Κοινωνία

Πώς ένας γιατρός στην Κίνα έσωσε τη ζωή ασθενούς μόνο με ένα κουτάλι και μια οδοντογλυφίδα!

Την σωτηρία ενός ασθενούς πέτυχε ένας 38χρονος κινέζος γιατρός στην διάρκεια μιας πτήσης της Air China, χρησιμοποιώντας μόνο λίγες οδοντογλυφίδες και ένα κουτάλι.

Ο γιατρός ταξίδευε σε μια εσωτερική πτήση στη Δυτική Κίνα, όταν ένας συνεπιβάτης του γύρω στα 30 έπεσε αναίσθητος, βγάζοντας... αφρούς από το στόμα.

Ο Δρ Γιου έδωσε το παρών όταν άκουσε ότι ζητούσαν γιατρό στην διάρκεια της πτήσης και αφού είδε τον ασθενή και έκανε την διάγνωση, ζήτησε να του φέρουν ένα κουτάλι και μια πετσέτα.

Όπως αναφέρει το ρεπορτάζ της Telegraph, ο γιατρός χρησιμοποίησε τα δάχτυλά του για να προκαλέσει εμετό και να εμποδίσει τον πνιγμό του επιβάτη.

Στην συνέχεια, τύλιξε την πετσέτα στο κουτάλι και την έβαλε στο στόμα του ασθενή για να μην δαγκώσει τη γλώσσα του.

Επίσης, ο Δρ Γιου χρησιμοποίησε τις οδοντογλυφίδες για να ασκήσει πίεση στα σημεία βελονισμού του ασθενή, προκειμένου να ''ενεργοποιήσει το μυαλό του''.

Οι οδοντογλυφίδες σε αυτή την περίπτωση πήραν τη θέση των... βελόνων, καθώς, λόγω των κανονισμών των πτήσεων, δεν μεταφέρονται αιχμηρά αντικείμενα.

Πράγματι, μετά από λίγα λεπτά, ο ασθενής συνήλθε, κάθισε και ζήτησε να πιεί νερό, ενώ μετά από την προσγείωση μεταφέρθηκε στο πλησιέστερο νοσοκομείο για περαιτέρω εξέταση...

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Πολεμική αεροπορία 0

Πριν πεινάσει μαγειρεύει η Ελλάδα! Τα γνωστά μηχανικά προβλήματα του F-35 αναγκάζουν την ΠΑ να ζητά επιτακτικά την απόκτηση του Block 4

Ως χώρα θα περιμένουμε όσο απαιτηθεί για να παραλάβουμε την εκδοχή Block 4 του Αμερικανού αεροσκάφους 5η γενιάς στην...
ρωσική τράπεζα και Πούτιν
Ρωσία 0

Έξω Φρενών οι Ρώσοι! Τούρκοι, Κινέζοι και Άραβες καθυστερούν ή ακυρώνουν τελείως τις πληρωμές ρωσικού πετρελαίου φοβούμενοι τις κυρώσεις των ΗΠΑ

«Η αμερικανική και ευρωπαϊκή πίεση δημιούργησε προβλήματα στις πληρωμένες μας» είπε ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνο,...