Κοινωνία

Το "Big Brother" σπίτι μας: Καλύψτε τις κάμερες των υπολογιστών σας… το λέει το FBI!

Ο διευθυντής του FBI, James Comey, προτρέπει να καλύπτουμε την κάμερα του υπολογιστή μας, καθώς αναφέρει ότι κάποια πράγματα καλό είναι να παραμένουν ιδιωτικά…

Σε πρόσφατη συνέντευξη του Comey, φαινόταν ο υπολογιστής του να έχει μία ταινία που κάλυπτε την κάμερα στην οθόνη πράγμα που φυσικά δεν έμεινε ασχολίαστο.

Αποκάλυψε πως και αυτός καλύπτει την κάμερα στον υπολογιστή του με ταινία και μάλιστα, προέτρεψε και όλους τους χρήστες να κάνουν το ίδιο.

Γιατί όμως ο διευθυντής του FBI να μας προτρέπει να κάνουμε κάτι τέτοιο;

Σύμφωνα με τον Comey υπάρχουν ορισμένα προσωπικά δεδομένα που πρέπει να παραμείνουν ιδιωτικά πόσο μάλλον για εκείνον που μπαίνει σε ένα κυβερνητικό γραφείο και έχει μια μικρή κάμερα στο πάνω μέρος της οθόνης του υπολογιστή να τον “κοιτάει”.

Λόγω της εκτενούς χρήσης φορητών υπολογιστών οι οποίοι πλέον σχεδόν όλοι διαθέτουν κάμερες που “στοχεύουν” το χρήστη όλη μέρα, έχουν έχουν καταγραφεί αρκετά περιστατικά μιας και αν ένας hacker μπει στο σύστημά κάποιου χρήστη, μπορεί να του κάνει τη ζωή κόλαση.

Τέλος μην ξεχνάμε οτι πριν μερικά χρόνια , είχε δημιουργηθεί ακόμα και ιστοσελίδα που έδειχνε live υλικό από κάμερες κλειστών κυκλωμάτων, ενώ δεν είναι λίγα τα περιστατικά που έχουν καταγραφεί με χρήστες που είδαν στιγμές από τη ζωή τους να ανεβαίνουν στο διαδίκτυο…

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ