Κοινωνία

Ένταση και επεισόδια στην Χίο από πρόσφυγες και μετανάστες (βίντεο)

Συνεχίζεται η ένταση στους χώρους τους Hotspot της ΒΙ.ΑΛ της Χίου καθώς μετανάστες που διαμένουν στο χώρο έκαψαν οικήματα σκηνές και κουβέρτες!

Οι κάτοικοι είναι κλεισμένοι στα σπίτια τους και δεν κυκλοφορούν στην περιοχή των επεισοδίων.

Η φωτιά έσβησε με την άμεση επέμβαση της Πυροσβεστικής που βρίσκεται στην περιοχή και δεν επεπκτάθηκε, ενώ ήδη στην ΒΙ.ΑΛ. βρίσκεται και μία διμοιρία των ΜΑΤ που περιφρουρεί το χώρο και ελέγχει την κατάσταση που μοιάζει να είναι αρκετά τεταμένη, επιβεβαιώνοντας και τις πληροφορίες που υπήρχαν ότι ενδεχόμενα τα επεισόδια στη Μόρια της Λέσβου και στη Σάμο θα παρέσυραν και την τοπική κατάσταση σε παρόμοιες εξεγέρσεις.

Νωρίτερα, το μεσημέρι, η έντονη διαμαρτυρία μίας γυναίκας από τη Συρία ενώπιον των υπαλλήλων της Υπηρεσίας Ασύλου ήταν αρκετή προκειμένου να επικρατήσει το αδιαχώρητο στο hotspot της ΒΙ.ΑΛ. στο Χαλκειός το μεσημέρι της Τετάρτης.

Οι αντιδράσεις κλιμακώθηκαν με αποτέλεσμα συγγενείς της γυναίκας να προπηλακίσουν εργαζόμενους της Υπηρεσίας Ασύλου αλλά και άλλους εργαζομένους στους οποίους απαγόρευσαν την έξοδο από το κτίριο.

Αποτέλεσμα των εντάσεων ήταν οι γενικευμένες αναταραχές που οδήγησαν σε σπάσιμο γραφείων, σε πέταγμα καρεκλών και κατέληξαν σε τραυματισμό μίας εργαζομένης, ενός αστυνομικού και μίας γυναίκας αγνώστου εθνικότητας η οποία μεταφέρθηκε στο "Σκυλίτσει" Νοσοκομείο.

Λίγο μετά τις 6 το απόγευμα έφτασαν στο σημείο τρεις κλούβες της αστυνομίας με διμοιρίες των ΜΑΤ, δυνάμεις αποκατάστασης της τάξης, περιπολικά, ασφάλεια ακόμα και το ανακριτικό της τροχαίας.

https://youtu.be/A50JEIUbQvY

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Πολεμική αεροπορία 0

Πριν πεινάσει μαγειρεύει η Ελλάδα! Τα γνωστά μηχανικά προβλήματα του F-35 αναγκάζουν την ΠΑ να ζητά επιτακτικά την απόκτηση του Block 4

Ως χώρα θα περιμένουμε όσο απαιτηθεί για να παραλάβουμε την εκδοχή Block 4 του Αμερικανού αεροσκάφους 5η γενιάς στην...
ρωσική τράπεζα και Πούτιν
Ρωσία 0

Έξω Φρενών οι Ρώσοι! Τούρκοι, Κινέζοι και Άραβες καθυστερούν ή ακυρώνουν τελείως τις πληρωμές ρωσικού πετρελαίου φοβούμενοι τις κυρώσεις των ΗΠΑ

«Η αμερικανική και ευρωπαϊκή πίεση δημιούργησε προβλήματα στις πληρωμένες μας» είπε ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνο,...