Πολιτική

Φίλης: «Ευτυχώς ο Θεός μακρόθυμος και πολυέλαιος δεν ακούει τους Αμβρόσιους»

Αποκαλυπτικός ήταν πριν από λίγο από το βήμα της Βουλής ο Υπουργός Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων κ. Νίκος Φίλης, όσον αφορά στο "πόλεμο" που έχει ανοίξει με την Εκκλησία με αφορμή των μάθημα των θρησκευτικών.

Ο Υπουργός Παιδείας στην αρχή της ομιλίας του αναφέρθηκε για το ζήτημα των θρησκευτικών, του ταγούς της Εκκλησίας, αλλά και για τον κλήρο που συνεργαστήκε με την Δικτατορία και εκείνους που αντιστάθηκαν και βρέθηκαν στο περιθώριο από την Εκκλησία.

Αναφερόμενος στον Μητροπολίτη Καλαβρύτων κ. Αμβρόσιος, ο Υπουργός Παιδείας τόνισε χαρακτηριστικά: "Ο Μητροπολίτης Καλαβρύτων κ. Αμβρόσιος, κατά κόσμον Αθανάσιος Λένης ήταν και χωροφύλακας, έχει κυκλοφορήσει στην Επαρχία του αυτό εδώ το φυλλάδιο το οποίο με αποκαλεί φίδι και έχει ένα γνωμικό που δεν ξέρω που το βρήκε, πως όλοι οι χοντροί είναι βλάκες, τόσο απλά και τόσο χριστιανικά! Δεν πιστεύω ότι αυτό με θίγει προσωπικά αλλά ολόκληρη την Εκκλησία, διότι δεν μπορεί ένα πρόσωπο όπως είναι ο κ. Αμβρόσιος να κάνει τέτοια εκστρατεία προσβλήτική προς το άτομο, αντιχριστιανική εκστρατεία λέγετε αυτή και να μην υπάρχει τοποθέτηση από την διοίκηση της Εκκλησίας."

Επίσης ο κ. Φίλης αναφέρθηκε στην εντολή που έδωσε ο Μητροπολίτης Καλαβρύτων να χτυπήσουν οι καμπάνες στην επαρχία του, υπογραμμίζοντας πως "είναι το επόμενο βήμα από την κατάρα να σαπίσει το χέρι μου, Ευτυχώς ο Θεός μακρόθυμος και πολυέλαιος δεν ακούει τους Αμβρόσιους."

"Είναι θέμα δημοκρατικής τάξης επαναλαμβάνω να τοποθετηθεί δημόσια η Εκκλησία, διότι δεν μπορούμε να δεχόμαστε τέτοιου είδους αντιπαραθέσεις".

Ακολουθεί το χαρακτηριστικό βίντεο στο οποίο ο Υπουργός Παιδείας, αναφέρετε στο ρόλο της Εκκλησίας στη Δικτατορία, τονίζοντας πως υπάρχουν σελίδες της ιστορίας που δεν μπορούμε να τις αφήνουμε έτσι.

 

https://youtu.be/NpEbPbjLc40

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Πολεμική αεροπορία 0

Πριν πεινάσει μαγειρεύει η Ελλάδα! Τα γνωστά μηχανικά προβλήματα του F-35 αναγκάζουν την ΠΑ να ζητά επιτακτικά την απόκτηση του Block 4

Ως χώρα θα περιμένουμε όσο απαιτηθεί για να παραλάβουμε την εκδοχή Block 4 του Αμερικανού αεροσκάφους 5η γενιάς στην...
ρωσική τράπεζα και Πούτιν
Ρωσία 0

Έξω Φρενών οι Ρώσοι! Τούρκοι, Κινέζοι και Άραβες καθυστερούν ή ακυρώνουν τελείως τις πληρωμές ρωσικού πετρελαίου φοβούμενοι τις κυρώσεις των ΗΠΑ

«Η αμερικανική και ευρωπαϊκή πίεση δημιούργησε προβλήματα στις πληρωμένες μας» είπε ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνο,...