Αρχείο

Σύμβουλος Ρ.Τ.Ερντογάν: "Η αναθεώρηση της Συνθήκης της Λωζάνης ξεκίνησε - Πράκτορες των ΗΠΑ στις τάξεις του PKK - Ετοιμάζουν αντάρτικο στον Πόντο"

Η αναθεώρηση της συνθήκης της Λωζάνης έχει ήδη ξεκινήσει αναφέρει σύμβουλος του Ρ.Τ.Ερντογάν. Μετά τη Συρία, η Τουρκία ανοίγει και το θέμα Μοσούλης, κατηγορεί τις ΗΠΑ ότι πράκτορες του συνεργάζονται με το PKK, βλέπουν αντάρτικο στον Πόντο και μέσα σε όλα αυτά η Άγκυρα εκδίδει ΝΟΤΑΜ αμφισβητώντας την ελληνική κυριαρχία σε Καστελόριζο κτλ.

Τι όμως συμβαίνει με την Μοσούλη τα τελευταία 24ωρα. Ο πρωθυπουργός του Ιράκ όπως και οι ΗΠΑ δεν επιθυμούν σε καμία περίπτωση συμμετοχή της Τουρκίας στην επιχείρηση ανακατάληψης της πόλης. 

Οι ΗΠΑ ήδη έχουν λάβει σαφή εχθρική θέση εναντίον της Τουρκίας στο βόρειο τμήμα της Συρίας και του Ιράκ, κάτι που  συμπίπτει απόλυτα με τα παιχνίδια της βρετανικής αυτοκρατορίας πριν από 90 χρόνια.

Σύμβουλος του Ρ.Τ.Ερντογάν τονίζει:

-Οι  ΗΠΑ και η Ευρώπη ξανασχεδιάζουν τον χάρτη της περιοχής  με σαφή στόχο να κρατηθεί η Τουρκία μακριά από το Ιράκ και τη Συρία.

-Το Χαλέπι και η Μοσούλη πρόκειται να είναι τα δύο κύρια μέτωπα της μεγαλύτερης αναμέτρησης στην περιοχή .

-Η  πάλη για την εξουσία πάνω από αυτές τις δύο πόλεις θα δώσει την τελική μορφή του νέου χάρτη  που «ετοιμάζεται"  σε δυτικές πρωτεύουσες σε σχέση με όλες σχεδόν τις χώρες της περιοχής, συμπεριλαμβανομένης και της Τουρκίας;

-Ο  πόλεμος των πόλεων πρόκειται να αντικαταστήσει τον πόλεμο των χωρών;  

- Aνάμεσα στα μέλη του PKK δρουν πράκτορες "μεγάλων δυνάμεων"(ΗΠΑ) , οι οποίοι  αποσκοπούν προφανώς στην δημιουργία του ελευθέρου και ανεξάρτητου Κουρδιστάν, καθώς  και στην επαναχάραξη των συνόρων στην Μέση Ανατολή, με αιματηρά περιστατικά.

-Πληροφορίες αναφέρουν ότι το ΡΚΚ ετοιμάζει μαζικές επιθέσεις και στην περιοχή του ελληνικού Πόντου  και την Μαύρη Θάλασσα .

-«Αυτός είναι ο λόγος που οι επιθέσεις στο Şemdinli  συνδέονται με την γεωπολιτική κατάσταση  σε Μοσούλη-Χαλέπι», τονίζει Τούρκος ειδικός .

Τονίζεται ιδιαίτερα  ότι οι μισθοφόροι αυτοί ελέγχονται από τις ΗΠΑ και την Ευρώπη και διεξάγουν αιματηρές επιθέσεις στο τουρκικό έδαφος , σύμφωνα με τις οδηγίες από τις υπηρεσίες πληροφοριών τους.

«Ως εκ τούτου, είμαστε σε θέση να αντιμετωπίσουμε το ζήτημα της τρομοκρατίας με νέους όρους, και νέα πολιτική γλώσσα. Είμαστε σε θέση να εκφράσουμε  ή όχι στην ορολογία της τρομοκρατίας; ρωτάει  ο σύμβουλος του Ρ.Τ.Ερντογάν.

«Χάσαμε 18 ζωές, 10 από τις οποίες είναι στρατιώτες. Δεν υπάρχει καμία αμφιβολία ότι αυτή η επίθεση του ΡΚΚ ήταν κάτι περισσότερο από μια τρομοκρατική επίθεση και μόνο», συνεχίζει με νόημα ο ίδιος για την επίθεση σε Şemdinli-Bashiqa .

Τουρκικές πληροφορίες από τις μυστικές υπηρεσίες κάνουν λόγο για πρόσληψη επαγγελματιών δολοφόνων που αποσκοπούν στην πρόκληση σοβαρών απωλειών στον τουρκικό στρατό , κάτι που παρατηρήθηκε στις τελευταίες επιθέσεις που έλαβαν χώρα σε τουρκικό έδαφος , και αυτό είναι κάτι που ανησυχεί έντονα  την πολιτική και στρατιωτική ηγεσία της χώρας .

Όλα πλέον αμφισβητούνται  σε Συρία και Ιράκ, καθώς και ο πόλεμος στο Χαλέπι για τον πραγματικό ρόλο της Τουρκίας.

 Επίσης διαφαίνεται ότι η πρόσφατη αιματηρή  επίθεση των Κούρδων, ήταν μια "προειδοποίηση"  των ΗΠΑ  που  αποσκοπεί στην Μοσούλη, στο πλαίσιο των πολυεθνικών  παρεμβάσεων στις  οποίες η Τουρκία θεωρείται πλέον ως «παρείσακτη» από ΗΠΑ και λοιπές δυνάμεις .

Τούρκοι ειδικοί αμυντικοί αναλυτές τονίζουν ότι «η περιοχή βόρεια του Χαλεπίου   ελέγχεται ήδη από ξένη δύναμη (Ρωσία), ενώ προετοιμάζεται ένα εχθρικό μέτωπο  σε όλα τα σύνορα της Συρίας,  και αυτό μέτωπο  θα απειλεί την Τουρκία για δεκαετίες.  Αν μια εχθρική δύναμη εγκαθιδρύσει  τον έλεγχο της στο βόρειο τμήμα της Μοσούλης, η Τουρκία θα κινδυνεύει για δεκαετίες», τονίζουν οι ίδιοι .

Τότε συνήθιζαν να κάνουν τις επιχειρήσεις τους μέσα από εξεγέρσεις, σήμερα το κάνουν μέσω των τρομοκρατικών οργανώσεων, αναφέρει.

Η Άγκυρα  θέλοντας να ελέγξει τις εξελίξεις εισέβαλε ως γνωστόν  στο βόρειο τμήμα των δύο αυτών χωρών, παραβιάζοντας μια ντουζίνα διεθνείς νόμους .

Μόνο που οι νεο-οθωμανοί εισήλθαν σε «θολά και αχαρτογράφητα νερά» εμπλεκόμενοι με υπερδυνάμεις .

Το Κουρδικό Εργατικό Κόμμα (ΡΚΚ), το Δημοκρατικό Κόμμα Ένωσης στην Συρία (PYD) θα αποτελέσουν την δύναμη εκείνη που θα κτυπήσει καίρια την τουρκική κοινωνία μέσα στα σπίτια της, υπενθυμίζοντας στον Ερντογάν το ποιος κάνει κουμάντο στον πλανήτη.

Εμείς απλά τους υπενθυμίζουμε την πάντα επίκαιρη ελληνική παροιμία, η οποία ταιριάζει "γάντι",  ότι «όποιος ανακατεύεται με τα πίτουρα τον τρώνε οι κότες».

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Ελληνοτουρκικά 0

Για "κρίση θαλάσσιου πάρκου στο Αιγαίο" μιλούν τα τουρκικά ΜΜΕ - Δένδιας: "Σιγά μην ζητήσουμε την άδεια της Τουρκίας για να ψαρέουμε στις Κυκλάδες" (Βίντεο)

Δύο νέα εθνικά θαλάσσια πάρκα σε Αιγαίο και Ιόνιο και τέλος στο ψάρεμα με μηχανότρατες εξήγγελε ο Κυριάκος Μητσοτάκης