Αρχείο

ΕΚΤΑΚΤΟ: Ρ.Τ.Ερντογάν και Β.Πούτιν συζήτησαν για τα Στενά - Η Τουρκία αγοράζει S-400 Triumf και στρέφεται προς τον ευρασιανισμό!

Του Βασίλη Καπούλα - ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΟ

Οι συζητήσεις μεταξύ Ρ.Τ.Ερντογάν και Β.Πούτιν επικεντρώθηκαν πίσω από τις κλειστές πόρτες στα Στενά και το καθεστώς που τα διέπει ενώ η Ρωσία έλαβε διαβεβαιώσεις ότι η Τουρκία δεν θα επιβάλλει κανέναν περιορισμό. Ταυτόχρονα ως αντάλλαγμα η Τουρκία ανακοίνωσε πως έλαβε προσφορά από την Ρωσία για αγορά ή ακόμα και συμπαραγωγή του αντιαεροπορικού συστήματος S-400 Triumf.

Η είδηση αυτή έρχεται να δημιουργήσει εκ νέου νέα προβλήματα στον ελληνικές Ένοπλες Δυνάμεις. Βέβαια όπως είχαμε αποκαλύψει τη στιγμή που οι Τούρκοι αγοράζουν νέα ρωσικά αντιαεροπορικά συστήματα εμείς πουλάμε στη Βουλγαρία όλα τα F-16 Block 30!

Βέβαια αυτό σημαίνει ταυτόχρονα ότι οι ΗΠΑ θα επιταχύνουν το νέο πραξικόπημα εναντίον του Ρ.Τ.Ερντογάν αλλιώς Τουρκία εκτός ΝΑΤΟ.

Η εξέλιξη αυτή έρχεται να προστεθεί στην υπογραφή της συμφωνίας κατασκευής του Turkish Stream από τον Υπουργό Ενέργειας της Ρωσίας,  Alexander Novak και τον Τούρκο ομόλογο του Berat Albayrak, παρουσία του Β.Πούτιν και του Ρ.Τ.Ερντογάν.

Επίσης οι δύο χώρες συμφώνησαν να ενισχύσουν περαιτέρω τους δεσμούς τους στον οικονομικό, τουριστικό, στρατιωτικό τομέα και να κατασκευαστεί γρήγορα χωρίς καθυστέρηση το πυρηνικό εργοστάσιο στο Akkuyu.

Το ερώτημα πλέον που θα απασχολήσει χωρίς καμία αμφιβολία τις ΗΠΑ και γενικά το ΝΑΤΟ είναι αν η Τουρκία στρέφεται προς τον ευρασιανισμό...

Και πριν λίγο καιρό οι Τούρκοι είχαν προβάλλει ως δικαιολογία απόκτησης των S-400  την παλαιότερη απόκτηση από την Ελλάδα S-300 και TOR-M1!

“Πρέπει να συνεργαστούμε με άλλους εταίρους για την αγορά και την πώληση οπλικών συστημάτων, επειδή υπάρχουν σύμμαχοι του ΝΑΤΟ που αρνούνται να μας πουλήσουν συστήματα αντιαεροπορικής άμυνας ή να μοιράζονται πληροφορίες μαζί μας. Θα ενεργήσουμε σύμφωνα με την εθνική μας ασφάλεια», είχε δηλώσει ο υπουργός Εξωτερικών Mevlüt Çavuşoğlu στις 15 Αυγούστου σε συνέντευξή του στη γερμανική εφημερίδα Bild.

Την ίδια ημέρα η Akşam ανέφερε ότι οι τουρκικές αντιπροσωπείες συζήτησαν τις λεπτομέρειες της αγοράς και της μεταφοράς τεχνολογίας και συμπαραγωγής του συστήματος αντιπυραυλικής άμυνας μεγάλου βεληνεκούς S-400!

“Η συμπαραγωγή του συστήματος S-400 μπορεί να διαρκέσει χρόνια, και οι πηγές μου επιβεβαίωσαν ότι η Ρωσία είναι έτοιμη να στείλει μια συστοιχία πυραύλων στην Τουρκία μόλις φτάσουμε σε συμφωνία,” είχε γράψει ο δημοσιογράφος Μ.Gurer στην Sabah.

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Ένοπλες Συρράξεις 0

Έτοιμο να σπάσει το ουκρανικό μέτωπο-Forbes : Οι πανικόβλητοι Ουκρανοί διοικητές αναπτύσσουν ανεκπαίδευτες ταξιαρχίες στην μάχη

Η κατάσταση μέσα και γύρω από το Οχερέτινο και την Νοβομπαχμούτοβα είναι τραγική ενώ ρωσική 90η Τεθωρακισμένη μεραρχία...