Κόσμος

Ο Μοσκοβισί θέλει «Success Story» για το ελληνικό χρέος μέχρι το τέλος του έτους

Ο Ευρωπαίος επίτροπος οικονομικών και χρηματοδοτικών υποθέσεων  Pierre Moscovici δήλωσε ότι ελπίζει πως η  συμφωνία για την εξασφάλιση της πολυπόθητης ελάφρυνσης του χρέους για την χώρα μας, ενδεχομένως θα επιτευχθεί μέχρι το τέλος του έτους, αναφερθούν ευρωπαϊκά ΜΜΕ.

«Θέλουμε να οικοδομήσουμε μια ιστορία επιτυχίας για την Ελλάδα. Κάνουμε καλή πρόοδο»,  δήλωσε σήμερα Τρίτη ο ίδιος  κατά τη διάρκεια εκδήλωσης που διοργανώθηκε στις Βρυξέλλες.

Μιλώντας σήμερα το πρωί, ο  Moscovici δήλωσε ότι η ελληνική έξοδος από το ευρώ δεν είναι πλέον στο τραπέζι . Το σενάριο του Grexit θα είχε ως αποτέλεσμα στην ευρωζώνη την επιβολή  ενός καθεστώς σταθερού επιτοκίου.

«Η ιστορία δείχνει όμως ότι αυτό δεν είναι πιθανό », είπε, σημειώνοντας ότι οι αποφάσεις στην ΕΕ λαμβάνονται στο πλαίσιο των ευρωπαϊκών κανονισμών.

Τόνισε επίσης ότι το σύμφωνο σταθερότητας και ανάπτυξης απαιτείται να απλουστευθεί και παράλληλα να μπουν νέοι κανόνες που θα διέπουν τα υπερβολικά δημοσιονομικά ελλείμματα των κρατών μελών.  Είπε επίσης ότι η ΕΚ προτιμά τις μεταρρυθμίσεις και τα κίνητρα από τις ατέρμονες οικονομικές κυρώσεις.

 

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ