Αρχείο

Γιατί η Ρωσία ζήτησε να επιστρέψουν στη χώρα τα παιδιά και οι οικογένειες Ρώσων αξιωματούχων - Πως σώθηκε Αμερικανικό πλοίο μετά από πυραυλική επίθεση με ρωσική εμπλοκή (βίντεο-εικόνες)


Toυ Βασίλη Καπούλα

Παγκόσμια πρωτιά χτες για το pentapostagma.gr  καθώς πρώτοι μεταδώσαμε την σοκαριστική είδηση ότι "Όλα τα παιδιά των ανώτατων Ρώσων αξιωματούχων που σπουδάζουν ή ζουν στο εξωτερικό με τους γονείς τους να επιστρέψουν άμεσα στη Ρωσία" στο άρθρο μας ΕΚΤΑΚΤΟ: Κρεμλίνο: «Όλα τα παιδιά που σπουδάζουν ή ζουν στο εξωτερικό με τους γονείς τους να επιστρέψουν άμεσα στη χώρα»

Σήμερα και ενώ όλα τα διεθνή ΜΜΕ μας επιβεβαιώνουν από dailymail.co.uk, το ισραηλινό debka και πολλά άλλα (τα ελληνικά βέβαια αντέγραψαν απλά την πρωτοφανή είδηση) θα πάμε ένα βήματα παρακάτω και θα εξηγήσουμε γιατί συνέβη αυτό. Nα τονίσουμε ότι πολλές ρωσικές "δραστηριότητες" βρίσκονται σε εξέλιξη...

Πριν λίγες ημέρες - και ξανά πριν λίγες ώρες- έλαβε χώρα η πρώτη πολεμική πυραυλική επίθεση εναντίον Αμερικανικών πλοίων με ρωσική εμπλοκή. Συγκεκριμένα το αμερικανικό αντιτορπιλικό κατευθυνόμενων πυραύλων USS Mason και το αποβατικό δεξαμενόπλοιο USS Ponce δέχθηκαν επίθεση 2 πυραύλων κατηγορίας κρουζ που εκτόξευσαν αντάρτες Χούτι από την πλευρά της Υεμένης την Κυριακή που μας πέρασε.

Τα αμερικανικά πλοία κινήθηκαν στην περιοχή μετά την ανατίναξη του  HSV-2 Swift από πυραύλους των Χούθι, ένα υβριδικό καταμαράν που ανήκε στο αμερικανικό ναυτικό και είχε ενοικιαστεί από εταιρεία των ΗΑΕ.

Το πράσινο φως για την επιχείρηση δόθηκε από Μόσχα με αποστολή Ρώσων και Ιρανών αξιωματούχων στην περιοχή και τον εξοπλισμό των Χούθι με στόχο να αποκλειστεί η πρόσβαση στις ΗΠΑ και να αποκτήσουν απώλειες.

Αυτή ήταν η πρώτη πολεμική εμπλοκή της Μόσχας με σαφή προειδοποίηση για γενίκευση της σύγκρουσης. H εμπλοκή της Μόσχας έγινε αντιληπτή από τις ΗΠΑ. Άλλωστε οι Χούθι δεν είχαν κανέναν σοβαρό λόγο να προκαλέσουν με αυτόν τον τρόπο.

Τα Στενά Mandeb είναι στρατηγικής σημασίας. 3,4 εκατ βαρέλια πετρελαίου περνάνε καθημερινά από την συγκεκριμένη περιοχή.

Το αντιτορπιλικό σώθηκε γιατί έκανε χρήση των αντιαεροπορικών του πυραύλων και με μια επιτυχή εκτόξευση ομοβροντίας κατάφερε να τους εντοπίσει και να τους καταστρέψει πριν αυτοί προκαλέσουν ζημιά στα σκάφη.
Συνολικά εκτοξεύτηκαν δύο πύραυλοι SM-2 και ενός Enhanced Sea Sparrow Missile (ESSM) σε συνδυασμό με την ενεργοποίηση των ηλεκτρονικών αντιμέτρων τύπου Nulka.
Το αντιτορπιλικό ανήκει στην κλάση Arleigh Burke έχει εκτόπισμα 9200 τόνους πλήρωμα 380 ατόμων ενώ ο οπλισμός του αποτελείται από 96 θέσεις εκτόξευσης για πυραύλους SM-2/ESSM/Tomahawk/ASROC ένα πυροβόλο των 127mm ένα σύστημα CIWS PHALANX και μπορεί να μεταφέρει δύο ελικόπτερα SH-60 Sea Hawk.

Πριν από λίγο έγινε γνωστό ότι το αντιτορπιλικό USS Mason έγινε στόχος δεύτερης πυραυλικής επίθεσης στα ανοικτά της Υεμένης!

Το αντιτορπιλικό έπλεε βόρεια των Στενών Μπαμπ αλ Μάνταμπ, σύμφωνα με τους αξιωματούχους και δεν έπαθε ζημιές.

Την ίδια στιγμή στην Αλάσκα βρίσκονται σε εξέλιξη στρατιωτικές προετοιμασίες των ΗΠΑ ενώ έχει αποπλεύσει και το ρωσικό αεροπλανοφόρο "Ναύαρχος Κουζνέτσοφ".

 

https://www.youtube.com/embed/H61d_OkIht4

https://www.youtube.com/embed/WTNeEYlO3Iw

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Πολεμική αεροπορία 0

Πριν πεινάσει μαγειρεύει η Ελλάδα! Τα γνωστά μηχανικά προβλήματα του F-35 αναγκάζουν την ΠΑ να ζητά επιτακτικά την απόκτηση του Block 4

Ως χώρα θα περιμένουμε όσο απαιτηθεί για να παραλάβουμε την εκδοχή Block 4 του Αμερικανού αεροσκάφους 5η γενιάς στην...
ρωσική τράπεζα και Πούτιν
Ρωσία 0

Έξω Φρενών οι Ρώσοι! Τούρκοι, Κινέζοι και Άραβες καθυστερούν ή ακυρώνουν τελείως τις πληρωμές ρωσικού πετρελαίου φοβούμενοι τις κυρώσεις των ΗΠΑ

«Η αμερικανική και ευρωπαϊκή πίεση δημιούργησε προβλήματα στις πληρωμένες μας» είπε ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνο,...