Πολιτική

FBI: «Η Χ.Κλίντον ήταν επικίνδυνη σαν ΥΠΕΞ για την εθνική ασφάλεια - Ξέχασε απόρρητα έγγραφα σε ξενοδοχείο στην Μόσχα»

Nέος «πονοκέφαλος» για την Χίλαρι Κλίντον καθώς το FBI δημοσιευσε άλλες 189 σελίδες από την έρευνά του για την πρώην Αμερικανίδα ΥΠΕΞ και την χρήση του ιδιωτικού της εξυπηρετητή από τον οποίο έστελνε απόρρητα e-mail του State Department μέσα στις οποίες αναφέρεται ότι σε ταξίδι της στην Μόσχα όταν ήταν επικεφαλής του State Department είχε ξεχάσει απόρρητα έγγραφα στο δωμάτιο στο οποίο διέμενε κατά την αποχώρησή της.

Με την αποκάλυψη αυτή δημιουργείται εκ νέου σοβαρό ερώτημα κατά πόσο η Χίλαρι είναι ικανή να εκτελέσει προεδρικά καθήκοντα στην μία από τις δύο μεγαλύτερες πυρηνικές δυνάμεις του πλανήτη.

Ο διευθυντής του FBI James Comey έχει πει επανειλημμένα ότι αν και η έρευνα τη υπηρεσίας του δεν βρήκε καμία απόδειξη ότι άλλες απόρρητες πληροφορίες στάλθηκαν από το προσωπικό της e-mail ωστόσο προκύπτει ότι η πρώην Αμερικανίδα ΥΠΕΞ ήταν «εξαιρετικά απρόσεκτη» στον χειρισμό απόρρητων πληροφοριών και εγγράφων.

Αυτό που δείχνουν τα έγγραφα του FBI είναι ότι κατά την διάρκεια ενός ταξιδιού στην Ρωσία ένας από τους βοηθούς της Κλίντον έφερε μαζί του ένα ντοσιέ με απόρρητα έγγραφα.

Όταν αποχώρησε από το δωμάτιο του ξενοδοχείου στο οποίο διέμενε η ασφάλειά τη ανακάλυψε ότι έλειπε ένα εκ των απορρήτων εγγράφων.

Το ντοσιέ δεν έπρεπε καν να βρίσκεται στο δωμάτιο

Οι σημερινές 189 αναφέρουν ότι ακόμα και οι βοηθοί της δεν πίστευαν ότι τα ηλεκτρονικά μηνύματα της Χ.Κλίντον περιείχαν απόρρητη αλληλογραφία.

Για παράδειγμα όταν σε έναν εκ των συμβούλων της, τον Jacob Sullivan, στάλθηκε ένα email το οποίο το FBI αποκάλεσε «στρατιωικές δραστηριότητες στην Βόρεια Κορέα» ο Sullivan είπε ότι « για να στέλνει κάποιος από το State Department e-mail θα είχε λόγο να πιστεύει ότι μπορεί να σταλθεί από ένα μη ασφαλές σύστημα».

Όταν ρωτήθηκε για ένα e-mail που αφορούσε ένα drone που επιχειρούσε σε απόρρητη αποστολή ο Sullivan είπε ότι «μπορεί να έστειλαν το email από ένα μη ασφαλές σύστημα επειδή το drone είχε ήδη ολοκληρώσει την αποστολή του»

Δηλαδή ο σύμβουλος της Χ.Κλίντον δεν θεωρούσε σημαντικό ότι μια τέτοια αποστολή θα γίνονταν γνωστή σε τρίτους!

Αυτό δείχνει το ασόβαρο κλίμα που επικρατούσε στο State Department επί υπουργίας της

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ