη στρατιωική βάση στην περιοχή.

http://www.dailymail.co.uk/embed/video/1339146.html

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Ένοπλες Συρράξεις 0

Τρόμος-Έτσι ξαφνικά εμφανίστηκαν χιλιάδες Ρώσοι των δυνάμεων “Βορράς” στο μέτωπο-Ενισχύουν με στρατό την Μολδαβία Ρουμανία και ΗΠΑ

Οι Αμερικανοί τρέχουν στην Μολδαβία για να σώσουν την Οδησσό;-Η Μόσχα είναι έτοιμη για μια μεγάλων διαστάσεων χερσαία...