Αρχείο

Φλέγεται η Μ.Ανατολή: Ο ISIS ξεκινά τον δεύτερο πόλεμο του Λιβάνου - Σε πολεμική ετοιμότητα Χεζμπολάχ και Ισραήλ (βίντεο)

Η «φωτιά» του πολέμου της Συρίας έχει ήδη διαχυθεί στις ακτές της Μεσογείου και στο κράτος του Λιβάνου  και για αυτό εργάζονται οι τζιχαντιστές εδώ και δύο χρόνια, αναφέρει σχετικό δημοσίευμα.

Μαχητές του Ισλαμικού Κράτους  έχουν καταφύγει στα βουνά Qalamoun στα σύνορα Συρίας-Λιβάνου, επιδιώκοντας  να αποκτήσουν τον έλεγχο των γύρω χωριών του Λιβάνου, για να υποστηρίξουν τις θέσεις μάχης τους, δήλωσε ο επικεφαλής του «κυρίου μηχανισμού» ασφαλείας του Λιβάνου.

Ο Λιβανέζος υποστράτηγος Αμπάς Ιμπραήμ επικεφαλής των λιβανικών δυνάμεων ασφαλείας, έθεσε τις δυνάμεις του  σε ύψιστη υψηλή επιφυλακή για την αντιμετώπιση των σκληροπυρηνικών ισλαμιστών μαχητών  από  το λιβανικό έδαφος, κοντά στα βουνά Qalamoun, που οριοθετούν τα ανατολικά σύνορα του Λιβάνου με την Συρία.

Υπενθυμίζουμε τις μικρές στρατιωτικές δυνατότητες, που διαθέτει ο λιβανικός στρατός, για να αντικρούσει τους καλά εκπαιδευμένους, εξοπλισμένους και ιδεολογικά φανατισμένους τζιχαντιστές.

army-lebanon-495x316

Ο υποστράτηγος Ιμπραήμ, ο οποίος είναι ο επικεφαλής του γραφείου του Γενικής Ασφαλείας του Λιβάνου, δήλωσε ότι το Ισλαμικό Κράτος, έχει  πρόσφατα ενισχυθεί με μεγάλους αριθμούς εκπαιδευμένων  μαχητών  στον τομέα Qalamoun με στόχο τη διασφάλιση των  διασυνοριακών περασμάτων  για την υποστήριξη των πολεμικών  δραστηριοτήτων του στην Συρία .

« Το Ισλαμικό Κράτος δεν θέλει να κυριαρχήσει Qalamoun … αλλά θέλει να το χρησιμοποιήσει  για να εξασφαλίσει τα μετόπισθεν του  στην περιοχή μέσω του ελέγχου των χωριών του Λιβάνου, που βρίσκονται  σε επαφή με την περιοχή Qalamoun», είπε ο λιβανέζος υποστράτηγος.

Από την άλλη πλευρά το Ισραήλ είναι πανέτοιμο με την δημιουργία της αεράμυνας με την επωνυμία «Ασπίδα του Δαυίδ» αναμένοντας τους ισλαμιστές να κατηφορίσουν προς Μεσόγειο.

Δυστυχώς όμως η παρουσία των Τζιχαντιστών απέναντι σχεδόν  στην Ελλάδα κτυπάει καμπανάκι για την λήψη μέτρων , σε συνδυασμό με την παρουσία ισλαμιστών στην Λιβύη.

Η «ισλαμική μέγγενη» στην ΝΑ Μεσόγειο σε συνδυασμό με την παρουσία και στο Σινά ακραίων ισλαμικών στοιχείων σημαίνει ότι «κάποιοι» έχουν βάλει στο μάτι αυτήν την πλούσια παγκοσμίως σε κοιτάσματα υδρογονανθράκων περιοχή της Μεσογείου.  Ο νοών...νοείτω

https://www.youtube.com/embed/I7w20p8r6bE

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Ελληνοτουρκικά 0

Για "κρίση θαλάσσιου πάρκου στο Αιγαίο" μιλούν τα τουρκικά ΜΜΕ - Δένδιας: "Σιγά μην ζητήσουμε την άδεια της Τουρκίας για να ψαρέουμε στις Κυκλάδες" (Βίντεο)

Δύο νέα εθνικά θαλάσσια πάρκα σε Αιγαίο και Ιόνιο και τέλος στο ψάρεμα με μηχανότρατες εξήγγελε ο Κυριάκος Μητσοτάκης