Αρχείο

ΕΚΤΑΚΤΟ: Βόμβα από Wikileaks: Μυστική συμφωνία Χ.Κλίντον-Α.Τσίπρα για να μην γίνει το Grexit τώρα αλλά μόλις εκλεγεί! - Στο τραπέζι τα πετρέλαια του Αιγαίου (βίντεο)


Βόμβα από τα Wikileaks που καρφώνουν τον Α.Τσίπρα για μυστικές δοσοληψίες με την οικογένεια Χ.Κλίντον προκειμένου  να αποφευχθεί το Grexit. Πληροφορίες από τη Μόσχα αναφέρουν πως όλα αυτά ήταν σε γνώση των ρωσικών μυστικών υπηρεσιών για το τι παίχτηκε εκείνο το δραματικό καλοκαίρι και τονίζουν: έχει συμφωνηθεί Grexit το 2018 ενώ η Χ.Κλίντον έχει θέσει στο τραπέζι τα πετρέλαια του Αιγαίου!Πλέον η Ελλάδα έχει τεράστιο συμφέρον να εκλεγεί ο Ν.Τραμπ.

Υπενθυμίζουμε ότι η Χ.Κλίντον ως ΥΠΕΞ είχε δηλώσει ότι τα "πετρέλαια του Αιγαίου είναι ζήτημα εθνικής ασφαλείας για τις ΗΠΑ"... Τον Ιούλιο του 2011 η ΥΠΕΞ Χ.Κλίντον ήρθε στην Αθήνα με τον ειδικό απεσταλμένο για την ενέργεια στην Ευρασία Richard Morningstar. Ο Morningstar ήταν σύζυγος της ειδικού συμβούλου του Bill Clinton για θέματα της Κασπίας και διπλωματίας και ειδικός στον οικονομικό πόλεμο. Ήταν όμως και ένας στρατηγικής σημασίας συνεργάτης για την διάλυση της ΕΣΣΔ και της περικύκλωσης του χάους της Ρωσίας.

Ο Morningstar , μαζί με τον Matthew Bryza, (θυμηθείτε τι έχει δηλώσει ο Π.Λαφαζάνης για τον ρόλο του) είναι οι αρχιτέκτονες της γεωπολιτικής της ενέργειας και των αγωγών των ΗΠΑ με στόχο την απομόνωση της Ρωσίας και της Gazprom από την ΕΕ.

Ο Morningstar ανοιχτά πρότεινε με την σειρά του Ελλάδα και Τουρκία να αφήσουν τις διαφορές για το Κυπριακό και από κοινού να εργαστούν για την εξόρυξη πετρελαίου και φυσικού αερίου στο Αιγαίο. Ταυτόχρονα όμως είχε τονίσει στην ελληνική κυβέρνηση να ξεχάσει την συνεργασία με την Μόσχα για South Stream και Μπουργκάς-Αλεχ/πολη.

Είναι γνωστή η στρατηγική των οικονομικών δολοφόνων. Η χώρα έπρεπε να μείνει πάση θυσία στο ευρώ εξαρτημένη από το ΔΝΤ και την...δόση της μέχρι να τραβήξουν το "σωληνάκι' από την εντατική.

Δείτε στο βίντεο παρακάτω πως προσδέθηκε στο αμερικανικό άρμα ο Α.Τσίπρας και τορπίλισε την προσέγγιση με Μόσχα.

Συγκεκριμένα, την βοήθεια του Μπιλ Κλίντον ζήτησε ο Λευκός Οίκος το καλοκαίρι του 2015, ώστε να πειστεί ο Αλέξης Τσίπρας να έρθει σε συμφωνία με τους εταίρους και να μην προκληθεί Grexit.

Σύμφωνα με το Wikileaks, ο προσωπάρχης του Λευκού Οίκου Τζον Ποντέστα επικοινώνησε μέσω email στις 10 Ιουλίου (πέντε ημέρες μετά το δημοψήφισμα και πριν τη δραματική Σύνοδο Κορυφής) με το γραφείο του πρώην Αμερικανού προέδρου, ρωτώντας τον αν μπορεί να μεσολαβήσει στο ζήτημα επίτευξης της ελληνικής συμφωνίας.

Ο Μπιλ Κλίντον απαντά θετικά και ρωτά αν θα πρέπει να υπάρξει πίεση και στην Ανγκελα Μέρκελ.

«Είμαι στο τρένο και είναι δύσκολο να μιλήσω στο τηλέφωνο. Ο Λευκός Οίκος ρωτά να μάθει εάν ο Μπιλ Κλίντον έχει αρκετή άνεση με τον Ελληνα πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα ώστε να του τηλεφωνήσει και να του ζητήσει να πάει σε συμφωνία. Μπορείτε να τον ρωτήσετε εάν υπάρχει αυτή η πιθανότητα; Εάν ναι, μπορώ να του μιλήσω αφού αποβιβαστώ από το τρένο και να του εξηγήσω το σκεπτικό και τον στόχο. Ευχαριστώ», έγραφε στο ηλεκτρονικό μήνυμά του προς τον Μπιλ Κλίντον.

Η απάντηση ήταν η εξής:

«Λέει ναι, αλλά χρειάζεται επιπλέον πληροφορίες από αυτές που έχει τώρα. Η πρώτη του ερώτηση είναι "θα πιέσουμε και την Μέρκελ επίσης;" Τι ώρα θα είσαι διαθέσιμος να μιλήσεις;»

Είναι επίσης εξαιρετικά ενδιαφέρον ότι οι Κλίντον περιγράφονται ως "φιλικοί και προστατευτικοί" απέναντι στον Α.Τσίπρα κατά τη διάρκεια του συνεδρίου του Σεπτεμβρίου του 2015 στο Clinton Global Initiative. Ο Α.Τσίπρας είχε υποδοχή ροκ-σταρ τονίζουν.

Επιπλέον έγγραφα των Wikileaks αναφέρουν ότι ο  Podesta επικοινώνησε και με άλλα άτομα προκειμένου να επηρεάσουν τον Α.Τσίπρα και να αποφύγουν ένα Grexit.

Yπάρχει συνομιλία με την Eleni Kounalakis, την πρέσβη των ΗΠΑ στην Ουγγαρία ενώ  η βοηθός της Χ.Κλίντον, Jake Sullivan, είπε ότι η Χ.Κλίντον "έδειξε ότι η άποψη της είναι να αποφευχθεί το Grexit"

Δείτε πατώντας ΕΔΩ και ΕΔΩ ολόκληρα τα ντοκουμέντα

https://www.youtube.com/embed/pP3XY9FgjcM

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ