Κοινωνία

«Έκρηξη ανά πάσα στιγμή» αναμένεται από το μεγαλύτερο ηφαίστειο της Ιαπωνίας (βίντεο)


Σαν να μην έφθαναν οι σεισμοί που κάθε τόσο πλήττουν τη νησιωτική χώρα, τώρα οι επιστήμονες προειδοποιούν ότι το ηφαίστειο Άσο, το μεγαλύτερο ηφαίστειο της Ιαπωνίας μπορεί να εκραγεί «ανά πάσα στιγμή».

Παρατηρώντας την επίδραση της σεισμικής δραστηριότητας στο όρος Άσο, επιστήμονες προέβλεψαν ότι το ηφαίστειο επαναδραστηριοποιείται και μέσα στον Οκτώβριο, από τον κρατήρα του άρχισε να βγαίνει καπνός που εκτεινόταν σε πλάτος επτά μιλίων στον ουρανό.

Το ηφαίστειο, ένα από τα μεγαλύτερα στον πλανήτη, είχε πέσει σε «χειμέρια νάρκη» εδώ και τέσσερις δεκαετίες, ωστόσο, το τελευταίο διάστημα και μετά από έντονη σεισμική δραστηριότητα, φαίνεται ότι ξυπνάει και οι επιστήμονες πλέον θεωρούν δεδομένη την έκρηξη στο εγγύς μέλλον.
Την τελευταία φορά που είχε εκραγεί το ηφαίστειο Άσο δεν είχαν υπάρξει θύματα, ωστόσο είχαν καταστραφεί περισσότερα από 30.000 σπίτια.

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Ένοπλες Συρράξεις 0

Έτοιμο να σπάσει το ουκρανικό μέτωπο-Forbes : Οι πανικόβλητοι Ουκρανοί διοικητές αναπτύσσουν ανεκπαίδευτες ταξιαρχίες στην μάχη

Η κατάσταση μέσα και γύρω από το Οχερέτινο και την Νοβομπαχμούτοβα είναι τραγική ενώ ρωσική 90η Τεθωρακισμένη μεραρχία...