Αρχείο

Ρωσία: "Θα εξολοθρεύσουμε πλήρως και χωρίς οίκτο τους «δολοφόνους» των Χριστιανών στην Μέση Ανατολή και αλλού"

Ξεκάθαρο «μήνυμα» σε ΗΠΑ , Τουρκία, Σ.Αραβία και λοιπές χώρες του Κόλπου έστειλε η Μόσχα μέσω του ΥΠΕΞ για την τύχη όλων των Χριστιανών σε όλον τον κόσμο .

Πρόκειται για απάντηση στις αμερικανικές αιτιάσεις για την στάση της Ρωσίας στο Χαλέπι , λόγω των βομβαρδισμών που όντως έχουν στοιχίσει την ζωή σε εκατοντάδες αμάχους.    

«Ιστορικά, η Ρωσία βοήθησε και υποστήριξε τους αδελφούς Χριστιανούς  που υπέστησαν βασανιστήρια  και διακρίσεις και υπερασπίστηκε τα δικαιώματα και τα συμφέροντά τους, ακόμη και με «τα όπλα στο χέρι», αν χρειαστεί. Ως εκ τούτου, φυσικά και ανησυχούμε  για το μέλλον χριστιανισμού  στην Μέση Ανατολή , που υφίσταται  εδώ και  2.000 έτη . Σύμφωνα με  οργανώσεις για τα ανθρώπινα δικαιώματα τα τελευταία επτά χρόνια ο αριθμός των σωματικών  επιθέσεων και οι τρομοκρατικές επιθέσεις κατά των χριστιανών στην Αφρική, την Ασία και τη Μέση Ανατολή αυξήθηκαν κατά 309 τοις εκατό», ανέφερε ο επίτροπος ρωσικού υπουργείου εξωτερικών για τα ανθρώπινα δικαιώματα, Konstantin Dolgov.

Σε απηνή  διωγμό με κατάληξη το θάνατο ευρίσκονται οι  Χριστιανοί στην Μ.Ανατολή σύμφωνα το ρωσικό υπουργείο εξωτερικών.

Ο αριθμός της χριστιανικής κοινότητας στο Ιράκ που έφτανε το ένα δέκατο του συνολικού πληθυσμού , μειώθηκε σε 150.000.

Στην Συρία η κατάσταση είναι ακόμη χειρότερη και οι Χριστιανοί αφού συλλαμβάνονται βασανίζονται, στην συνέχεια εκτελούνται με ιδιαίτερα απεχθή τρόπο μπροστά στους υπολοίπους , ώστε να μην σκεφθεί ποτέ κανένας να αλλαξοπιστήσει από το Ισλάμ.

Η τύχη των χριστιανών και άλλων εθνοτικών και θρησκευτικών μειονοτήτων στη Μέση Ανατολή αποτελεί μια μόνιμη  πηγή ανησυχίας για τη Μόσχα.

Ο Ρώσος αξιωματούχος μίλησε σε διεθνές συνέδριο με θέμα την διασύνδεση της  θρησκείας και της τρομοκρατίας, ανακοίνωσε η υπηρεσία τύπου του υπουργείου εξωτερικών στο Κρεμλίνο .

Σύμφωνα με τον Dolgov, «οι πιστοί του Χριστιανισμού αλλά και άλλων  άλλων θρησκειών θεωρούνται «αιρετικοί» από τους μουσουλμάνους  τρομοκράτες,  βασανίζονται και θανατώνονται, κάτι το οποίο με τίποτα δεν αποδέχεται η ρωσική πολιτική και θρησκευτική ηγεσία  .

«Από την αρχή της σύγκρουσης στη Συρία, ο χριστιανικός πληθυσμός της μειώθηκε από τους 2.200.000 σε  1.200.000. Οι ένοπλοι στοχεύουν ευθέως  τα χριστιανικά προσκυνήματα και στους χριστιανούς ομήρους. Η θέση της χριστιανικής κοινότητας στο Ιράκ εξακολουθεί να είναι όχι λιγότερο επισφαλής.  Ο πληθυσμός των Χριστιανών αποτελούσε το ένα δέκατο του συνολικού κατά το 2003, τώρα έχει κατρακυλήσει   από το 1,5 εκατομμύριο στους 150.000», ανέφερε με στοιχεία ο Ρώσος διπλωμάτης .

Σύμφωνα με τους ακτιβιστές των ανθρωπίνων δικαιωμάτων, τόνισε ο Dolgov ,  συστηματικές  εκδηλώσεις χριστιανοφοβίας καταγράφηκαν σε 139 χώρες ενώ  εκδηλώσεις ισλαμοφοβίας σε 121 χώρες.

«Παρά τα μέτρα που λαμβάνονται από τα κράτη μέλη του ΟΑΣΕ,  υπάρχει   σημαντική αύξηση της μισαλλοδοξίας κατά των Εβραίων και των Χριστιανών ιδιαίτερα στο έδαφος τους. Οι Χριστιανοί , τα ιερά και οι πιστοί , υπόκειται συνεχώς σε παρενόχληση, βία και  διακρίσεις», κατέληξε ο ίδιος.

Η Ρωσία σύμφωνα και με τον πρόεδρο της Β.Πούτιν «βγαίνει» για ακόμα μια φορά μπροστά από τα γεγονότα και επισημαίνει προς τις ΗΠΑ, Γερμανία και λοιπές «οργανώσεις» προστασίας του ακραίου ισλαμισμού,  ότι τα «ψωμιά όλων τους είναι πάρα πολύ λίγα».

rusia2

https://youtu.be/DsFW4wtkDlA?t=1

https://youtu.be/Ms_1ZvnHl0Q?t=1

https://youtu.be/hgRV4uAM6Dc?t=41

 

 

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Ένοπλες Συρράξεις 0

Έτοιμο να σπάσει το ουκρανικό μέτωπο-Forbes : Οι πανικόβλητοι Ουκρανοί διοικητές αναπτύσσουν ανεκπαίδευτες ταξιαρχίες στην μάχη

Η κατάσταση μέσα και γύρω από το Οχερέτινο και την Νοβομπαχμούτοβα είναι τραγική ενώ ρωσική 90η Τεθωρακισμένη μεραρχία...