Αρχείο

ΕΚΤΑΚΤΟ: Ώρα αναμέτρησης Ρωσίας-ΗΠΑ: Η Μόσχα ανέπτυξε το αντιβαλλιστικό σύστημα S-300V4 "Antey-2500" στη Συρία για να αποκρούσει επίθεση από Τοmahawk (βίντεο)


Toυ Βασίλη Καπούλα

Η Ρωσία ανέπτυξε εσπευσμένα στην Συρία το σύστημα αντιβαλλιστικής άμυνας S-300V4 "Antey-2500" εμβέλειας 400 χλμ(SA-23 Gladiator). Πρόκειται για μια αναβαθμισμένη έκδοση των  S-300 ειδικά σχεδιασμένη για να καταρρίπτει μικρής και μεσαίας εμβέλειας βαλλιστικούς πυραύλους, αεροβαλιστικούς και ειδικά τους Αμερικανικούς πυραύλους cruise Τοmahawk.

Πρακτικά αυτό σημαίνει ότι είμαστε στο σημείο μηδέν με την Ρωσία να θεωρεί ότι επίκειται αμερικανική επίθεση εναντίον του συριακού Στρατού και των ρωσικών δυνάμεων. Αυτό εξάλλου αναφέρει και στην ανακοίνωση του το ρωσικό Υπουργείο Εξωτερικών.

Με αυτή την εξέλιξη στη Συρία έχουν αναπτυχθεί S-400, S-300 και S-300V4 "Antey-2500".

Το σύστημα αυτό μπορεί να εκτοξεύσει δύο ειδών πυραύλους.

Έναν μικρής εμβέλειας πύραυλο για κατάρριψη αεροσκαφών και πυραύλων cruise γνωστό στο ΝΑΤΟ ως "Gladiator".

Ο μεγαλύτερης εμβέλειας πύραυλος χρησιμοποιείται για κατάρριψη μέσης εμβέλειας βαλλιστικών πυραύλων και είναι γνωστός ως "Giant".

Η ανάπτυξη του συγκεκριμένου συστήματος επιβεβαιώνεται και από αμερικανικές πηγές οι οποίες τονίζουν πως το σύστημα μεταφέρθηκε μέσω θαλάσσης στην Ταρτούς.

"Παρατηρήσαμε την μεταφορά του αντιβαλλιστικού συστήματος. Η Al-Nusra δεν έχει αεροπορική δύναμη ούτε μη επανδρωμένα αεροσκάφη ούτε πυραύλους cruise, για ποιο λόγο η Ρωσία ανέπτυξε ένα τέτοιο σύστημα";

Γίνεται πλέον φανερό πως η Ρωσία ετοιμάζεται για σύγκρουση. Άλλωστε όπως σας έχουμε πληροφορήσει από χτες με μια άσκηση που προκαλεί τρόμο άνοιξαν τα πυρηνικά καταφύγια ακόμα και τα υπόγεια στην Μόσχα με τους εκπρόσωπους του Υπουργείου Εκτάκτων Καταστάσεων (EMERCOM) να τα επιθεωρούν για την εκκένωση των πολιτών σε περίπτωση πυρηνικής επίθεσης ενώ όπως δήλωσαν » θα είμαστε έτοιμοι και ικανοί να φιλοξενήσουμε ολόκληρο τον πληθυσμό της πρωτεύουσας». Δείτε το άρθρο μας ΕΚΤΑΚΤΟ: Άνοιξαν τα πυρηνικά καταφύγια στη Μόσχα – EMERCOM: «Θα προστατέψουν 100% τον πληθυσμό της πόλης» .

Πρόκειται για μια νέα φάση ενδυνάμωσης των αντιαεροπορικών δυνατοτήτων της Μόσχας στη Συρία και με την άφιξη. Ακολουθεί και η ναυτική ενδυνάμωση όπως έχουμε περιγράψει στο άρθρο μας EKTAKTO: Ραγδαίες πολεμικές εξελίξεις: Πυρηνοκίνητη αρμάδα στέλνει η Ρωσία στη Μεσόγειο μαζί με τον «Ναύαρχο Κουζνέτσοφ»: «Τα ψέμματα τελείωσαν, θα μιλήσουν τα όπλα» (βίντεο) .

Ταυτόχρονα η ρητορική μεταξύ Ρωσίας και ΗΠΑ δείχνει ότι κάτι άσχημο έρχεται. Την ακραία φραστική επίθεση την ξεκίνησαν οι ΗΠΑ που σε μια απαράδεκτη δήλωση είπαν ότι οι "Ρώσοι στρατιώτες θα επιστρέψουν πίσω σε σακούλες".

Η Μόσχα κατηγόρησε την Ουάσινγκτον ότι σαμποτάρει την εκεχειρία και θα είναι υπεύθυνη για νέες τρομοκρατικές επιθέσεις στην Συρία καθώς δεν λαμβάνει δράση εναντίον της Al-Nusra και δείχνει ότι "έχει κάνει συμφωνία με τον διάβολο". Δηλαδή κατηγόρησε τις ΗΠΑ ότι είναι σύμμαχοι των τρομοκρατών όπως ισχυρίστηκαν και οι Αμερικανοί στρατιώτες χτες στο άρθρο μας  ΕΚΤΑΚΤΟ: Αμερικανοί στρατιώτες αρνήθηκαν να πολεμήσουν εναντίον των ρωσικών δυνάμεων στην Συρία (εικόνες-βίντεο).

"O ΗΠΑ θέλουν ανατροπή του Μ.Άσαντ. Δεν θα το επιτρέψουμε" ανέφεραν ρωσικές πηγές.

Η κλιμάκωση είχε φανεί από χθες με το τελεσίγραφο της Ρωσίας προς τις ΗΠΑ.... Δείτε το άρθρο μας EKTAKTO: Τελεσίγραφο πολέμου εξέδωσε ο Β.Πούτιν στις ΗΠΑ – Τι απαιτεί η Ρωσία

 

https://www.youtube.com/embed/FBg9UwKvZQo
https://twitter.com/miladvisor/status/783086075866742784

https://www.youtube.com/embed/xQkiUB_5a70

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ