Κόσμος

Ριζική αναβάθμιση για τα BMP-1 από την Ουκρανία - Δείτε το βίντεο


Μια νέα αναβαθμισμένη έκδοση του παλαιού αλλά πάντα αξιόπιστου ΤΟΜΑ BMP-1, το BMP-1UM, εμφάνισε η ουκρανική κρατική εταιρεία “Zhytomyr armored factory” (που αποτελεί τμήμα του φορέα εξαγωγών “Ukroboronprom”).
Στην νέα έκδοση που αυτή την στιγμή βρίσκεται στο στάδιο των δοκιμών έχει πραγματοποιηθεί αντικατάσταση του παλαιού πύργου ενός ατόμου που φέρει το πυροβόλο 2A28 "Grom" των 73mm με νέο μη επανδρωμένο πύργο με την ονομασία Shkval OWS (overhead weapon station) με τον οπλισμό του να αποτελείται από αυτόματο πυροβόλο των 30mm συζυγές των 7,62mm αυτόματο εκτοξευτή βομβίδων διαμετρήματος 30mm και μέχρι 2 αντιαρματικούς πυραύλους επίσης ουκρανικής κατασκευής.

Ο πύργος θα φέρει οπτικά και θερμικά σκοπευτικά έρευνας και πρόσκτησης στόχων καθώς ψηφιακό σύστημα ελέγχου πυρός(ΣΕΠ) με ενσωματωμένο σύστημα καθοδήγησης των αντιαρματικών πυραύλων.
Επίσης στο όχημα έχει γίνει εκτός της γενικής ανακατασκευής και η αντικατάσταση του κινητήρα UTD-20 των 300hp με νεώτερο κατασκευής της γερμανικής Deutz ανάλογης ισχύος παρέχοντας έτσι οικονομία καυσίμων χαμηλότερο επίπεδο θορύβων και ευκολότερη συντήρηση ενώ επιπλέον για την Ουκρανία θεωρείται ακόμα ένα βήμα για την απεξάρτηση από την Ρωσία.

https://www.youtube.com/embed/-R9NdyUTo7o

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ