Αρχείο

Παραμονεύει ο κίνδυνος μετά από πρόταση «δήθεν» αποχώρησης των τουρκικών δυνάμεων στην Κύπρο – ρωσική παρέμβαση στα σχέδια των ΗΠΑ και ΕΕ !!

Η Τουρκία εμφανίζεται, σύμφωνα με την κυπριακή εφημερίδα «φιλελεύθερος», διατεθειμένη να «διαιρέσει στα δύο τον αριθμό των στρατιωτικών δυνάμεών » και να τις συγκεντρώσει μόνο σε μερικούς χώρους αντί των 200 χώρων που χρησιμοποιεί σήμερα.

Αυτό, ανέφερε πηγή κατά τη διάρκεια των συναντήσεων του Προέδρου Αναστασιάδη και του κατοχικού ηγέτη Μουσταφά Ακιντζί ο Έσπεν Μπαρθ Άιντα.

Πρόκειται όμως για ένα ακόμη «τουρκικό τέχνασμα» για να πεισθεί η ελληνοκυπριακή πλευρά να δεχθεί αυτά που δεν θα  δέχονταν κανένα κράτος του κόσμου , ούτε στην Αφρική.

Αυτά τα απίστευτα παιχνίδια έφεραν όμως την ρωσική παρέμβαση» από την Μόσχα και σύμφωνα με  άρθρο στο pentapostagma.gr,  το  ρωσικό  ΥΠΕΞ , χαρακτηρίζεται η όλη κατάσταση  ως εντελώς απαράδεκτη , ενώ δεν γίνονται δεκτές οι  απίστευτα  επίμονες πιέσεις που δέχεται η Κύπρος από την δύση, για δήθεν εντατικοποίηση της διαδικασίας των συνομιλιών για την επαίσχυντη επανένωση του νησιού  με κάθε τίμημα, τόνισε  η εκπρόσωπος του ρωσικού ΥΠΕΞ Μαρία Ζαχάροβα.

perissotero-katoxiko-strato-theloun-tourkoi-stin-kipro-nees-proklitikes-tourkikes-apaitiseis-620x450

Σύμφωνα με την ιστοσελίδα του ρωσικού ΥΠΕΞ, η κα. Ζαχάροβα τόνισε ότι η πρόοδος των συνομιλιών πρέπει να κρίνεται με βάση τα πραγματικά αποτελέσματα.

Η  τουρκική «πρόταση» όμως,  η οποία αναφέρεται σε non paper, εκπορεύεται σαφέστατα από τα υπόγεια γραφεία  του τουρκικού προεδρικού  σαραγιού στην Άγκυρα , και ομιλεί γενικώς και αορίστως για την μετακίνηση των τουρκικών στρατευμάτων σε στρατώνες, χωρίς να δίνει περαιτέρω πληροφορίες.

Σε ό,τι αφορά την χρονική οριοθέτηση της φυσικής παρουσίας των τουρκικών  στρατευμάτων υπάρχουν  δυο ενδεχόμενα.

Α. Είτε να  υπάρξει χρονικό όριο για τερματισμό της παρουσίας στρατευμάτων

Β. Είτε να συνδεθεί αυτό με κάποιες προϋποθέσεις όπως είναι η ένταξη της Τουρκίας στην Ευρωπαϊκή Ένωση, και  τα δύο όμως δεν δεσμεύουν την Τουρκία να διατάξει την άμεση αποχώρηση τους από την Μεγαλόνησο.

Μάλιστα  ο  Μουσταφά Ακιντζί εξέφρασε διαφωνία στον καθορισμό χρονοδιαγράμματος αποχώρησης, διότι πραγματικά ποτέ δεν πρόκειται να ξεκουμπιστούν οι Τούρκοι από το νησί παρά μόνο όταν τους διώξει η Ελλάδα με την Κύπρο.

Πληροφορίες του διεθνή τύπου φέρουν "λέει"  την Τουρκία να είναι διατεθειμένη να φανεί ιδιαίτερα « ευέλικτη» στο θέμα της παρουσίας του τουρκικού στρατού, ζητώντας ωστόσο ανταλλάγματα σε άλλα ζητήματα όπως είναι το εδαφικό και κομμάτι  της διακυβέρνησης του νησιού.

 Το κυπριακό δημοσίευμα, τονίζει ότι αξιωματούχος του καθεστώτος Ερντογάν φέρεται να έχει αναφέρει σε συνομιλητή του πως η Τουρκία απέχει πολύ λίγο από την Κύπρο και εάν χρειαστεί, δεν θα κολλήσει στο θέμα των εγγυήσεων σε περίπτωση που κινδυνεύουν οι Τουρκοκύπριοι. !!

121

Πρόκειται για ένα στημένο «κουκλοθέατρο» το οποίο έχει στηθεί από την Άγκυρα σε αγαστή συνεργασία με τις ΗΠΑ  και  φυσικά την ΕΕ, η οποία θέλει  να δημιουργήσει  «τρομάρα της», ισχυρό ευρωπαϊκό στρατό .

Ακριβώς όμως  λόγω της υπάρξεως της εθνικής ελληνοκυπριακής φρουράς και της ΕΛΔΥΚ , η υπόλοιπη Κύπρος παραμένει μέχρι σήμερα ελληνική.

Οι Τούρκοι βιάζονται και βιάζονται πολύ λόγω του ότι στα μέσα του  2017 , τα τρυπάνια της NOBLE ENERGY θα δουλεύουν ασταμάτητα στα θαλάσσια οικόπεδα  και στα κοιτάσματα της ελληνοκυπριακής ΑΟΖ στην Μεσόγειο.

Σε αυτήν την περίπτωση η τουρκική πλευρά θα βρεθεί προ τετελεσμένων γεγονότων , και δεν θα μπορέσει να αντιδράσει δυναμικά, μιας και η εν λόγω εταιρεία κολοσσός είναι αμερικανικών συμφερόντων.

Δεν πρόκειται να ρισκάρουν οι νέο-οθωμανοί να τα βάλουν με τον νέο Αμερικανό πρόεδρο όποιος και ένα είναι αυτός . Μάλιστα για αυτούς είτε εκλεγεί η Χίλαρυ , είτε ο Ν.Τράμπ οι σχέσεις με την Ουάσιγκτον δεν θα είναι ποτέ οι ίδιες με το παρελθόν.

Άλλωστε το βρώμικο τουρκικό παιχνίδι  φαίνεται από την πρόταση τους που λέει  πως  επιθυμούν  την αδιάκοπη παρουσία  και διατήρηση κάποιων στρατευμάτων χωρίς χρονοδιάγραμμα αποχώρησης.

Επίσης οι Τουρκοκύπριοι διαπραγματευτές  δηλώνουν πως η τουρκοκυπριακή πλευρά  θα πρέπει να έχει πάντα τη δυνατότητα να καλεί την Τουρκία εάν και εφόσον αυτό κρίνεται αναγκαίο.

Μιλάμε για προτάσεις παρωδία οι οποίες ερμηνεύονται ως οι «χρησμοί της Πυθίας» μιας και έχουν διττή ερμηνεία , για να μπορούν εύκολα να καταπατούνται.

Όπως είχε δηλώσει κάποτε ένας  ιστορικός  , η μισή Κύπρος χάθηκε με πόλεμο και με πόλεμο θα πρέπει να ξανακερδηθεί».

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Πολεμική αεροπορία 0

Πριν πεινάσει μαγειρεύει η Ελλάδα! Τα γνωστά μηχανικά προβλήματα του F-35 αναγκάζουν την ΠΑ να ζητά επιτακτικά την απόκτηση του Block 4

Ως χώρα θα περιμένουμε όσο απαιτηθεί για να παραλάβουμε την εκδοχή Block 4 του Αμερικανού αεροσκάφους 5η γενιάς στην...
ρωσική τράπεζα και Πούτιν
Ρωσία 0

Έξω Φρενών οι Ρώσοι! Τούρκοι, Κινέζοι και Άραβες καθυστερούν ή ακυρώνουν τελείως τις πληρωμές ρωσικού πετρελαίου φοβούμενοι τις κυρώσεις των ΗΠΑ

«Η αμερικανική και ευρωπαϊκή πίεση δημιούργησε προβλήματα στις πληρωμένες μας» είπε ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνο,...