Αρχείο

Προς γενική ανάφλεξη: Το Ισραήλ προετοιμάζεται για ολοκληρωτικό πόλεμο στην Μ.Ανατολή! (βίντεο)


Η ανώτατη διοίκηση του ισραηλινού στρατού εξετάζει πολλά εναλλακτικά σενάρια εκτάκτου  ανάγκης, στο πλαίσιο της πολεμικής προετοιμασίας για τον επόμενο επερχόμενο πόλεμο του Ισραήλ, αναφέρει ο ισραηλινός τύπος.

Στο πλαίσιο της προετοιμασίας για την μεγάλη διακλαδική άσκηση η οποία  αναμένεται να πραγματοποιηθεί την επόμενη εβδομάδα, θα εκτελεσθεί  σύμφωνα με τα «νέα στοιχεία», προσομοίωση σεναρίων ενός ολοκληρωτικού πολέμου στην Μέση Ανατολή.

Τα σενάρια του ισραηλινού γενικού επιτελείου  περιλαμβάνουν μια ολομέτωπη επίθεση σε πολλά μέτωπα ταυτόχρονα, δηλαδή από την Γάζα, το Λίβανο, την συριακή πλευρά του  Γκολάν και το Ιράν.

Οι Ισραηλινοί στρατιωτικοί επιτελείς έχουν τις πληροφορίες τους με αφορμή το συριακό ζήτημα στο οποίο ενδεχομένως διαβλέπουν ενεργή συμμετοχή των ενόπλων δυνάμεων της χώρας , λόγω  της ισχυρής πολεμικής παρουσίας ενός τακτικού στρατού από την Χεζμπολάχ.

Οι σιιτική ένοπλη δύναμη έχει μετατραπεί από μια εξοπλισμένη παραστρατιωτική οργάνωση που ήταν  , σε τακτική στρατιωτική δύναμη , ενώ είναι εφοδιασμένη ακόμη και με πυραύλους έδαφος-εδάφους ειδικά από το Ιράν .

Η άσκηση  επικεντρώνεται αρχικά στο σενάριο μαζικών εκτοξεύσεων πυραύλων  εδάφους –εδάφους , εκ των οποίων το 95% υποτίθεται ότι είναι μικρής εμβέλειας (μέχρι 45 km) και είνια εξοπλισμένοι  με 10 κιλά εκρηκτικών. Μιλάμε για μαζική επίθεση στις πόλεις του Βόρειου και κεντρικού τομέα της χώρας.

Το 1% των ρουκετών  και πυραύλων  και τους οποίους διαθέτει η Χεζμπολάχ και η Συρία μπορούν  να χτυπήσουν  κατοικημένες περιοχές επιφέροντας σοβαρά πλήγματα στον άμαχο πληθυσμό , τονίζουν οι Ισραηλινοί.

Ο Ισραηλινός Στρατός  βασίζονται στην τεχνολογική  πρόοδο , προβλέποντας όλες τις αλλαγές των σεναρίων για την περιοχή , στην απόκτηση έγκυρων και κρίσιμων στρατιωτικών πληροφοριών,  στους ελιγμούς των δυνάμεων του , και στην καλή εκπαίδευση του άμαχου πληθυσμού , καθώς και στο ενεργό σύστημα άμυνας της Πολεμικής Αεροπορίας, με το αντιπυραυλικό σύστημα  Iron Dome, και τους πυραύλους  Patriot και Arrow .

 Θα πρέπει να σημειωθεί ότι η Χεζμπολάχ είναι γνωστό ότι διαθέτει στο Λίβανο εκατοντάδες μη επανδρωμένα εναέρια οχήματα (UAV), τα περισσότερα από τα οποία είναι αιγυπτιακής ή ιρανικής κατασκευής.

Επίσης  ο ισραηλινός στρατός θα προσομοιώσει σενάρια πυρηνικών , βιολογικών  και χημικών επιθέσεων στο Γκολάν , λόγω  της παρουσία των τρομοκρατικών ομάδων, οι οποίες διαθέτουν ήδη επιβεβαιωμένα   μη συμβατικό χημικό υλικό , όπως το χλώριο.

Οι σειρήνες που θα ηχήσουν  κατά τη διάρκεια της άσκησης έχουν  ως στόχο να βοηθήσουν τον άμαχο πληθυσμό  να μεταβεί  σε καθορισμένο ασφαλή χώρο ενεργοποιώντας  διάφορες καταστάσεις και σενάρια.

Η ουσία είναι ότι μετά τις δηλώσεις Μέρκελ για πόλεμο εντός της Ευρώπης , τώρα και το Ισραήλ με αφορμή μία άσκηση φέρνει στην επιφάνεια το ενδεχόμενο ολοκληρωτικής  πολεμικής ανάφλεξης της Μέσης Ανατολής.

https://www.youtube.com/embed/RSb4s9yZkTc

https://www.youtube.com/embed/ShXTFUyDOMw

https://www.youtube.com/embed/dmSPM4MOlb8

 

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ιρανική επίθεση στο Ισραήλ στις 14 Απριλίου 2024
Ένοπλες Συρράξεις 0

Οι Ιρανοί «τρύπησαν» το ισραηλινό σύστημα αεράμυνας Iron Dome σοκάροντας τον κόσμο (Βίντεο)-Γκουτέρες: «Ο πλανήτης δεν αντέχει άλλο πόλεμο»

Πώς κατάφεραν οι ιρανικοί πύραυλοι να διαπεράσουν το υπερσύγχρονο αντιαεροπορικό σύστημα Iron Dome που προστατεύει την...