Αρχείο

Ο τουρκικός κίνδυνος πάνω από την Ελλάδα –«Γκριζάρουν» οι νέο-οθωμανοί συστηματικά με ΝΟΤΑΜ όλο το Αιγαίο

Το νέο τουρκικό σχέδιο που έχει τεθεί σε πλήρη εφαρμογή είναι το συστηματικό «γκριζάρισμα» ολόκληρου του θαλάσσιου και εναέριου χώρου του Αιγαίου, με την συνεχή έκδοση «ΝΟΤΑΜ», η οποία μας «υπενθυμίζει» την αποστρατικοποίηση των νησιών βάσει της  συμφωνίας της Λωζάνης,  την οποία όμως αμφισβητεί ο Ερντογάν.

Όποια ελληνική άσκηση  και να πραγματοποιηθεί αφού γίνουν οι απαραίτητες ανακηρύξεις και «δέσμευσης περιοχών», η Τουρκία σπεύδει αμέσως να διακηρύξει δική της ΝΟΤΑΜ επικαλύπτοντας την ελληνική.    

Πρόσφατο παράδειγμα χθεσινή άσκηση για την οποία το   ΓΕΣ  δέσμευσε  περιοχές που φτάνουν μέχρι και τα 36 χλμ  σε ξηρά και 22 ναυτικά μίλια στην  Θάλασσα , στην νήσο Σαμοθράκη.  

Η άμεση τουρκική αντίδραση ήταν η άμεση έκδοση  «ΝΟΤΑΜ» που επικάλυψε την ελληνική, αμφισβητώντας την ελληνική κυριαρχία τελικά παντού στο Αιγαίο . Πρόκειται για μια πάγια τακτική της Τουρκίας η οποία μας απειλεί πλέον με τον πιο κατηγορηματικό και ωμό τρόπο, παραμονές της εθνικής επετείου του 1940.  

Η τουρκική αεροπορία δεν υλοποιεί πλέον  παραβιάσεις όπως παλιά στον ελληνικό εναέριο χώρο , αλλά τώρα πραγματοποιεί σταθερά «υπερπτήσεις» πάνω από ελληνικά νησιά.

Επίσης η τουρκική ακτοφυλακή συλλαμβάνει και παρενοχλεί Έλληνες ψαράδες και επισκέπτες εντός του ελληνικού θαλασσίου χώρου κατά το δοκούν.     

Από την άλλη πλευρά στο εσωτερικό της Τουρκίας υπάρχει μια βιομηχανία παραγωγής ιστορικών ταινιών όπως, ο«Σουλειμάν ο Μεγαλοπρεπής» με το γνωστό σενάριο, η «Πτώση της Κωνσταντινούπολης» και φυσικά η τελευταία τηλεοπτική σειρά με την ονομασία «Πατρίδα» η οποία αναφέρεται στην περίοδο των Βαλκανικών πολέμων.

Όλες αυτές οι ταινίες προετοιμάζουν μεθοδικά τον τουρκικό λαό να θεριέψει το μίσος του για τους «κλέφτες και φονιάδες» Έλληνες που κατέστρεψαν την οθωμανική αυτοκρατορία στην οποία φυσικά οι Τούρκοι  «περνούσαν υπέροχα».   

Ο Τούρκος πρόεδρος με την επαναφορά του «συμβολαίου» της τουρκικής συνελεύσεως του 1920 και αμφισβητώντας  ευθέως όλες τις συνθήκες που έχει υπογράψει η Τουρκία ως κυρίαρχο κράτος από το 1922 και μετά , απειλεί με αλλαγή των συνόρων με την Ελλάδα .

Αυτό άλλωστε  το δηλώνει σε κάθε εκδήλωση του, σε κάθε ομιλία του σε κάθε λόγο του . Το αμέσως επόμενο διάστημα η πιθανότητα να πραγματοποιηθεί οποιαδήποτε μορφής στρατιωτικό επεισόδιο έχει αυξηθεί τουλάχιστον κατά 200 της εκατό.

Υπενθυμίζουμε το πρόσφατο άρθρο από την ιστοσελίδα μας pentapostagma.gr με τίτλο ( Για ελληνοτουρκικό πόλεμο μίλησε η Ρωσία και στέλνει μήνυμα στην Αθήνα: «Συμβάλαμε στην ανεξαρτησία σας και είμαστε δίπλα σας ξανά»), με το οποίο αναφέραμε ο ΥΠΕΞ  της Ρωσίας, Σ.Λαβρόφ, μίλησε για  ελληνοτουρκικό πόλεμο και μάλιστα σύντομα ..πολύ σύντομα.

https://youtu.be/VkjJh83m6-g

 

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ