Αρχείο

EKTAKTO: Κλείνει την πόρτα στον Α.Τσίπρα η Ρωσία: "Κανένας δανεισμός στην Ελλάδα - Όχι πολιτικό παιχνίδι στις πλάτες της Μόσχας" (βίντεο)


Κλείνει την πόρτα στην κυβέρνηση Α.Τσίπρα η Ρωσία ώστε να μην επαναληφθεί ξανά το πολιτικό παιχνίδι στις πλάτες της Μόσχας όπως σχολίασε πριν λίγο στο pentapostagma.gr υψηλόβαθμος Ρώσος αξιωματούχος. Δηλώσεις που έγιναν πριν από λίγο από τον Υφυπουργό Οικονομικών της Ρωσία, Sergey Storchak, δείχνουν μεγάλη δυσαρέσκεια για την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ και τις κυβιστήσεις τους ενώ οργή επικρατεί για το μπλοκάρισμα οποιασδήποτε ρωσικής επένδυσης στην Ελλάδα...

Οι δηλώσεις του υφυπουργού Οικονομικών της Ρωσίας, Sergey Storchak στο CNBC ήταν οι εξής:

"Οι σχέσεις ανάμεσα στην Ελλάδα και τη Ρωσία παραμένουν ισχυρές καθ' όλη την διάρκεια της οικονομικής και πολιτικής κρίση, ωστόσο, η Μόσχα δεν είναι σε θέση να παρέχει οικονομική στήριξη στην Ελλάδα προκειμένου να ανακάμψει η ελληνική οικονομία...

Η Ρωσία, βέβαια, θα μπορούσε να είναι ένας φίλος (για την Ελλάδα) από διαφορετικές οπτικές γωνίες (μπηχτή για την κυβέρνηση)»

Αλλά σε αυτό το στάδιο, είναι μάλλον δύσκολο να πούμε ότι είμαστε σε θέση να χορηγήσουμε οικονομική βοήθεια, ενώ υπάρχει έλλειμμα του προϋπολογισμού μας και τεράστια ανάγκη για χρήματα στο εσωτερικό της χώρας, ώστε να προβούμε και στη χορήγηση εξωτερικών πιστώσεων» πρόσθεσε.

Ωστόσο, οι ρωσικές εταιρείες αναζητούν τρόπους για να συμμετέχουν πιο ενεργά στην οικονομία της Ελλάδας μέσω άμεσων επενδύσεων και νομίζω ότι αυτό θα βοηθήσει την ελληνική οικονομία»

Οι προσδοκίες μου είναι ότι οι δύο χώρες θα αναπτύξουν σχέσεις σε διάφορους τομείς και θα είναι προς όφελος της ελληνικής οικονομίας και του ελληνικού λαού»"....

Τα σχόλια αυτά του Sergey Storchak έρχονται την ώρα η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ είναι και πάλι στριμωγμένη με τα προαπαιτούμενα..

 

http://player.cnbc.com/p/gZWlPC/cnbc_global?playertype=synd&byGuid=3000553536&size=530_298

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ