Πολιτική

Υπουργός ΣΥΡΙΖΑ : « τα θρησκευτικά κατάντησαν η ώρα του παιδιού»

Παρέμβαση στην μεγάλη κόντρα του νυν υπουργού παιδείας κ.  Νίκου Φίλη με τον μακαριστό Αρχιεπίσκοπο Αθηνών και πάσης Ελλάδος  κκ. Ιερώνυμο,  έκανε ο αναπληρωτής υπουργός Περιβάλλοντος Γιάννης Τσιρώνης, ο οποίος αποκάλεσε «ώρα του παιδιού», αναφέρει σύσσωμος ο ελληνικός τύπος.

«Τα θρησκευτικά κατάντησαν η ώρα του παιδιού, όπως και κάποια άλλα μαθήματα που για μένα είναι πολύ σημαντικά, όπως η μουσική και τα καλλιτεχνικά μαθήματα» δήλωσε χαρακτηριστικά την Κυριακή ο ίδιος, σύμφωνα με τον ελληνικό τύπο  . « Το μάθημα έχει υποβαθμιστεί πάρα πολύ» συνέχισε  ο ίδιος.

«Αν δεν υπάρξει γενναία παρέμβαση τα παιδιά θα το  εγκαταλείψουν» πρόσθεσε ο υπουργός για το μάθημα αυτό. «Η Ορθοδοξία δεν υπηρετείται έτσι από τα θρησκευτικά» κατέληξε  ο κ. Τσιρώνης.

Από ότι φαίνεται τα θρησκευτικά ως μάθημα αλλά και τα ζητήματα της θρησκείας γενικότερα αλλά και της σχέσης της με το ελληνικό κράτος,  ευρίσκονται στο επίκεντρο της ατζέντας ανάμεσα σε κυβέρνηση και  εκκλησία.

https://youtu.be/HQvSJnbJZ5E

Μέχρι τώρα στην ολομέτωπη κόντρα του Αρχιεπισκόπου κκ. Ιερώνυμου και του υπουργού παιδείας δεν έχουμε καμία «πυροσβεστικού τύπου» παρέμβαση του πρωθυπουργού .

Αυτό το γεγονός ερμηνεύεται από μόνο του ότι και ο ίδιος έχει στην δική του ατζέντα ένα τέτοιο κρίσιμο θέμα και ενδεχομένως σε κάποιο διάστημα,  να τεθούν εκ νέου επί τάπητος οι σχέσεις της ορθοδόξου εκκλησίας με το ελληνικό κράτος.

Μόνο που όπως δήλωσε πολύ ορθώς και ο Αρχιεπίσκοπος η θρησκεία είναι θέμα του λαού και στην συγκεκριμένη περίπτωση του ελληνικού , και όχι ενός ή δύο υπουργών.

Μάλιστα για όλο αυτό το σκηνικό που έχει δημιουργηθεί ο κ. Φίλης επικοινώνησε με υπάλληλο της Αρχιεπισκοπής και ζήτησε να συναντήσει τον Αρχιεπίσκοπο Ιερώνυμο για να λάβει την σκληρή απάντηση από πλευράς Ιερώνυμου ότι έως τη σύγκλιση της Ιεραρχίας στις 4 Οκτωβρίου δεν προβλέπεται να γίνει συνάντηση. Αυτό αποτελεί ενδεικτικό της καταστάσεως που έχει δημιουργηθεί εδώ και μερικές ημέρες με το θέμα αυτό.

Οποιαδήποτε όμως «κυοφορούμενη» σύμφωνα με πληροφορίες «αποκόλληση» της Ορθοδόξου εκκλησίας από το ελληνικό κράτος , θα πρέπει να έχει την συντριπτική  έγκριση του ελληνικού λαού .

Οποιαδήποτε άλλη κίνηση δεν πρόκειται να εκληφθεί ως νόμιμη σύμφωνα  με το σύνταγμα και τους νόμους του ελληνικού κράτους. Ο νοών...νοείτω .

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ