Εκκλησία

Προσκύνησε και ο Πατριάρχης Γεωργίας: Συνάντηση Πατριάρχη Γεωργίας με Πάπα Φραγκίσκο (Βίντεο)

Προσκύνησε και ο Πατριάρχης Γεωργίας τον Αρχιαιρεσιάρχη Πάπα

Σε θερμό κλίμα πραγματοποιήθηκε σήμερα, Παρασκευή 30 Σεπτεμβρίου η συνάντηση του Πάπα Φραγκίσκου με τον Πατριάρχη Γεωργίας κ. Ηλία στο Πατριαρχικό Μέγαρο στην Τιφλίδα.

Τον Πάπα Φραγκίσκο καλοσώρισε ο Πατριάρχης Γεωργίας τονίζοντας χαρακτηριστικά: ''Αγαπημένε μου Φραγκίσκο, είμαι πολύ ευτυχής που συναντιόμαστε σήμερα. Είκοσι αιώνες έχουμε ζήσει με αδελφική αγάπη''.

Στην συνέχεια ο Προκαθήμενος της Εκκλησίας της Γεωργίας αναφέρθηκε στις σχέσεις μεταξύ Γεωργίας και Βατικανό.

''Υπήρχαν πολλά προβλήματα στις σχέσεις Γεωργίας και Βατικανό, τα οποία με την βοήθεια του Κυρίου έχουν ξεπεραστεί'', υπογράμμισε ο Πατριάρχης Γεωργίας κ. Ηλίας.

Από την πλευρά του ο Πάπας Φραγκίσκος τόνισε ότι: ''Πρέπει η Αποστολική αδελφότητα των δύο Εκκλησιών να αποκατασταθεί. Ο λαός της Γεωργίας έδωσε μαρτυρία αγάπης και κατάφερε να σταθεί στα πόδια του μετά από αμέτρητες δοκιμασίες''.

Επίσης ο Πάπας Φραγκίσκος κάλεσε τον Πατριάρχη Γεωργίας να ενισχύσει τους δεσμούς των δύο Εκκλησιών για να υπάρξει κοινή μαρτυρία για την Δόξα του Θεού και την παγκόσμια ειρήνη.

Τέλος αξίζει να σημειωθεί ότι αρκετοί διαδηλωτές στο διεθνές αεροδρόμο της Τιφλίδας εξέφρασαν την δυσαρέσκειά τους για την επίσκεψη του Ποντίφικα στην Γεωργία.

https://youtu.be/eGH4K-lu34E

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ