Αρχείο

EKTAKTO: Ρωσική κυβερνοεπίθεση διέλυσε τα ιατρικά απόρρητα Αμερικανών αθλητών και "ξηλώνει" την WADA - Aποκαλύπτουν σκάνδαλο ντόπινγκ με Αμερικανούς στους Ολυμπιακούς του Ρίο

Η Ρωσία έστειλε την ειδική ομάδα κυβερνοεπίθεσης και βγάζει στη φόρα όλα τα ιατρικά απόρρητα Αμερικανών αθλητών προκαλώντας σοβαρούς τριγμούς και στην WADA! Πρόκειται για αντίποινα της Ρωσίας για τον αποκλεισμό των αθλητών από τους Ολυμπιακούς αγώνες του Ρίο.

Οι αθλήτριες που βρίσκονται στο «στόχαστρο» είναι οι τενίστριες Σερένα και Βένους Γουίλιαμς, η γυμνάστρια Σιμόνε Μπάιλς (4 χρυσά μετάλλια) και η μπασκετμπολίστρια, Έλενα Ντέλε Ντόνε.

Οι χάκερ ισχυρίζονται πως όλες δικαιολόγησαν με ιατρικά πιστοποιητικά τις παράνομες ουσίες που εντοπίστηκαν σε τεστ αντιντόπινγκ που διενεργήθηκαν στη διάρκεια των Αγώνων.

«Καταδικάζουμε την κυβερνοεπίθεση που βρίσκεται σε εξέλιξη και έχει ως στόχο να υποβαθμίσει τη WADA και το παγκόσμιο σύστημα αντιντόπινγκ. Έχουμε ήδη ενημερωθεί από τις αρχές ότι οι συγκεκριμένες επιθέσεις προέρχονται από τη Ρωσία», ήταν η πρώτη αντίδραση της WADA.

Οι αποκαλύψεις του χάκερ "Fancy Bear" προκαλούν σοβαρούς τριγμούς τόσο στον παγκόσμιο οργανισμό αντιντόπινγκ (WADA), όσο και στις Αμερικανίδες αθλήτριες, στις οποίες βρέθηκαν ουσίες φαρμάκων.

Η Βίνας Γουίλιαμς απάντησε σε όσους την κατηγορούν με μια ανακοίνωση, στην οποία δηλώνει απογοητευμένη που παραβιάστηκε ο προσωπικός της ιατρικός φάκελος και αναφέρει ότι έχει χρησιμοποιήσει απαγορευμένες ουσίες μόνο σε επίπεδο θεραπείας και με άδεια από τον WADA:

"Είμαι απογοητευμένη καθώς έμαθα πως ο προσωπικός μου ιατρικός φάκελος παραβιάστηκε από χάκερς και δημοσιεύτηκε χωρίς την έγκρισή μου. Έχω τηρήσει όλους τους κανονισμούς του Tennis Anti-Doping Program και μου έχει χορηγηθεί άδεια για εξαιρέσεις λόγω θεραπευτικής χρήσης. Η αίτηση για να πάρεις την άδεια, κάτω από το Tennis Anti-Doping Program, περνάει από μια πολύ αυστηρή διαδικασία μέχρι να εγκριθεί. Εγώ την πήρα επειδή είχα σοβαρά προβλήματα υγείας", τόνισε η Αμερικανίδα τενίστρια.

"Το να πάσχεις από διαταραχή ελλειμματικής προσοχής-υπερκινητικότητας και να λαμβάνεις θεραπευτική αγωγή προκειμένου να το αντιμετωπίσεις, δεν είναι κάτι επαίσχυντο. Ούτε κάτι για το οποίο φοβάμαι να ενημερώσω τον κόσμο", έγραψε στον προσωπικό της λογαριασμό στο Twitter, η Σιμόν Μπάιλς για τη χρήση της ουσίας μεθυλφαινιδάτη που βρέθηκε στον οργανισμό της και την οποία χρησιμοποιούσε με άδεια από τον WADA.

Προκαλεί απορία το γεγονός ότι η Μπάιλς το 2014 ζήτησε την τελευταία άδεια για τη χρήση της ουσίας και την εξασφάλισε ως το 2018.

Φαίνεται ότι ζητά σχετική άδεια από το 2012, τον Σεπτέμβριο.

Και το ερώτημα που τίθεται ειδικά για την Μπάιλς είναι πώς εξασφάλισε άδεια για μια ουσία για τέσσερα χρόνια (2014 - 2018).

Η δόση ρυθμίζεται έπειτα από τακτική παρακολούθηση.

Αυτή είναι η τελευταία -κατά σειρά- άδεια που πήρε η αθλήτρια για το φάρμακο, το οποίο μεταξύ άλλων προκαλεί απώλεια βάρους και γρήγορη αποκατάσταση του οργανισμού έπειτα από κούραση.

hackers1-600x319

 

biles2

biles

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ