Πολιτική

Π.Παυλόπουλος: «Η ευόδωση της Εθνεγερσίας οφείλεται εν πολλοίς στην Εκκλησία μας»

Στις εκδηλώσεις μνήμης για την επέτειο της Άλωσης της Τριπολιτσάς, η οποία σημάδεψε την Ελληνική Επανάσταση του 1821, συμμετείχε σήμερα, Κυριακή (25/09/2016) ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Προκόπης Παυλόπουλος, στέλνοντας μήνυμα ενότητας, με πολλούς αποδέκτες και κάνοντας ειδική μνεία στον ρόλο που διαδραμάτισε η Εκκλησία στον αγώνα για την Εθνική Παλιγγενεσία.

«Η Άλωση της Τριπολιτσάς έχει όλα τα βασικά χαρακτηριστικά πραγματικής Εθνικής Επετείου. Και τούτο διότι πρώτον, αποτελεί αδιαμφισβήτητο ιστορικό γεγονός το ότι μετά την έκρηξη της Επανάστασης του 1821, η Άλωση της Τριπολιτσάς υπήρξε η σημαντικότερη επιτυχία των Αγωνιστών του 1821, η οποία οδήγησε στην τελική ευόδωση της Εθνεγερσίας. Ευόδωση η οποία οφείλεται επίσης και εν πολλοίς –κι αυτό δεν πρέπει να το ξεχνάμε- στην πάντα παρούσα, διαχρονικώς, στους Εθνικούς Αγώνες για την Ελευθερία, την Δημοκρατία και το Κοινωνικό Κράτος Δικαίου Εκκλησία μας», σημείωσε ο κ. Παυλόπουλος, κατά την ομιλία του μετά το πέρας της παρέλασης.

Και συμπλήρωσε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας: «Και, δεύτερον, διότι η εμβληματική εθνική φυσιογνωμία του Στρατηγού της Άλωσης, του Γέρου του Μωρηά, Θεόδωρου Κολοκοτρώνη, παραμένει πάντα –και κυρίως σήμερα, μέσα σ’ αυτή την κρίσιμη συγκυρία για τον Τόπο μας και τον Λαό μας- πηγή έμπνευσης μεγάλων εθνικών διδαγμάτων. Όπως ιδίως ότι τα μεγάλα και τα σημαντικά για το Ελληνικό Έθνος μπορούμε να τα πετύχουμε μόνον ενωμένοι καθώς και ότι οφείλουμε, με κάθε τίμημα και παραμερίζοντας τις όποιες διαφορές μας, ν’ αναδειχθούμε, τώρα και στο μέλλον, άξιοι συνεχιστές των Προγόνων μας και της απαράμιλλης Κληρονομιάς τους».

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ