Αρχείο

Ρώσος αξιωματούχος: «Οι ΗΠΑ ετοιμάζονται να ξεκινήσουν πόλεμο στην Ευρώπη» - Ξεκίνησαν ρωσικές ασκήσεις στο Καλίνινγκραντ (Βίντεο)

«Οι ΗΠΑ, ενδεχομένως να ξεκινήσουν  στρατιωτικές ενέργειες στην Ευρώπη, εφόσον θεωρούν ότι υπάρχει απειλή για τις ευρωπαϊκές χώρες από την Ρωσία». Αυτό ανακοινώθηκε σήμερα σε συνέντευξη τύπου στη Μόσχα, από το  μέλος της επιτροπής διεθνών υποθέσεων της ρωσικής ομοσπονδίας  Igor Morozov, αναφέρουν ρωσικά δημοσιεύματα .

Ο πόλεμος του ΝΑΤΟ εναντίον της ρωσικής ομοσπονδίας προετοιμάζεται μεθοδικά εδώ και καιρό από τους νατοϊκούς αξιωματούχους. Αυτό το γνωρίζει η Μόσχα και ενισχύει την δυτική περιφέρεια και το Καλίνινγκραντ, διεξάγοντας παράλληλα συνεχείς ασκήσεις.   

Ο ίδιος ο Ρώσος αξιωματούχος  υπενθύμισε ότι σύμφωνα με την απόφαση της συνόδου κορυφής της Βαρσοβίας από τους  ηγέτες του ΝΑΤΟ , το οποίο ελέγχεται εξ ολοκλήρου από  τις Ηνωμένες Πολιτείες, η συμμαχία θα κινηθεί  με καθαρά δικές της αποφάσεις σχετικά με την έναρξη των εχθροπραξιών.

« Οι στρατιωτικοί διοικητές του ΝΑΤΟ αποφάσισαν σχετικά με την έναρξη στρατιωτικής επιχείρησης ενάντια στην Ρωσία,  θέλοντας έτσι να επιλύσουν  όλα τα ζητήματα που σχετίζονται με τον πόλεμο και την ειρήνη στην Ευρώπη. Το συμβούλιο του  ΝΑΤΟ συνεδριάζει μόνο μία ημέρα και αποφασίζει εάν θα διεξάγει πόλεμο ή όχι »,  δήλωσε ο Morozov.

Σύμφωνα με τα στοιχεία του Ρώσου αξιωματούχου, ο οποίος γνωρίζει «πρόσωπα και πράγματα» λόγω της θέσεως του , αυτήν την περίοδο διεξάγονται προπαρασκευαστικές ενέργειες για την διεξαγωγή πολεμικών επιχειρήσεων  δίπλα ακριβώς στα σύνορα της Ρωσίας.

Από την μαζική μετακίνηση μεγάλου αριθμού επίλεκτων δυνάμεων , όπως οι 4000 Αμερικανοί πεζοναύτες στην Βαλτική,  έως την μετακίνηση οπλικών συστημάτων εναέριων και επίγειων,  την υλική υποστήριξη που αφορά  αποθήκες πυρομαχικών, φάρμακα, καύσιμα και λιπαντικά,  όλα ταξινομούνται για "επιχειρήσεις μεγάλης διάρκειας" .

«Αυτό σημαίνει ότι η άλλη πλευρά προετοιμάζεται πυρετωδώς για πόλεμο. Είναι ένας πόλεμος με βάση τις νέες αρχές και προϋποθέσεις, όπου θα χρησιμοποιηθούν και  υπερηχητικά όπλα. Αφού  συμβαίνει αυτό στα σύνορά μας, εμείς θα αναγκαστούμε να "απαντήσουμε" με πυραύλους  «Ισκαντέρ» και ενδεχομένως με άλλα κρυφά  όπλα . Και τότε θα εξελιχθεί  ένας τρομερός  πόλεμος στην Ευρώπη, γιγαντώνοντας  τις  άμεσες συνέπειες για τους Ευρωπαίους »,  δήλωσε ο Morozov.

Χθες στην περιοχή  Khmelevka στο  Καλίνινγκραντ, υλοποιήθηκε μεγάλη άσκηση στο πλαίσιο  στρατιωτικής εκπαίδευσης με την δράση μονάδας των πεζοναυτών του ρωσικού στόλου της  Βαλτικής.

Το σενάριο  της άσκησης μας καταδεικνύει τα πάντα . Σύμφωνα με αυτό ο « εχθρός» προετοίμαζε την διεξαγωγή επιχειρήσεων για την δημιουργία προγεφυρώματος με μαζική αμφίβια επίθεση.

Μονάδα των επίλεκτων Ρώσων πεζοναυτών ειδοποιήθηκε και κατέλαβε τις προκαθορισμένες θέσεις της στην περιοχή.

cf81cf89cf83ceb9ceb1

Οι πεζοναύτες του στόλου της Βαλτικής «συνάντησαν» όπως επιβάλλεται σε αυτού του τύπου τις επιχειρήσεις , τον «εχθρό» στην ακτή και έκαναν αντεπίθεση με την χρήση ΤΟΜΑ  BTR-82Α και βιολογικά όπλα καταστρέφοντας τα αποβατικά και τις εχθρικές  δυνάμεις απόβασης.

Στο στόχαστρο στην συνέχεια των ρωσικών δυνάμεων εισήλθαν  τα εχθρικά πολεμικά πλοία και με πυραυλικά συστήματα και πυροβόλα έβαλαν συνεχώς κατά αυτών.

Στο δεύτερο στάδιο της άσκησης αμφίβια ρωσική δύναμη πραγματοποίησε  εξάλειψη προγεφυρώματος του εχθρού , ο οποίος σύμφωνα με το σενάριο είχε εισχωρήσει βαθιά στην ακτή. Μαζικές επιθέσεις με όλα τα όπλα από τους Ρώσους πεζοναύτες  απέκρουσαν την επίθεση.

Στην  άσκηση συμμετείχαν περίπου 500 στρατιώτες, ενώ  συμμετείχαν και  περισσότερα από 40 οπλικά συστήματα . Οι ασκήσεις στο Καλίνινγκραντ θα συνεχιστούν με ασκήσεις των χερσαίων δυνάμεων καθώς και μονάδων αλεξιπτωτιστών.

Το ρωσικό γενικό επιτελείο σύμφωνα με πληροφορίες έχει αναπροσαρμόσει τα σχέδια του για ολόκληρη την νοητή γραμμή που ξεκινά από την Βαλτική και καταλήγει στην υπερδνειστερία και την Κριμαία.

Οι διαταγές της ηγεσίας στους Ρώσους αξιωματικούς είναι σαφείς «πολεμική προετοιμασία» με όλες τις λεπτομέρειες δια παν ενδεχόμενο.

https://youtu.be/ZUYnHRH8hfg?t=11

https://youtu.be/Xz5Jw7YFY9Q?t=1

https://youtu.be/hqwbxA11OU8

 

https://youtu.be/lcn9ilt8wXs

 

 

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ