Κόσμος

Σοκάρει κορυφαίος χρηματιστής: Έρχεται η μεγαλύτερη οικονομική κατάρρευση στην ιστορία (Βίντεο)


Η τεράστια «φούσκα» της χρηματοπιστωτικής κρίσης που έχει δημιουργηθεί από τις κεντρικές τράπεζες του κόσμου, οι οποίες έχουν κατακλύσει τις αγορές με χρήματα και ελπίδα για τόνωση της οικονομικής ανάκαμψης, θα σκάσει με εκκωφαντικό τρόπο προειδοποιεί εμπειρογνώμονας χρηματιστής της Wall Street.
Τον κώδωνα του κινδύνου κρούουν ο ένας μετά τον άλλον οι ειδικοί οικονομικοί εμπειρογνώμονες, με τον Michael Pento τώρα, πρόεδρο του Στρατηγικού ΧαρτοφυλακίουPento (PPS), να δηλώνει ότι η οικονομική «φούσκα» που θα σκάσει σύντομα, θα σημάνει την πλήρη κατάρρευση των χρηματοπιστωτικών αγορών σε όλο τον κόσμο, μεταδίδει η Daily Express.

Η προβλεπόμενη συντριβή θα είναι τόσο σοβαρή ώστε δεν θα υπάρξει ούτε ένα περιουσιακό στοιχείο που να είναι ασφαλές, μέχρι και η αξία των διαμαντιών και των σπορ αυτοκινήτων θα αποδεκατιστεί εντελώς, σύμφωνα με τον κ Pento.

Ο ίδιος είπε ότι οι τρέχουσες οικονομικές συνθήκες είναι «οι πιο επικίνδυνες αγορές που έχω δει ποτέ στη ζωή μου. Και είμαι στον χώρο πάνω από 25 χρόνια … Η «φούσκα» έχει μεγαλώσει τόσο πολύ, που η έκρηξη του θα είναι εκκωφαντική».

Τα χρέη στις παγκόσμιες αγορές όταν από 6 τρισ. δολ. το 2007, έφτασαν τώρα τα 21 τρισ. σήμερα – και εξακολουθούν να επεκτείνονται με ρυθμό 200 δισ. κάθε μήνα, σύμφωνα με τον κ Pento.

Η Τράπεζα της Αγγλίας, η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα (ΕΚΤ) και η Τράπεζα της Ιαπωνίας είναι μεταξύ των χρηματιστηριακών οργάνων που φέτος έχουν κρατήσει χαμηλά την εκτύπωση χρήματος μέσω προγράμματος ποσοτικής χαλάρωσης (QE) που περιλαμβάνει την αγορά ομολόγων – ή χρέη – των κυβερνήσεων και επενδυτικών εταιρειών.

Αυτό έχει ωθήσει τις τιμές των ομολόγων ψηλότερα, ενώ οι αποδόσεις – ή πληρωμές – έχουν πέσει σε χαμηλά επίπεδα ρεκόρ.

Αυτό σημαίνει ότι κάποια εταιρικά ομόλογα – ή χρέη – τώρα διαπραγματεύονται με αρνητικές αποδόσεις, πράγμα που σημαίνει ότι οι επενδυτές ουσιαστικά πληρώνουν για να δανείσουν χρήματα με την ελπίδα ότι η τιμή του χρέους θα συνεχίσει να αυξάνεται.

Ο κ Pento τώρα προειδοποιεί ότι όταν οι χρηματοπολιτικοί παράγοντες δώσουν το σήμα να σταματήσουν να αγοράζονται, ομόλογα ή χρέη, θα σταματήσουν με την σειρά τους οι τιμές των ομολόγων να αυξάνονται, αυτό είναι ένα καταστροφικό δυστύχημα – όχι μόνο στις αγορές ομολόγων, αλλά και σε όλα τα επενδυτικά στοιχεία.

Ο κ Pento υποστηρίζει ότι οι κεντρικές τράπεζες θα πρέπει να δώσουν τη δυνατότητα, οι τιμές των κατοικιών και οι τιμές των μετοχών να έχουν τη φυσική τους πορεία κατά τη διάρκεια της οικονομικής κρίσης.

Είπε: «Νομίζω ότι το 2008 ήταν απλά μια προειδοποίηση του τι πρόκειται να συμβεί.

«Αν επιτρέπεται στις αγορές να αυτορυθμίζονται, όπως το 2008, πρέπει να επιτρέπεται και στις τιμές των κατοικιών και στις τιμές των μετοχών να πέσουν και όχι τα επιτόκια να αυξάνονται, τότε θα είχαμε μια κρίση για λίγα χρόνια, το πολύ.

«Αλλά τότε θα είμαστε σε θέση να βγούμε στις αγορές με σταθερή προσφορά χρήματος, σταθερά επιτόκια, σταθερό νόμισμα, χαμηλό χρέος σε ποσοστό του ΑΕΠ, υψηλά ποσοστά παραγωγικότητας, μαζικές κεφαλαιακές δαπάνες, και μια ωραία υγιή αναπτυσσόμενη οικονομία».

«Αλλά τίποτα από αυτά δεν συνέβηκε… Βρισκόμαστε σε μια πολύ κακή κατάσταση και αυτό δεν πρόκειται να τελειώσει καλά.»

http://players.brightcove.net/2540076170001/4kfqgmETl_default/index.html?videoId=5131832232001

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ρωσική τράπεζα και Πούτιν
Ρωσία 0

Έξω Φρενών οι Ρώσοι! Τούρκοι, Κινέζοι και Άραβες καθυστερούν ή ακυρώνουν τελείως τις πληρωμές ρωσικού πετρελαίου φοβούμενοι τις κυρώσεις των ΗΠΑ

«Η αμερικανική και ευρωπαϊκή πίεση δημιούργησε προβλήματα στις πληρωμένες μας» είπε ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνο,...