Κοινωνία

Φωτογραφίες μέσα από το σπίτι στο οποίο ήταν ο Μπεν λίγο πριν εξαφανιστεί

Και ενώ οι έρευνες συνεχίζονται, στη δημοσιότητα δόθηκαν φωτογραφίες από το εσωτερικό του σπιτιού στο οποίο εθεάθη για τελευταία φορά ο Μπεν Νίνταμ, πριν από την εξαφάνισή του, το 1991.

Το συγκεκριμένο σπίτι, που απέχει 1 χλμ. από τη θάλασσα, είχε ανακαινιστεί για να φιλοξενήσει την οικογένεια Νίνταμ, αλλά από τις 24 Ιουλίου του 1991 -ημέρα εξαφάνισης του Μπεν- παρέμενε ερμητικά κλειστό, όπως εκτιμάται.

Tρεις καρδιές ζωγραφισμένες σε μια εσωτερική πόρτα

Ετσι, οι τωρινές φωτογραφίες δείχνουν το πώς ήταν το σπίτι εσωτερικά την εποχή που εξαφανίστηκε ο μικρός Μπεν. Δεν υπάρχουν χαλιά ή κρεβάτια, ενώ διακρίνονται κουρέλια στα παράθυρα.

Το μόνο «βαρύ» έπιπλο είναι ένα σύνθετο στον χώρο της κουζίνας, ενώ εντύπωση προκαλούν οι πολλές ζωγραφιές στους τοίχους.

Ποτήρια μπίρας. Είναι εκεί από το 1991

 Δύο πολυθρόνες στο εκτιμώμενο ως «σαλόνι» της αγροικίας

Λίγο πριν εξαφανιστεί, σε ηλικία μόλις 21 μηνών, ο Μπεν έπαιζε μέσα σε αυτό το σπίτι. Την τελευταία ημέρα που εθεάθη ζωντανός ο Μπεν, οι παπούδες του ασχολούνταν με την ανακαίνιση του σπιτιού, την ίδια ώρα που η μητέρα του εργαζόταν σε παρακείμενο ξενοδοχείο.

Το σπίτι αποτελείται από μόλις τρία δωμάτια. Μια κουζίνα και δύο ευρύχωρα δωμάτια. Περιβάλλεται από χωράφια, σε ένα εκ των οποίων εκτιμάται ότι συνέβη το μοιραίο και στο οποίο έχουν επικεντρωθεί οι νέες έρευνες των Αρχών από Αγγλία και Ελλάδα.

Σε αυτούς τους χώρους έπαιζε ο Μπεν λίγο πριν χαθεί για πάντα...

Την ημέρα που εξαφανίστηκε ο Μπεν, δεν υπήρχαν τζάμια στα παράθυρα. Ο παππούς του, Εντι, και ο θείος του, Στίβεν, 17 ετών τότε, εργάζονταν γι' αυτό. Οι παππούδες του βρίσκονταν στο κεντρικό δωμάτιο του σπιτιού και ξεκουράζονταν, όταν εξαφανίστηκε ο Μπεν.

«Ο Μπεν μπαινόβγαινε μέσα στο σπίτι παίζοντας την ημέρα που εξαφανίστηκε. Αυτό συνάγεται από τα στοιχεία που έχουμε», είπε ένας Αγγλος ερευνητής από την Κω.

«Οι παππούδες του έκαναν ένα διάλειμμα από την ανακαίνιση του σπιτιού όταν εξαφανίστηκε ο μικρός, οπότε αυτό είναι το χρονικό σημείο που ανακάλυψαν ότι είχε χαθεί. Ετσι, το κτίσμα αυτό έχει μεγάλη σημασία», συμπλήρωσε.

Η κουζίνα του σπιτιού

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ